maanantai 14. tammikuuta 2013

Tänä vuonna moni asia paremmin kuin ennen


Tänä vuonna moni asia paremmin kuin ennen
Tosiasioiden tunnustaminen suurinta viisautta
 
Minulle tämä päivä on jännä päivä. Illalla kaupunginvaltuusto tekee luottamushenkilövalinnat lautakuntiin. Samalla selviää neljän vuoden ohjelma ja tarkempi työjärjestys.
Muutenkin voi katsella vuotta vähän eteenpäin.
 
Henkilökohtaisesti en anna periksi kunnon kohottamisen tavoitteesta. Kiusaan itseäni säännöllisesti, mutta myös voimistelen, rentoudun ja lepään. Pudotan painoani säännöllisillä hiihto- ja juoksulenkeillä.
 
Ennustetaan. että Euroopan ja Suomen talous lähtee lievästi nousemaan vuoden loppupuolella.
Moni asia tulee olemaan niin Euroopassa kuin Suomessa paremmin kuin ennen, joku huonomminkin.
 
Maailmanloppu ei tullut joulukuun 21. päivä. Eräät loppua odottavat ovat edelleen varmoja siitä, että loppu tulee - vuoden lopussa!
Joidenkin mielestä maailmanloppu tulee vasta sitten, kun Timo Soini myöntää ensimmäisen kerran, että EU: ssa saattaa sittenkin olla jotakin hyvää.
 
Meidän tulee ottaa huomioon maantiede. Sille ei tunnetusti voida mitään. Tämä mielessä meidän tulee valita ystävät läheltä ja viholliset mahdollisimman kaukaa, mutta mieluummin vihollisia ei ollenkaan. 
 
Kremlologien mukaan Venäjän loppu tulee silloin, jos Putin myöntää, että lännen kritiikissä Venäjään on jotakin perää.
Putin piti Moskovassa tiedotustilaisuuden, jonka pituus tällä kertaa oli vain 3 tuntia 33 minuuttia. Edellinen ja kauemmin kestänyt tiedotustilaisuus kesti 4 tuntia 40 minuuttia.
Putinin mukaan Venäjällä ei ole työttömyyttä. Bruttokansantuotteen kasvu on voimakkaampaa kuin lännessä. Venäjällä ei ole juuri velkaa. 
 
Putin ei suostu ottamaan vastaa kritiikkiä lännestä tai Venäjän sisältä. En usko toisen posken kääntämiseen. Jos meitä näpäytetään, meidän täytyy vastata siihen, sanoo Putin.
 
Historian tutkija Arto Luukkanen kysyy Suomen Kuvalehdessä (11.1.2013), miten Suomen etuja voisi edistää Venäjällä.
Luukkasen mukaan Venäjän politiikka pieniin naapureihinsa on saavuttanut eräänlaisen lakipisteen, kun se on harjoittanut avoimesti psykologista disinformaatiosotaa Baltiassa ja esimerkiksi Suomessa.
Kun suuri johtaja Putin on kiinnostunut vain Saksan kannasta, niin suhteet muihin reunavaltioihin on annettu diletanttien käsiin.
Samalla kun Venäjän viralliset suhteet ovat normaalit, niin epävirallisesti rähistään syystä tai syyttä.
 
Suomesta uusi lääke alkoholismiin
 
Yksin Euroopassa on noin 14 miljoonaa alkoholistia. Lisäksi on saman verran alkoholin suurkuluttajia. Ainoastaan 8 prosenttia saa hoitoa sairauteensa. Muut uskovat edelleen vahvasti, että ei tippa tapa. Suomessa on nyt keksitty vallankumouksellinen lääke alkoholismiin.
Ehdottomasti Ei tippaakaan enää!
 
Mikko Lund

Ei kommentteja: