lauantai 26. toukokuuta 2012

SDP:n henkilövalinnat odotusten ja yllätysten mukaan

Urpilainen valittiin odotetusti jatkokaudelle
SDP:n puoluekokous valitsi puoluesihteerin ja varapuheenjohtajat
 
 
SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on valittu odotetusti uudelle kaudelle puolueen johtoon. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita. Urpilainen on toiminut tehtävässä vuodesta 2008 lähtien.
"Minulle politiikka on totta"
Puoluekokousväki antoi uudelleenvalitulle Urpilaiselle pitkät aplodit seisaaltaan.

Urpilainen sanoi kiitospuheessaan muun muassa, ettei usko kuppikuntiin eikä pelin politiikkaan.
-Minä en usko pelin politiikkaan, minulle politiikka on totta, hän sanoi.

Urpilainen kehotti puoluekokousväkeä puhumaan ihmisten kanssa SDP:n tekemästä politiikasta.

Onnittelut Jutalle haastavaan tehtävään!

Puoluesihteeriksi Reijo Paananen


SAK:n viestintäpäällikkö Reijo Paananen on valittu SDP:n uudeksi puoluesihteeriksi. Paananen sai puoluekokouksen vaalissa 304 ääntä, kun ääniä annettiin kaikkiaan 490.

Paananen lupasi esittelypuheenvuorossaan kunnioittaa vanhoja hyviä perinteitä, mutta tuoda toimintaan myös uutta.
- Meillä täytyy olla koko ajan katse eteenpäin, hän sanoi.

Puoluesihteerin tehtävä on Paanasen mielestä vahtia, että kone on kunnossa, ja että sen vauhti on sopiva.
Paikkaa tavoittelivat myös koulutuspäällikkö Antti Jehkonen, erikoissairaanhoitaja Marianne Korpi, toiminnanjohtaja Juha Kähärä ja kehityspäällikkö Markku Laine. 

SDP:n aiempi puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungner luopui tehtävästä puolueen huonon presidentinvaalimenestyksen vuoksi.


Varapuheenjohtajista enemmänkin erimielisyyttä


Entisistä varapuheenjohtajista putosivat Pia Viitanen ja Ilkka Kantola. Uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Krista Kiuru, Antti Lindtman ja Eero Vainio. Onnittelut kaikille valituille!"SDP:llä on ongelmana jäsenistön vanheneminen"

Demokraatti: ”Kun halutaan olla todella avoimia, avoimuutta ei sovelleta tarveharkintaisesti”

SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraatti arvioi meneillään olevaa puoluekokousta sanoen, että aurinkoisessa Helsingissä on koolla selvästi itsetuntoinen joukko. Kokousväki antaa lehden mukaan piut paut puheille siitä, että sosiaalidemokratia olisi muka museoitava aate. Lehti kuvailee demarien päiden olevan pystyssä.

Voimistumisestaan huolimatta SDP ei pääse etenemään siloista tietä. Demokraatti kertoo, että SDP aikoo toteuttaa valmisteilla olevassa vanhuspalvelulaissa kunnianhimoisia tavoitteita samaan malliin kuin nuorten yhteiskuntatakuussa. Palveluiden parantamisen vaalikärjillä SDP yrittää lävistää keskustan kuntarakenneuudistuksen vastaisen kampanjarintaman.

Demokraatin mukaan SDP:n puoluekokouksessa puhutaan politiikan lisäksi puolueen toimintakulttuurin muutoksesta. Nuorten jäsenten vaatima avoimuuden ja vuorovaikutteisuuden lisääminen etenee tässäkin kokouksessa, mutta parantamisen varaa jää vielä. Kun halutaan olla todella avoimia, avoimuutta ei sovelleta tarveharkintaisesti, luonnehtii Demokraatti pääkirjoituksessaan.

SDP:n löydettävä asemansa

Maaseudun Tulevaisuus toteaa, että SDP:llä on iso haaste löytää paikkansa. Lehti katsoo puolueen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen aseman olevan puolueensa johdossa vahvan.

 Hänellä kesti lähes kolme vuotta vakuuttaa oma väkensä. SDP:n nousu hallitukseen ja Urpilaisen valinta valtiovarainministeriksi ovat vaimentaneet arvostelun. Muu puoluejohto sen sijaan ei ole armoa saanut, lehti kirjoittaa.

Maaseudun Tulevaisuus arvelee, että SDP:llä on ongelmana jäsenistön vanheneminen. Puoluesihteeri Mikael Jungner yritti saada nuoria mukaan nykyaikaistamalla puolueensa toimintatapoja. Uudet tavat eivät kuitenkaan yksin riittäneet.
SDP:n tavoitteena on nousta takaisin Suomen suurimmaksi puolueeksi. Se ei kuitenkaan Maaseudun Tulevaisuuden mukaan onnistu, ellei puolue löydä paikkaansa nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa.


Mikko Lund

Ei kommentteja: