maanantai 28. maaliskuuta 2011

Eduskuntavaaleihin mennään kriisitunnelmissa

Eduskuntavaaleihin mennään kriisitunnelmissa
Iltalehti kirjoittaa pääkirjoituksessaan ihan asiaa 25.3.2011:

"Vaaleihin mennään kriisitunnelmissa

Suomen eduskuntavaaleihin mennään nyt Portugalin talouskriisin varjossa.
Hallitus on toivonut itselleen vaalirauhaa eduskuntavaalikamppailun loppusuoralle. Monet vaikeat asiat on siirretty suoraan tulevalle uudelle eduskunnalle ja hallitukselle. Pääministeri Mari Kiviniemi olisi halunnut lykätä euromaiden rahoituskriiseihin liittyvät ratkaisut yli Suomen vaalien, aina kesäkuulle asti. Nyt Portugalin tilanne kuitenkin näyttää kriisiytyvän ja sen selvittäminen vaatii välittömiä toimenpiteitä. Hallituksen kaavailut aikatauluista eivät näytä kaikilta osin onnistuvan.
Perjantaina päättyvässä EU:n huippukokouksessa on määrä sopia laajasta talousuudistuspaketista. Tarkoitus on muun muassa päättää vuonna 2013 aloittavasta Euroopan pysyvästä vakausmekanismista. Pysyvän EVM-mekanismin puitteissa lainanantokapasiteetti olisi 500 miljardia euroa ja Suomen enimmäisvastuu olisi 12,6 miljardia euroa."
Mitä tästä on näillä tiedoilla ajateltava?  Missä on maan hallituksen moraali? Kuka kertoisi asioiden oikean laidan?  Suomen kohtuullisesti hoidettu talous ollaan nyt pahasti hässäämässä  yhteisvastuuseen eräiden huonosti hoidettujen talouksien ja riskiluotottamista harjoittaneiden pankkien pelastamiseksi. Miksi pankkeja ei laiteta vastuuseen, kuten sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto ovat esittäneet?

Minkälainen Pölhölä Suomi on ?

Pikkutakki kirjoittaa Iltalehteen  ja oli ihan innostunut kuvaamaan, minkälainen Pölhölä  Suomi on.
"Yhdellä kolmesta suomalaisesta on ientulehdus, toinen kärsii jalkahiestä ja se kolmas luulee, että SDP on yhä hallituksessa. Jos itse saa valita, niin mieluiten ilmoittaudun tuohon viimeiseen kolmannekseen. Vähiten kiusaa kai pienestä tietämättömyydestä kumminkin on.
Joka viides eduskuntaehdokas kaipaa biologian tunneille luomisoppia. Näin kertoo vapaa-ajattelijoiden vaalikone. Lainsäätäjiksi pyrkivät siis uskovat, että nainen tehtiin miehen kylkiluusta. Aatamille apulaiseksi paratiisiin.
Se ei ole uutinen, että päättäjät ovat kansan mielestä tyhmiä. Se sen sijaan on iso uutinen, jos kansa on päättäjien mielestä tyhmä."
Lisää löytyy  26.3. lehdestä  tuolta  http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/

Vallankaappaus  Suomessa: Armeija ja poliisi ovat karanneet hallituksen valvonnasta                                                                                                                                                                                                                   
Vakavasta asiasta kertoo pääministeri Matti Vanhasen  valtiosihteerinä toiminut Risto Volanen Suomen Kuvalehti 11 18.3.2011:
Risto Volanen sai läheltä seurata julkisuudelta piilossa pysynyttä valtataistelua, joka on edelleen kesken. Volasen mukaan valtiokoneistossa on kokonaisia hallinnonaloja, jotka pyrkivät etääntymään  poliittisesta ohjauksesta ja jopa ottamaan sitä itselleen. Erityisen hankala tilanne on syntynyt sotilas- ja poliisijohdon kanssa. Volanen pelkää, että niiden pyrkimykset sotkevat valtion kriisijohtamista ja johtavat puolustusvoimissa maavoimien ja aluepuolustuksen alasajoon.
Kuvaa todella virkamiesten sanoin kuvaamatonta piittaamattomuutta ja suoranaista härskiyttä  omia itselleen valtaa ohi poliittisen päättäjän.
 Volasta on  kiitettävä rohkeudesta tulla ulos julkisuuteen asian selvittämiseksi.
Tämänkin takia on toivottava eduskuntavaaleissa politiikan muutosta!
Nykyhallitus ja siinä olevat puolueet ovat osoittautuneet kyvyttömiksi ratkaisemaan niin tätä kuin edessä olevia ongelmia. Nykyhallitus on siirtänyt suurimman osan asioistaan seuraavalle hallitukselle.

Mikko Lund

Ei kommentteja: