tiistai 15. toukokuuta 2012

Totuuden puhujallekin yösija, pyydän

Totuuden puhujallekin yösija, pyydän
 
Eilisessä Aamupostissa kaupunginvaltuutettu Esko Nummela (sd) näytti käyvän kansalaisten demokraattisten oikeuksien kimppuun. Tämä on sosialidemokraattiselta valtuutetulta tuomittavaa. Erityisen tuomittavaksi ja suorastaan moraalittomaksi asia käy, kun asialla on oikeustiedettä lukenut ja oikeusavustajanakin toiminut henkilö. Nummela itki sitä, että valittajissa on kunnallispoliitikkojakin. Meidän kunnallispoliitikkojenkin joukossa näyttää olevan “eräitä demokraattiseen päätöksentekoon sopeutumattomia henkilöitä”, jotka viis veisaavat esimerkiksi kaavoitusvalitusten haitallisista seurauksista kaupungille ja kaupunkilaisille, sanaili Nummela. 

Nummela on perehtynyt huonosti asiaan vai pyrkiikö hän toiminnassaan tietoisesti tosiasioiden vääristelyyn. Valittajien joukossa ei ole yhtään kunnallispoliitikkoa. Valittajana on Herajoen Työväenyhdistys ry.,jonka puheenjohtaja olen.

Nummelan pitäisi tietää, että valitusoikeus on kansalaisen viimesijainen oikeusturvakeino väärää hallintoa ja ylimielistä vallankäyttöä vastaan. Nummelalla luulisi hälytyskellojen soivan, kun kansalaiset joutuvat hakemaan oikeutta valitusteitse. Mutta tämä näyttää olevan Riihimäen huonon hallinnon tapa yrittää selvitä oikeusvajeesta.

Moraalitonta Nummelalta on asettua puolustamaan ja kaunistelemaan Riihimäen kaupungin hallintoa, jossa hyvän hallinnon periaatteet ovat pahasti hukassa. Kun lähtötasossa on tällaisia ongelmia, ei lopputuloskaan voi olla laillinen.
Itse kasvusuuntavertailun ylistäminen ja Kalmun nostaminen ylivertaiseksi alueeksi kirjoituksessa kertoo huonosta ja kritiikittömästä perehtymisestä käsiteltävään alueeseen ja aiheeseen.

 Minusta on täysin selvää, että vertailussa on kysymys ostetusta tilaustyöstä City- Marketin asiakaspohjan laajentamiseksi. Kasvusuuntavertailu toimi Kalmun osayleiskaavatyön perustana. Kasvusuuntavertailusta ei voitu tämän takia järjestää avointa ja julkista kuulemista, koska se olisi muutoin sotkenut ja vaarantanut kaupparyhmän etujen ajamisen hankkeessa. Hanketta siis rasittaa suuri oikeusvirhe, joka tarkoittaa sitä, että kasvusuuntavertailun kuulemisen puuttumisen seurauksena Kalmun osayleiskaava ei voi saavuttaa lainvoimaa.

Riihimäen virkamiesten ja poliitikkojen olisi aika nähdä Riihimäen eteläinen kasvusuunta Korttiomäestä Hyvinkäälle todellisena kasvusuuntana. Yhdystie takaisi liikenneyhteydet ja rautatiekin olisi lähellä. Alue soveltuisin rakentamiseen paljon paremmin kuin Kalmun alue. Se tulisi myös huomattavasti halvemmaksi. Lisäksi aluetta puoltaisi myös alueen kuntien yhdistyminen.

Kansalainen ”PEE” kirjoitti Aamupostissa ”Nätisti, pahasti, hyvästi” . Kirjoittajalla oli näkemystä: ”Viranhaltijoille on kai syytä sanoa ensin nätisti. Jos ei auta, niin sitten pahasti ja jos ei sekään auta, niin sitten hyvästi. Luottamushenkilöt kai valitaan syksyllä uusiksi – ehkä jopa vallan uusiakin kasvoja saadaan päätösten tekoon.”

Mikko Lund

Ei kommentteja: