sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Yritykset viihtyvät hyvässä kuntailmastossa


Jouko Skinnari: Energiaveron korotukset myrkkyä kansalle ja teollisuudelle


Kari Kivelä Iltalehdessä: Vihreä eliitti kurittaa kansaa

Yritykset viihtyvät parhaiten kehyskuntien ilmastossa


Kuntalehti 3/2011  kertoo siitä, että yritykset viihtyvät parhaiten kehyskuntien ilmastossa. EK:n kyselyn mukaan ykkönen on Raisio, toiseksi sijoittui Kaarina ja kolmanneksi Kerava. Riihimäki sijoittui sijalle 16.

Elinkeinoelämän keskusliitto tutki viime vuonna kuntien yritysilmastoa. Toisaalta kysyttiin, miten yrittäjät suhtautuivat kotikuntana elinkeinopolitiikkaan. Toisaalta arvioitiin tilastotietojen pohjalta kuntien taloudellista asemaa. Kyselyn ja tilastotietojen pohjalta kunnat laitettiin  järjestykseen.

Hyvä sijoitus, hyvä Riihimäki. Mutta ei tätä pidä lukea siten, että Riihimäki on tehnyt kaikkensa ja tehnyt ne ihan nappiin. Minusta pitäisi analysoida ihan rehellisesti se, mitä Raisio, Kaarina ja Kerava ovat tehneet   paremmin kuin Riihimäki. Ehkä se voitaiisn ottaa ikään kuin opiksi.

Aivan yksinkertaista. Mutta ei  Riihimäen Hyvä Veli- verkostossa.


Jouko Skinnari: Energiaveron korotukset myrkkyä kansalle ja teollisuudelle


Jouko Skinnari, kansanedustaja ja Eduskunnan  talousvaliokunnan puheenjohtaja (sd)  kirjoittaa Demariin asiaa: (2.3.2011:

”Kokoomus on mainostanut isoilla ja rahakkailla mainoksilla sitä, että se ei kannata tasaveroa. Lisäksi puolue on sanonut, ettei se tee yhtään sellaista päätöstä, joka heikentää teollisuuden toimintaedellytyksiä  Suomessa. Teot osoittavat kuitenkin aivan toista: Näistä haluaisin nostaa esiin energiaveron noston. Vuoden alusta kotitalouksien energiavero nousi 1,09 sentistä kilowattitunnilta 2,09 senttiin eli 94 prosenttia.

Sähkötuotantotavasta riippuen energiaveron noston vaikutus tuo omakotitaloasukkaan sähkölaskuun 180 – 300 euron lisälaskun  vuodessa..

Teollisuuden sähkövero nousi vuoden alussa 0,323 sentistä 0.864 senttiin  kilowattitunnilta. Tällä hetkellä energiaveromme ovat 14- kertaiset  EU- minimiin verrattuna.

Kokoomus onnistui siis sekottamaan Suomen asiat kahdella tapaa: Ensiksi se lisäsi kansalaisten epätasa-arvoisuutta, toisaalta se aiheutti Suomen raskaalle teollisuudelle eli hyvinvointivaltion syömähampaalle, mittavaa kilpailuhaittaa.”


”Vihreä eliitti kurittaa kansaa”

Näin todistelee Kari Kivelä Iltalehdessä 5.2.2011. Kivelän mukaan jatkuvasti nousevat energiaverot, epäonninen jätevesimaksu, ja viikolla putkahtanut ruuhkamaksu. Mitä yhteistä niillä on ? Kaikkia niitä yhdistävät ylevät ympäristötavoitteet. Kaikissa niissä on pantu rahavaippa ohjaamaan kohti yleviä tavoitteita. Kaikista niistä paistaa vieraantuneisuus ihmisten arjesta: elämisen ehdoista ja maksukyvystä. Kaikkien kohdalla ovat unohtuneet kysymykset oikeudenmukaisuudesta.

Tavoite suunnata verotusta ansiotuloista kohti kulutusta kääntyy itseään vastaan, kun tavoitetta ajetaan puolivillaisilla asetuksilla  tai selvityksillä tai kun veroa korotetaan markkinoilla (sähkötuotanto) ,joilla kuluttajaa viedään kuin pässiä narusta.”

Mikko Lund












Ei kommentteja: