torstai 24. maaliskuuta 2011

Kansa maksaa – äänestäjät ratkaisevat, kuka laskut maksaa?

Kansa maksaa – äänestäjät ratkaisevat, kuka laskut maksaa?

Valtiopäiväneuvos Esko Helle puki Hämeen Sanomissa 23.3.2011 sanoiksi monen kansalaisen huolen maan hallituksen saamattomuudesta. Asiahan  on todentunut valtiovarainministeri Kataisen (kok)  ja pääministeri Kiviniemen (kesk) markkinoimassa ratkaisussa, joka merkitsee pankkien ja muiden rahoittajien ja keinottelijoiden etujen turvaamista ja veronmaksajien rasitteiden lisäämistä tyyliin:
”Voitot yksityisille, maksajan rooli kansalaisille.”

Esko Helle kirjoittaa: Vuodesta 2007 on istunut keskustajohtoinen porvarihallitus. Olemme kärsineet pikkulaman ja maa on taas velkaantunut rajusti.

”Äänestäjät ratkaisevat, kuka laskut maksaa.”ILTALEHTI: Soini pilkkaa Jungneria avoautosta
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastaa SDP:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin arvosteluun Iltalehdessä.
- Hän oli todellakin parempi Ylen johtajana kuin puoluesihteerinä. Tuntuma kansaan ei synny avoautossa istumalla, Soini sivaltaa blogissaan.
Jungner arvioi maanantain Ilta-Sanomissa, että suosio on noussut Soinin päähän. Jungnerin mielestä Soini paukutteli ylimielisesti henkseleitään, kun hän lähti jakamaan jo hallituspaikkoja.
SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen puolestaan syytti lauantaina, että Soinin talouslinja veisi Suomen ahdinkoon.
- Jutta Urpilainen lausui viikonloppuna, että Soinin tie on Kreikan tie. Kymmenen vuotta sitten olisin painanut vastinetta maailmalle samalla sekunnilla. En enää. Tiedän, että tuo väite on niin posketon, että se työskentelee perussuomalaisten puolesta paremmin kuin mikään vastine, Soini vastaa  Pekka Tiinasen kirjoittamassa jutussa Iltalehdessä.

Jutta Urpilainen huolestui perussuomalaisten vaaliohjelmasta

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mielestä velkaa ei pidä ottaa entisten päälle.
Urpilainen sanoo olevansa huolestunut erityisesti perussuomalaisten vaaliohjelmasta, joka hänen mielestään lähtee siitä, että velkaa otettaisiin entisen päälle.
- Silloin Soinin tie on yhtä kuin Kreikan tie. Otetaan vain uutta velkaa ja eletään yli varojen, Urpilainen sanoo.
Urpilaisen mielestä valtion velkaantuminen on pysäytettävä silloinkin, vaikka talouskasvu ei tuottaisikaan toivottuja tuloksia.
Urpilainen sanoo STT:n haastattelussa, että sellaisessa tilanteessa olisi arvioitava uudelleen sekä verotusta että menosäästöjä.
Eläkeiän nostaminen 63 vuodesta ei kuulu Urpilaisen keinovalikoimaan.
- Emme ole mukana sellaisessa hallituksessa, joka nostaa eläkeikää, vaikka eläkeiän nosto realisoituisi vasta sitä seuraavalla vaalikaudella, Urpilainen täsmentää vaalitenteissä antamiaan vastauksia.


Iltalehti,pääkirjoitus 17.3.2011:Suoraa puhetta, vanhat puolueet!


Timo Soini on varmasti nauranut partaansa katsellessaan, kuinka kolme suurta kompastelevat omiin jalkoihinsa
Tiedotusvälineiden huomio on ollut viikon hyvin tiiviisti - ja ehdottoman ymmärrettävästi - Japanissa. Ne, joiden mielenkiinto on riittänyt kotimaan politiikan seuraamiseen, ovat saaneet lähes koulukirjaesimerkin siitä, miksi ihmiset ovat menettäneet uskonsa suomalaiseen politiikkaan ja etenkin kolmeen suureen puolueeseen.
Kyseenalaisen demonstraation aloitti kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen, joka heti Japanin maanjäristyksen yritti suitsia ydinvoimakeskustelua varoittamalla haudoilla hyppimisestä.
Kataisen jälkeen estradille nousi pääministeri Mari Kiviniemi (kesk), jonka selityksistä Suomen mahdollisesta sitoutumisesta euroalueen lainatakuiden nostamiseen ei edelleenkään saanut mitään tolkkua.
Esitystä jatkoi demarijohtaja Jutta Urpilainen, joka jostain vaikeasti aukeavasta syystä päätti jättää osallistumatta vasemmistoliiton  välikysymykseen Suomen EU-takauksista.

Mikko Lund 

Ei kommentteja: