tiistai 10. huhtikuuta 2012

Hallitus sai kasalaisilta huonot arvosanat

Hallitus sai kansalaisilta huonot arvosanat
 
Iltapäivälehdet ovat kyselleet kansalaisten kannatusta, arvosanoja hallitukselle ja ministereille. Kataisen hallitus on saanut huonot arvosanat lehtien kyselyissä kansalaisilta. Etenkin puolustusministeri Stefan Wallinin suosio on kaikkein heikoin.

Kansalaiset ovat antaneet keskiarvoltaan tylyn arvosanan Jyrki Kataisen (kok.) johtamalle hallitukselle ja ministereille. Iltalehti kyseli kansalaisten mielipiteitä yksittäisistä ministereistä ja Ilta-Sanomat koko hallituksen arvosanaa. Kyselyistä paljastuu muun muassa Dragsvik-kohun vaikutus Stefan Wallinin (r.) suosiolukemissa. 
Suomalaisten mielestä pääministeri Jyrki Kataisen johtama kuuden puolueen hallitus ansaitsee korkeintaan seiskan koulunumeroilla arvioituna, selviää Ilta-Sanomien kyselystä. Tylyimmät arviot tulevat perussuomalaisten joukosta. Heidän mielestään hallitus ansaitsee arvosanan 5,7 eli välttävän. 

Selvästi paremman arvosanan hallitus saa kokoomuslaisilta. Heidän mielestään arvosanaksi pitää antaa 7,8. RKP:n kannattajat antavat lukeman 7,7, kristilliset 7,5 ja vihreät 7,3. 

Hallituksen vasemmalla laidalla arvosana putoaa selvästi. Demarien keskiarvo on vain seitsemän ja vasemmistoliittolaisten enää 6,5. Esimerkiksi oppositiossa olevan keskustan kannattajienkin arvosana on suurempi, 6,7.

Wallinille huonoin arvosana

Iltalehti taas kysyi suoraan ministerien kouluarvosanoja. Niiden perusteella parhaan numeron sai kokoomusministeri Alexander Stubb, 7. Heti perässä tulee SDP:n Lauri Ihalainen ja sitten hallituksen voimakaksikko Jyrki Katainen (kok.) ja Jutta Urpilainen (sd.) samalla lukemalla 6,5.

Selvästi huonoimman arvosanan sai Dragsvik-kohussa ryvettynyt RKP:n Stefan Wallin. Arvosana on 5+. Myös SDP:n Maria Guzenina-Richardsonin arvosana 5,5 jää sarjaan heikko.
Hallituksen kokonaisarvosanaksi Iltalehden kyselyssä tulee 6,5.

Iltalehden kysely tehtiin netissä. Siihen vastasi 4 033 ihmistä. 
 Heidät valittiin Iltalehden verkkopalvelun käyttäjien joukosta. Think if Laboratories Oy:n tekemän kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.
Ilta-Sanomien haastattelu tehtiin puhelimitse. Vastaajien määrää lehti ei kerro, mutta virhemarginaali on 3,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyn teki tutkimustoimisto MC-info. 
HS: Soinin puolueen suosio hupenee
 
Helsingin Sanomat ei usko perussuomalaisten menestykseen kuntavaaleissa. Menestymistä syksyn kuntavaaleissa on vielä aivan liian varhaista ennustaa. Ainoa mitä voi lehden mukaan pitää suhteellisen varmana on perussuomalaisten valtuutettujen määrän kasvu kuntavaaleissa.
 
Perussuomalaisten kannatuksen hupenemiseen HS löytää useita syitä. HS kirjoittaa: “Euroalueen talouskriisi ei ole päivittäinen ykköspuheenaihe, kuten vaalien aikana, Soini piti vaalien aikaan matalaa profiilia, ja puolueen kansanedustajista osa kunnostautuu julkisuudessa muilla kuin poliittisilla teoillaan. Ehkä kansalaiset ovat heränneet huomaamaan, että puolue on muutakin kuin Soini.”
 

Mikko Lund

Ei kommentteja: