tiistai 22. maaliskuuta 2011

Soini haluaa yhteistyötä keskustan ja sosialidemokraattien kanssa

Perussuomalaisten Soinia kiinnostaa hallitusyhteistyö keskustan ja sosialidemokraattien kanssa

Hallitusyhteistyö sujuisi perussuomalaisilta mieluimmin keskustan ja sosiaalidemokraattien kanssa, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo Turun Sanomissa. Soini näkee yhtäläisyyksiä erityisesti puolueiden veropolitiikassa.
"Kai se Rkp olisi pakko ottaa, jotta hallituksella olisi 110 paikkaa eduskunnassa", Soini lisää.
Soinin mukaan on täysin selvää, että hallitus saa taakseen eduskunnan enemmistön.

Tarja Filatov: Mistä luottamus syntyy?
Se on sanojen ja tekojen tasapainoa. Sitä ettei petä luomiaan odotuksia. Politiikan pitää olla totta.
Jokainen meistä on erityinen. Mutta toiset ovat vielä erityisempiä kuin toiset. Huolenpito kuuluu kaikille.
Demarin blogissa Fillatov kirjoittaa:

Pankeille vastuuta ja rahakaupalle vero


Rahamaailman kriisi ei taivu sloganeiksi eikä lyhyiksi vaalitenttivastauksiksi. Monimutkaiset syy- ja seurausketjut vaativat enemmän aikaa ja tilaa. Soinin sutkaukset saattavat jäädä mieleen, mutta Euroopan talouskriisiä ei ratkaista meloneilla ja omenoilla, ei edes niille sopivilla lippalakeilla.
Jutta onnistui mielestäni hyvin kertomaan SDP:n peruslinjan euroalueen kriisiin. Kyse ei ole yksin euron kriisistä. Kaikki alkoi Yhdysvalloista ja rantautui Eurooppaan Islannin kautta.
Ydin Euroopassa ja muualla maailmassa on kuitenkin sama. Pankit ovat tavoitelleet isoja voittoja ja ottaneet liian isoja riskejä. Nyt kun lasku riskeistä lankeaa, huudetaan valtiota ja veronmaksajia apuun.
Taustalla on myös valtioiden kissanpäiviä. Tulot ja menot ovat olleet eriparia. Kreikka, Irlanti ja moni muu maa on ajautunut pikavippikierteeseen, jossa kertyy korkoa koron päälle.
Miksi sitten Suomen pitää sotkeutua tällaiseen. Siksi, että Euroopan talous ja maailman talous on monimutkaisella tavalla kokonaisuus. Yhden katastrofi vaikuttaa myös toiseen. Avuksi ei pidä rientää ilman ehtoja. SDP on halunnut pankit ja rahoittajat mukaan vastuuseen. Se on ollut tuen ehto Kreikan romahduksesta asti.”


Heinäluoma: SDP  ei ole onnistunut hyödyntämään suurimman oppositiopuolueen asemaa
Eero Heinäluoma myöntää, että SDP ei ole onnistunut hyödyntämään suurimman oppositiopuolueen asemaansa.
- Hallitukseen ollaan tyytymättömämpiä kuin vuosiin, silti se ei ole tullut suurimmalle oppositiopuolueelle vaan tyytymättömyys on lisännyt perussuomalaisten kannatusta, Heinäluoma sanoo.
- Timo Soinin tapa ilmaista asiat letkeästi ja huumorilla vetoaa ihmisiin, sanoo Heinäluoma, joka myöntää, että demarit eivät ole osanneet puhua asioista äänestäjiin vetoavalla tavalla.
Heinäluoma uskoo, että tyytymättömyys hallitukseen kääntyy demareiden eduksi, kun asiakysymykset nousevat keskiöön. Tuolloin perussuomalaisten poliitikan linjaukset selviävät äänestäjille.
- Asiakeskustelu suosii SDP:tä, arvioi Heinäluoma.

Työllisyys ja kunnat

Lapissa ja laajemminkin Pohjois-Suomessa demareita kannattaa äänestää Heinäluoman mukaan sen vuoksi, että puolue satsaa työllisyyteen ja ymmärtää pitää huolta kunnista. Heinäluoman mukaan kunnista huolehtimalla pystytään parhaiten takamaan ihmisille tasapuolisimmin terveys- ja muut palvelut.Ei kommentteja: