keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Riihimäen valtuutetut paheksuvat yöpäivystyksen lopettamista ennen aikojaan

Riihimäen valtuutetut paheksuvat yöpäivystyksen lopettamista ennen aikojaan


Riihimäen kaupungin valtuutetut saivat talousseminaarinsa jälkeen aikaan julkilausuman, jossa paheksutaan yöpäivystyksen lopettamista jo kesäkuussa. Kaikki siinä eivät olleet allekirjoittajina eikä Aamuposti julkaissut valtuutettujen nimiä. Kanta- Hämeen sairaanhoitopiirin yöpäivystys joudutaan siirtämään Hämeenlinnaan, koska Riihimäeltä kuusi päivystyksen hoitajaa irtisanoutui. Valtuutettujen esiintyminen asiassa kertoo oikeasta huolesta tilanteessa, jossa rahat on kaikki, ja julkilausuma on itse asiassa VAIN sielunhoitoa. Päivystyksen järjestäminen Riihimäellä vaatii päätöksen ja lisää rahaa vähintään miljoona euroa. Mistä se otetaan, kun säästöjä pukkaa muutenkin?
Entistä epätodennäköisempää on päivystyksen järjestäminen Riihimäellä, kun sekä Hausjärvi ja Loppi eivät kannata yöpäivystyksen järjestämistä Riihimäellä, vaan kuntien kannattaman vaihtoehdon mukaan päivystys järjestetään Hämeenlinnassa.
Huonon taloudenhoidon vuoksi Riihimäki joutuu oikeasti etsimään säästökohteita, pohtimaan veronkorotusta ja siirtämään investointeja tulevaisuuteen. Totuuden hetki on koittanut. Tilinpäätöksen kertoma on karua.
Palveluiden leikkaukset on edessä ja paine veroprosentin nostoon kova. Sitä pidättelee vain se, että toimenpide laukaisisi uuden kriisikuntakriteerin jo täyttyneiden lisäksi.
Riihimäen huonoa asioiden valmistelua ja päätöksentekoa kuvaa, että tässäkään asiassa ei ole selvitetty päivystyksen siirtoa Hyvinkäälle. Hyvinkää on puolta lähempänä kuin Hämeenlinna. Olen varma, että kun kaupunkilaisten valinnanvapaus kasvaa vuodesta 2014 alkaen yhä useampi valitsee Hyvinkään eikä lähde Hämeenlinnaan.
Neuvottelut Hyvinkään kanssa on aloitettava heti. Neuvottelijoiksi on valittava henkilöitä, jotka suhtautuvat Hyvinkää- yhteistyöhön myönteisesti.


Mikko Lund

Ei kommentteja: