maanantai 21. maaliskuuta 2011

Heinäluoma ja Filatov Riih8imäellä


Eero Heinäluoma ja Tarja Filatov  Riihimäellä ti 22.3.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma on Riihimäellä tiistaina 22.3. klo 18  kauppaoppilaitoksella. Heinäluoma  puhuu sosialidemokraattisesta politiikasta, valtiontaloudesta ja kuntataloudesta.
Paikalla on myös piirin sd- kansanedustajaehdokkaita.

Tilaisuuden järjestää Riihimäen sosialidemokraatit. Tervetuloa!

Eduskunnan varapuhemies, kansanedustaja  Tarja Filatov on samana päivänä Riihimäellä tavattavissa ensiksi klo 15 kahvilakonditoria Naurava Delfiini Viialan leipomo  Hämeenkatu 14 paikalla myös ehdokkaat Autio, Filatov, Ojansuu  ja Heinonen. Sen jälkeen Filatov on  Peltosaaressa Telluskadulla klo 17.
Tarja kutsuu maistamaan makkaraa ja keskustelemaan.

Riihimäen kasvusuunta on ehdottomasti eteläUudenmaan maakuntakaava perustuu taajamien tiivistämiseen ja pääradan välityskyvyn hyväksikäyttöön. Nämä periaatteet ovat kilpailutekijöitä myös täällä. Päärata ja moottoritie  ovat  erinomaisia mahdollisuuksiamme. Ne ovat meidän vahvat kilpailutekijät  siihen nähden, että Uudellamaalla tarvitaan väyläratkaisuja, erityisesti jos  Lohjan ja Loviisan kasvumahdollisuuksia aiotaan hyödyntää. Mutta myös päärataa pitää kehittää, raiteita lisätä ja välityskykyä parantaa, kuten suunnitelmissa onkin. Hyvinkään,  Riihimäen ja Hämeenlinnakin mahdollisuuksien parantaminen on kiinni juuri tästä.

Päätoimittaja Joonas Romppasen "välilyönti" - kirjoitus Aamupostissa osuu HyRi -alueen yhdyskuntarakenteen kehityksen ytimeen. Hyri- alueen kilpailukyky perustuu pääradan välityskykyyn ja uusien asemataajamien mahdollisuuksiin. Hämeen maakuntakaava  on tunnustamassa  Riihimäen kasvusuunnan etelään. Samalla Kalmun satelliitin  kaavoittaminen tulisi hylätä. Monni on nähtävä mahdollisuutena, pääkaupungin paisuntasäiliönä, johon yhdistetään myös Arolammin  mahdollisuuksien hyödyntäminen. Monni - Arolampi alueesta tulee vain kaavoittaa ja rakentaa maksukykyiselle väestölle suunniteltu ja toteutettu hanke.

Hämeen maakuntakaavaluonnokseen sisältyy se paha puute, että Hämeen maakunnallisena kasvuprojektina, ekologisena eurokaupunkihankkeena olisi tullut nähdä Monni- Arolampi- alue, jolle aluevarauksia osoitettaisiin riittävän kokoisena myös yksityisille maille. Maakuntavetoisena hankkeena asia olisi tullut jo esiselvittää, mutta ei ole myöhäistä vieläkään kaavaluonnoksen perusteluksi.

On  vaikea ymmärtää, miten Riihimäen kaupunginjohto on onnistunut luottamushenkilöitä ihan oikeasti "höntittämään" siten, että kasvusuunnaksi on valittu Kalmu. Mikä hinku tähän on ollut? Lähellähän on tietysti  kaupallista toimintaa, City- Market ym. joiden intressit  ovat vaikuttaneet asiaa. Asiakkaitahan kauppaliikkeet tarvitsevat.

Juhani Nummela kysyy, että  karttavatko Riihimäen kaupunginjohto ja keskeiset luottamusmiehet  Hyvinkään rajaa ? Nummelan mukaan  Riihimäkeä  elähdyttää kuvitelma kaupungista koko HyRi -alueen keskuksena, jota pitää laajentaa moottoritien länsipuolelle radanvarren hyväksikäytön ulottumattomiin.  Nummelan  mukaan Riihimäki kulkee tietoisesti Etelä -Suomen kehittämisperiaatteiden kanssa vastavirtaan; ”ei nähdä tosiasioita - seudulla on metropolialueen kehittymisen suuntaviivoista luettavissa hiipuvaa kehitystä."

Näin se on  pakko tunnustaa, ellei virkajohto tai luottamushenkilöjohto muuta pysty  todistamaan.


Kansan Uutiset paljastaa:

Kansalaisvoimalla Wikileaksin puolesta salailua vastaan


Toimittaja Antero Eerola ja kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki virittävät suomalaista kansalaistoimikuntaa tukemaan kansainvälisen politiikan salaisuuksia paljastavaa Wikileaks-sivustoa.
Eerola arvelee, että salailukulttuuri kansainvälisessä politiikassa tulee Wikileaks-vuotojen seurauksena murenemaan, vaikkei kokonaan poistukaan. Patomäki uskoo paljastusten Irakin ja Afganistanin sotien julmuuksista, kuten aseettomien toimittajien ampumisesta helikopterista Irakissa, heikentävän entisestään näiden sotien yleistä hyväksyttävyyttä.
Eerola ja Patomäki arvelevat vasemmiston kannattajien suhtautuvan myönteisesti Wikileaksiin ja sen tueksi suunniteltuun kansalaistoimintaan.
Kansalaistoimikunnasta odotetaan laajapohjaista. Sen perustava kokous pidetään monen lajin aktivisteja kokoavan Suomen sosiaalifoorumin yhteydessä Helsingin ruotsinkielisellä työväenopistolla Arbiksella lauantaina 2.4. kello 16. Kokous on kaikille avoin, kuten julkisuusperiaatetta ajavalta hankkeelta voi odottaakin.

Tarkemmin asiasta  kertoo Kansan Uutisten Viikkolehti perjantaina 18. 3. 2011.Mikko Lund

Ei kommentteja: