tiistai 15. maaliskuuta 2011

Erkki Tuomioja keskiviikkona 16.3. klo 19 Kauppaoppilaitoksella


Suuren valiokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Erkki Tuomioja  Riihimäen kauppaoppilaitoksella  keskiviikkona 16.3. klo 19

Riihimäkeläisillä on  hyvä mahdollisuus tulla tapaamaan  keskiviikkona 16.3. klo 19 Riihimäen kauppaoppilaitokselle  eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtajaa kansanedustajaa Erkki Tuomiojaa.

Tuomioja puhuu sosialidemokratian tulevaisuudesta.
Tilaisuus on avoin keskustelutilaisuus. Tervetuloa!
Tilaisuuden järjestää Riihimäen sosialidemokraatit.

Ajankuva: Joditabletit loppuivat Riihimäeltä 

Aamuposti kertoo, että joditabletit ehtivät loppua lauantain aikana Riihimäen Majakka-apteekista.
Säteilyturvakeskuksen mukaan joditabletteja ei tarvitse syödä Japanin mahdollisten säteilyvuotojen varalta.

SDP:n varapuheenjohtaja Ilkka Kantola  kävi Herajoella

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja, ent. piispa Ilkka Kantola vieraili Herajoella  ja puhui kristinuskosta ja sosialidemokratiasta. Puhe oli nöyrää ja tutkiskelevaa mietiskelyä ihmisestä, yhteiskunnasta ja  ihmisen tuskasta ja lohdutuksesta maailmassa. Yleisö silminnähden piti vieraasta.

Ilkka Kantola kirjoitti 4.3. blogissaan niin mielenkiintoisesti, että lainaan häneltä kappaleen tähän.


Käry kävi Petri Salolle. Hah hah haa. Siitäpä sai, kokoomusketku. Meni Vihreitten virittämään ansaan. Minullekin sama ansa viritettiin, mutta en siihen langennut. Että en langennut, saattoi johtua moraalistani. Luultavasti kuitenkin enemmän elämänkokemuksesta, joka panee suhtautumaan epäillen tuntemattomien anteliaisiin tarjouksiin. Kun minulle tarjottiin 3000 euroa vaalilain vastaisesti nimettömänä, jokin sai aavistamaan, että tässä voi olla kyseessä ansa. Vastasin tarjoukseen äärimmäisen kohteliaasti siltä varalta, että liikkeellä on ihan oikeasti ystävällinen tuntemattomana pysyttelevä liikemieslahjoittaja. Mutta sanoin, että ilmoitusraja menee 1499 eurossa, ja että tästäkin tuesta olen tosi kiitollinen. 

Tarkemmin ajatellen Vihreitten virittämä ansa kertoo Vihreän liiton yhteiskuntanäkemyksestä. Sofi Oksanen on palkitussa kirjassaan ”Puhdistus” kuvannut yhteiskuntaa, jota luonnehtii ihmisten varuillaan olo ja epäluottamus toisiaan kohtaan. Tuossa yhteiskunnassa laillisuusvalvontaa hoitavat viranomaisten lisäksi kansalaiset. Suomessa poliittisista liikkeistä Vihreä liitto on lehtensä Vihreän langan toimesta siirtämässä yhteiskuntaamme piirun verran tuohon suuntaan. Tuollaisen toiminnan myötä paranoidisuudesta tulee ainakin julkisuuden henkilölle hyve ja selviytymiskeino. ”Ole varuillasi, minkä tahansa ystävällisyyden taakse voi kätkeytyä ansa johon lankeaminen päättää urasi.” 

 Perussuomalaisten retoriikka perustuu  käsitykseen omasta moraalisesta paremmuudesta. ”Rötösherrat kuriin” on ihan oikea tavoite, mutta kun teesiä käytetään siten, että kaikki ”vanhojen puolueiden” toiminta on rötösherrailua, mistä muusta on kyse kuin moraalisesta ylemmyydestä. 

Perussuomalaisten moraalista ylemmyyttä kuvaa tympeimmin pyrkimys ottaa taiteen ja kulttuurin sisällöt poliittiseen ohjaukseen. Tämän päivän Hesarissa perussuomalaisten puoluesihteeri Saarakkala kertoo, että olisi paikallaan, että kansanedustajat saisivat ohjata kulttuurin ja taiteen sisältöjä.. 
Enkä minä oikeasti Petri Salon kärystä riemuitse.”


Keskustan  gallupin mukaan  äänestysvarmuus 65 prosenttia

Keskusta on teettänyt TNS  Gallupilla tutkimuksen kansalaisten äänestysvarmuudesta. Tutkimuksessa haastateltiin  tammi- helmikuussa yli   5 000  henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali vaihtelee  4 – 7 prosenttiyksikössä.

65 prosenttia sanoo käyvänsä varmasti äänestämässä. Luku vaihtelee Helsingin 79 ja Pohjois- Savon vaalipiirin 53 prosentin välillä.
Tutkimukseen sisältyy yksi yllätys. Miehistä ilmoittaa äänestävänsä varmasti 69 prosenttia ja naisista 61 prosenttia.
Kolmannes vastaajista kertoo haluavansa äänestysvalinnallaan protestoida perinteistä valtapuoluetta vastaan. Tuloksista kertoi Uutispäivä Demari.

Kirjoitin eilen syrjäytymisestä

SDP tehostaisi  kuntien työllisyystoimia

Perjantain 11.3.2011 Uutispäivä Demarissa kansanedustaja Jukka Gustafsson kertoo sosialidemokraattien tarkoituksena olevan käynnistää voimakkaampia kunta- ja yrityselämän hankkeita, joissa nuorille osoitettaisiin työ- ja harjoittelupaikkoja. Alustavasti on ajateltu, että tehokkaampiin toimenpiteisiin käytettäisiin kuntatasolla lisärahana vähintään 20 miljoonaa euroa vuodessa.
Hyvä hyvä sosialidemokraatit !

Mikko Lund

Ei kommentteja: