torstai 5. huhtikuuta 2012

Optiorosvot nauttivat hallituksen erityistä suojelua

Optiorosvot nauttivat hallituksen erityistä suojelua

Suomeen on muodostunut oikea optiorosvojen luokka, tulo- ja verorälssi, jonka ahneudella ei ole mitään rajaa. Kaikki saalistavat vain isompia voittoja. Porukan kekseliäisyydellä omien tulojen kasvattamiseen ei ole häpyä. Tämäkin esimerkki, jossa johtaja myy asuntonsa vakuutusyhtiölle, vakuutusyhtiö antaa huoneiston vuokralle. Vuokra-aikana vakuutusyhtiö tekee huoneistoon 500 000 euron remontin. Sitten vuokralainen lunastaa asunnon takaisin ja saa remontin lahjaksi . Verotonta tuloa kertyy 500 000 euroa.

Ällöttävän posketonta puuhaa!

Montaakohan lakia tuossakin esimerkissä rikotaan?

Eikö tämän Jyrki Kataisen hallituksen tulisi juuri puuttua tällaisten kokoomuspamppujen julkeaan veronkiertoon ja henkilökohtaisten etujen saalistamiseen? 

Mitä Jyrki ja Jutta tekevät?
On se tavattoman törkeää, että tällaiseen saalistamiseen hallitus ei kykene eikä halua puuttua.
Optiorosvot nauttivat hallituksen erityistä suojelua.

Onko SDP:n puoluesihteerillä jotakin linjaa?

Kysyn vaan ihan riemastuen sitä, kun entinen Yle:n poliittisen toimituksen Pentti Lumme kakistaa ilmoille oikean kysymyksen: Mikä on puoluesihteeriksi pyrkivien linja?
Pentti kaipaa selvitystä tulevien puoluesihteerien poliittiseen linjaan ja ajatuksiin. Peruskysymyksenä hän kysyy, kuinka nuoret työläiset ja toimihenkilöt saadaan luottamaan puolueeseen.

Hyvä kysymys. Luottamus on pahasti mennyt. Luottamuksen kariseminen ajoittuu juuri nykyisen puoluejohdon aikaan. Ihan paikallaan olisi kysellä myös sitä, ketä puoluejohdosta pitäisi pudottaa pihalle. Jutta Urpilainen on selvästi parantanut juoksuaan. Entisen pinnallisen papukaijamaisuuden tilalle on tullut valtiomiesmäistä tietämystä ja osaamista. Silti puoluejohdon pitäisi oikeasti osata ja kyetä vastaamaan, miten luottamus saadaan takaisin. Mitä pitäisi tehdä?

Puoluesihteerillä on ensisijainen vastuu puolueesta järjestönä ja ideologisena yhteenliittymänä. Demokraatin mukaan puoluesihteeriksi on tällä hetkellä ehdolla neljä miestä. SDP:n Kymin piirin toiminnanjohtaja Juha Kähärä, SDP:n Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Arttu Uhlgren, SDP:n Satakunnan piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen ja Voionmaan opiston koulutuspäällikkö Antti Jehkonen. Suhteellisen tuntematonta porukkaa. 

Mistä löytyisi tunnettu henkilö, joka kykenisi puhuttelemaan puolueen jäsenten ohella puolueen kannattajia, ihan äänestäjiäkin?

Kansalaisten luottamuksen palauttaminen puolueeseen edellyttää vastausta siihen, mikä on puolueen linja. Puolueen linja on ollut liian paljon hyväosaisten linja. Keskuudessamme on liian paljon huono- osaisuutta, köyhyyttä ja syrjäytymistä.Työttömyyskin on lisääntymään päin. Puolue ei ole hoitanut näiden ihmisten asioita. 

Puolueen toimintaakin pitäisi oikeasti ravistella taistelun tielle. Liian helposti annetaan periksi niin hallituksessa kuin kunnissa. Mutta pitäisi esittää myös kunnollisia yhteiskunnallisia vaatimuksia , joita ajettaisiin ay- liikkeen kanssa yhteistoiminnassa,unohtamatta mielenosoituksia ja parlamentin puhujalavaa. 

Enemmän tällaisia kysymyksiä. Enemmän ihmisten kysymyksiä. Enemmän ihmisten ja joukkojen kanssa.

Tykkäisin erityisesti kysymysten asettamisesta puolueen puheenjohtajalle. Puheenjohtaja ja muut toimihenkilöt pääsevät SDP:ssä ihan liian helpolla. Se johtuu ihan jäsenistön ja äänestäjienkin pikkuporvarillisesta laiskuudesta. Kun ideologinen keskustelu on laiminlyöty ja joukkoja vaivaa arkuus haastaa vastuullisia tovereita vastaamaan politiikasta ja sen seurauksista, olemme tässä neuvottomuuden ja tietämättömyyden suossa.

Mikko Lund

Ei kommentteja: