maanantai 21. toukokuuta 2012

Soini kimpaantui Kalevan pääkirjoituksesta

Soini kimpaantui Kalevan pääkirjoituksesta 

 

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini (ps.) pitää sanomalehti Kalevan pääkirjoituksessa hänen toiminnastaan esitettyä kritiikkiä aiheettomana. Soini on perin juurin loukkaantunut Kalevan pääkirjoituksesta, jossa kritisoitiin hänen toimintaansa valiokunnan johdossa.
 
Kalevan mukaan Soini on enemmänkin keskittynyt nokittelemaan EU:ta vastaan kuin pohdiskelemaan monimutkaisia kansainvälisiä kysymyksiä ja etsimään niille ratkaisuja.Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen esitti ihan ensimmäisenä asiallisen ja hyvän kysymyksen, onko perussuomalaisilla itse asiassa ulkopoliittista linjaa. Kaleva pohti Soinin tekemisiä, että jos hänen sanomisistaan ja tekemisistään ulkopolitiikan merkittävimmälle asiantuntijalle muodostuu sellainen käsitys, että “linja on pahasti hukassa”, jotain pitäisi tehdä.

- Soinin pitäisi kuitenkin kasvaa tehtävänsä mittoihin ja näyttää, että hän on saamansa luottamuksen arvoinen. Tämä edellyttää selkeää ulkopoliittista linjaa, jossa maailma nähdään muunakin kuin EU:na ja sen ongelmina, Kaleva kirjoitti perjantaina.

Soinin mukaan Kalevan pääkirjoitus "on asiantuntemattomuudessaan ja yksisilmäisyydessään vertaansa vailla".

- Väite, etten olisi tehtävieni tasalla, on väärä ja perusteeton. Johdollani valiokunta on valmistellut useita kiitosta saaneita mietintöjä ja lausuntoja, Soini puolustautui tiedotteessaan.
Soini katsoo, että hän on antanut oman rakentavan panoksensa Suomen ulkopolitiikalle ja muun muassa pyrkimyksille saada Suomelle jäsenyys YK:n turvallisuusneuvostossa.


Mikko Lund

Ei kommentteja: