perjantai 11. maaliskuuta 2011

Perussuomalaiset narahtivat avustajapalkkioista


Perussuomalaiset narahtivat  eduskunnan avustajapalkkion kierrättämisestä vaalikuluihin


Iltalehden 10.3. tietojen mukaan  kansanedustaja Raimo Vistbackan (ps) avustajapalveluja hoitava perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirijärjestö kierrätti vastoin eduskunnan sääntöjä Vistbackan avustamiseen korvamerkittyjä varoja vaalitueksi vuosina 2005-2009.

Raimo Vistbacka on jättämässä eduskunnan, mutta Timo Soini on kaavaillut pitkäaikaisesta kansanedustajasta ministeriä.

Piiri sai eduskunnalta 2005-2009 avustajanpalkkioina 54 423 euroa. Vaalikuluihin piiri on käyttänyt 2005-2009 kaikkiaan 38 805 euroa.

Kantelijoiden mukaan eduskunnan on perittävä piirijärjestölle aiheettomasti maksetut tuet takaisin
-          Tämä ei ole sopusoinnussa järjestelmän ohjeiden kanssa, myöntää eduskunnan tilitoimiston toimistopäällikkö Pertti J. Rosila  Iltalehdessä.

Perussuomalaiset ovat ilakoineet  ”rötösherrojen”  ja ”rötöspuolueiden”  perään. Nyt  Persut ovat jääneet  itse kiinni. Ironistakin on, että kun IL on yrittänyt setviä Etelä-Pohjanmaan piirin rahankäyttöä, asioista vastaavat henkilöt ovat ” meuhkanneet, lyöneet luuria korvaan tai kadonneet jäljettömiin. Ajojahdistakin on vihjailtu.”

Timo Soini on politiikan munamies

 Jouko Joentausta kirjoitti KU:ssa, että kannattaisi katsoa peiliin. ”Timo Soini on eräänlainen sketsihahmo. Soini on monen mielestä kuin politiikan Munamies, hauska ja harmiton.
Näinhän ei oikeasti ole. Perussuomalaiset ovat todella tosissaan ja myös hädissään. Heidän esiinmarssinsa ei tosin ole vain Soinin joukkueen hyvyyttä, vaan siitä ”ansio” kuuluu muille poliittisille voimille. Kun aletaan hakea vastausta kysymykseen, miksi tähän on tultu, niin ensimmäiseksi on syytä kaivaa piirongin laatikosta peili ja vilkaista, kukas se sieltä virnistelee.
Vaikenemalla tämä suomalainen ”kansannousu” ei katoa.
Suomalaisen peruskonservatiivin lempilause on, ”että asiasta en mitään tiedä, mutta hanttiin panen ihan periaatteesta”. Moni onkin yksinään jupissut torppansa nurkassa, mutta nyt hänellä on kaveri – tai kavereita. Yhteisen asian ympärille on syntynyt uusi rintama, johon väkeä lappaa monelta eri suunnalta.”Kepun entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen  komentaa ”Näpit irti Kiviniemestä”

Jarmo Korhonen kirjoittaa Iltalehdessä:

”Voi hellan lettas, kun taas demareita ja Urpilaista lapsettaa. Taas on samanlainen näytelmä käynnissä kuin pääministeri Anneli Jäätteenmäen osalta vuonna 2003 Irak-kriisin yhteydessä.
Demarit hyökkäävät suuresti loukkaantuneina ja mielensä pahoittaneena suositun pääministeri Mari Kiviniemen kimppuun. Samanaikaisesti hierotaan tyytyväisenä käsiä puoluetoimiston kammareissa ja laaditaan suunnitelmia, joilla Kiviniemen suosio saataisiin ennen vaaleja luisumaan alamäkeen.
Rauhoittukaa demarit, ei se kannatus noin tule nousemaan. Uskokaa nyt.”

Korhonen ampuu yli. Turha on Korhosen tällä tavalla pillastua. Eduskuntavaalien odotus on tainut sotkea pahemman kerran  Korhosen aatokset. Hän lähtee puolustamaan Kiviniemeä  aivan kritiikittömästi.

Kiviniemi aloitti epäisänmaallisuussyytöksillä  ja salailulla

Mitä tästä on ajateltava? Pääministeri Mari Kiviniemi eduskunnassa syytti julkisesti koko oppositiota ja kansanedustajia epäisänmaalliseksi. Kiviniemi  aloitti,  kansanedustajat vastasivat ja tuomitsivat  puolueesta riippumatta pääministerin sanavalinnan.
Ennenkuulumatonta on  kuitenkin, että pääministeri ei vastaa hänelle esitettyihin kysymyksiin.

Hallituksen mukaan nykyisten väliaikaisten kriisijärjestelyjen pitää toimia siten, että niiden uskottavuus säilyy. Oppositio halusi tietää, tarkoittaako tämä Suomen takausvastuun nostamista nykyisestä kahdeksasta miljardista eurosta 16 miljardiin euroon.
- Se on saman verran kuin Suomen valtio ottaa lisää velkaa ja saman verran, mitä Suomen pankkikriisi maksoi, sanoi talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.).

Tähän ei vastausta tullut , vaikka kysymys on peräti 8 miljardin lisäyksestä takausvastuisiin. Koko pääministerin ilmoitus Euroopan talouden vakauttamisesta  on salailuksi verrattavaa puolinaista asian selostusta. Pääministerin puhe oli vajaa neljä sivua. Eduskuntaa pidetään pimennossa. Pääministeri myönsikin, että vain eduskunnan suuren valiokunnan kanssa puhutaan yksityiskohdista  parhaan taktiikan hiomiseksi.

Keskustalla näyttää jatkuvan huono pääministerionni. Kyllä se alkaa ihmisille paljastua. Siinä ei auta vaikka Jarmo Korhonen saisi kaikki  kepulaiset  Kiviniemeä kehumaan.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma pitää Kiviniemen lausuntoa harkitsemattomana.
- Täällä eduskunnassa kukaan ei muista, että pääministeri tai muutkaan ministerit olisivat sodan jälkeen parlamentissa syyttäneet kansanedustajia epäisänmaallisuudesta - puhumattakaan koko oppositiota. Se oli harkitsematon lausunto, Heinäluoma sanoi Uutispäivä Demarille
-          Asiaa ei helpota ollenkaan se, että pääministeri on jatkanut asian selittämistä ilman, että hän on millään tavalla ilmaissut, että hän pitäisi tätä lausuntoa virheenä. Hän on nyt selittänyt niin, että tämä liittyy tietovuotoon suuressa valiokunnassa. Kukaan ei tiedä, mikä se tietovuoto on.


Mikko Lund 

Ei kommentteja: