maanantai 7. maaliskuuta 2011

Muut tyrmäävät Soinin ehdotuksen...


Soinin ehdotus eläkevarojen sijoittamisesta liikenneväyliin -
muut  tyrmäävät epärealistisena jopa runollisesti!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli lauantaina Ylen TV1:n Ykkösaamussa. Soini haluaa, että suomalaisten eläkerahastojen varoja sijoitettaisiin kotimaisiin liikenneväylähankkeisiin.
Soinin mukaan sijoitus olisi kannattava ja se toisi työtä Suomeen. Soinilta tivattiin ohjelmassa olisiko hän valmis riskeeraamaan eläkerahastoissa olevat rahat. Soinin mukaan eläkerahat tuottaisivat varmemmin ”kuin Kreikan lainat”.

Helsingin Sanomat 6.3.2011 kertoo:

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungnerin mukaan ”perussuomalaiset on kuin illan kahdeksas drinkki. Suuressa huumassa se vedetään, mutta siitä seuraa neljän vuoden karapula. Timo Soinin tie on Kreikan tie”, Jungner  jatkoi.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoman mukaan ”halvinta valtion on maksaa  hankkeet itse, koska eläkeyhtiöt tarvitsevat sijoituksilleen kunnon tuoton. Eli pikkuisen tällaista taikurin hattu- mallia tässä on”, murjaisee Heinäluoma.

Kokoomuksen talousvaliokuntavastaava Marjo Matikainen- Kallström vastustaa Soinin eläkesijoituskantoja. Hänen mukaansa suomalaisten eläkevarat tulee sijoittaa mahdollisimman tuottavasti. Jos eläkeyhtiöt velvoitetaan sijoittamaan huonon tuoton hankkeisiin, eläkevarat tuottavat huonommin ja eläkkeitä täytyy leikata.

Liikenneministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan perussuomalaisten Timo Soinin kannanotto eläkeyhtiöiden rahoituksesta tie- ja ratahankkeisiin ei ole niin yksinkertainen kuin Soini viestittää.

- Liikennerahoituksen perustan on jatkossakin oltava valtion budjettirahoitus. Tämä koskee yksiselitteisesti perusväylänpitoa. Ei ole minkäänlaista realismia siinä, että työeläkeyhtiöt lähtisivät rahoittamaan esimerkiksi Pohjanmaan tieverkon päällystystöitä, kuten Soini lauantaisessa esiintymisessään antaa ymmärtää, Anu Vehviläinen sanoo  Turun Sanomissa.

- Totuus kuitenkin on, että yhtiöt eivät hyvää hyvyyttään ja talkoohengessä rahoita suomalaisia teitä ja raiteita. Yhtiöt tahtovat sijoituksilleen kunnollisen tuoton, Vehviläinen sanoo.

Vehviläisen mukaan uuden kasvun varmistamiseksi liikenneväyliin on pystyttävä osoittamaan riittävä rahoitus.

- Perusväylänpito tulee turvata kaikissa oloissa oikeatasoisella budjettirahoituksella.

Presidentti Koivisto: Populistiliikkeet tulleet jäädäkseen

Turun Sanomien mukaan Presidentti Mauno Koivisto uskoo populististen ryhmien tulleen jäädäkseen poliittiselle kartalle. Ylen TV 1:n Arto Nyberg -ohjelmassa vieraillut Koivisto katsoi, että perinteinen vasemmisto on menettänyt asemiaan ehkä yhteiskuntarakenteen muutoksen takia.
Presidentin mukaan se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että oikeisto olisi edennyt, vaan että ilman selkeää tulevaisuudenkuvaa ”vähän kaikkea vastustavat” populistiliikkeet näyttelevät vastaisuudessakin ehkä avainroolia.


Sunnuntain Hesarissa oli niin pieni uutinen: Lipponen: ”Maassa henkinen ja älyllinen taantuma”

Mitä sellaista Lipponen sanoi, joka ei yltänyt Hesarissa edes kunnon uutiseksi.

Lukemalla Lipposen tekstin asia, asia selviää heti. Lipponen arvosteli  Helsingissä kokoustanutta EU:n konservatiivijohtajien kokousta näköalattomuudesta. ”He ovat kuin Euroopan rangaistuskomppania, jonka ainoa ohjenuora on talouskurin lisääminen. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on puolestaan nimittänyt itsensä rangaistuskomppanian johtajaksi”, Lipponen sanoi.

Eipä hassummin sanonutkaan  tuo  Paavo Lipponen.  Olen aika vakuuttunut siitä, että kokoomuspomojen vierailu Helsingissä ei yhtään lisännyt kokoomuksen kannatusta Suomessa. Tyhmempikin seuraaja saattaa jo huomata, että ei nämä kokoomuspomot  ole mitään näkijöitä tai älyllisiä oivaltajia.

Lipposen mukaan ”Suomessa vallitsee henkinen ja älyllinen taantuma”.

”On tahoja, joiden mukaan meidän tulisi eristäytyä. Tarkoittavatko he, että meidän tulisi suuntautua Baltian maihin  - ja palata ilmapiiriin, jossa elimme maailmansotien välisenä aikana, ” Lipponen kysyi.

Sen kyllä allekirjoitan, että henkinen ja älyllinen taantuma vallitsee laajasti Suomessa.  Mutta eritoten se hallitsee jostakin syystä Riihimäellä. Mikä tämän aiheuttaa Riihimäellä?

Mikko Lund

Ei kommentteja: