tiistai 29. maaliskuuta 2011

Vaali-ilkamat la 2.4. klo 18 Herajoen Työväentalolla

SDP:n vaali- ilkamat Herajoen Työväentalolla la 2.4.2011 klo 18
 
Ohjelmassa on puhallinmusiikkia, jota esittää Riihimäen Työväenyhdistyksen soittokunta. Laulua esittää Viisuveikot. Hanurinsoittoa ja menneiden vaalikampanjoiden muistelua esittää Timo Roos. Juhlapuheen pitää SDP:n
puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Ilkamissa esitellään hämäläiset SDP:n kansanedustajaehdokkaat. Lopuksi tanssia noin 1 1/2 tuntia Riihimäen Työväenyhdistyksen soittokunnan tahdittamana.
 
Olkaa sydämellisesti tervetulleita!
 
Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30.
 
 
 
Miia Nahkuri  on riihimäkeläinen SDP:n kansanedustajaehdokas
 
Miia on 24 - vuotias sosiaalityöntekijä. Hän työskentelee Riihimäellä sairaalassa sosiaalityöntekijän sijaisena. Koulutukseltani hän on Sosionomi (AMK).
Tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen Suomi takaa meille kaikille sellaisen yhteiskunnan, jossa meillä kaikilla on hyvä elää. On tärkeää, että pidämme huolta myös heikommassa asemassa olevista ja pysäytämme yhteiskuntamme eriarvoistumisen ja jakautumisen. On myös meidän kaikkien etu, että meillä on yhteiset sekä toimivat julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut.
Parempi työelämä on myös meidän kaikkien etu. Työelämän tasa-arvoisuus ja joustaminen erilaisissa elämäntilanteissa on minulle tärkeää.
Päätöksentekomme tarvitsee myös nuoren naisen näkökulmaa.  Hyviä tuloksia saadaan aikaa, kun kokeneet konkarit ja uudet lupaukset kohtaavat.
www.miianahkuri.fi

Satu Koskela  on kansanedustajaehdokas Janakkalasta
Satu Koskela on perusturvan kehitysjohtaja Hyvinkäältä. Valtiotieteen maisteri.
Mottoni:
"Siitä, että lukee menestymisen omaksi ansiokseen, on pelottavan lyhyt matka siihen, että pitää osattomien kohtaloa heidän omana syynään."
---
Sosialidemokraattiset arvot ja halu toimia muutoksen aikaansaamiseksi istuvat minussa syvällä sosiaalityöntekijätaustani ja yhteiskunnallisen kokemukseni myötä.
Tärkein poliittinen tavoitteeni on myötävaikuttaa sosiaali- ja terveyserojen kaventamiseen sekä luottamuksen palauttamiseen kuntapalveluihin ja sosiaaliturvaan.
Elän oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja solidaarisuuden arvoja todeksi poliittisen toiminnan ohella mm. osallistumalla Lions-toimintaan, tukemalla ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin toimintaa, kansainvälisten lastensuojelu- ja adoptiojärjestöjen Pelastakaa Lapset, Interpedia ja UNICEF toimintaa sekä Msingin Ystävyysseuran kummilapsitoimintaa.
www.satukoskela.kotisivukone.com

Riihimäkeläiset ehdokkaat ja muutkin piirin sosialideokraattiset ehdokkaat ovat  tavattavissa vaalibussin matkassa
2.4. la, Riihimäellä kiertoa Peltosaaressa 10-14.30, K-citymarket Merkoksen edessä 15-17. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on paikalla 16.30-17. ja klo 18  vaali-ilkamissa Herajoen Työväentalolla.
15.4. pe, Riihimäen Prisman pysäköintialueella 10-17.

"Suomeen pitäisi perustaa kokonaan uudet puolueet"

Lainatun väitteen esittää poliittisen historian tutkija  Timo J. Tuikka Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatissa 27.3.2011. Tuikka perustelee väitettään hyvin: "Nykyisin erot ovat suurempia  puolueiden sisällä kuin niiden välillä."

Tuikan mukaan äänestäjä ottaa ison riskin, kun hän kirjoittaa äänestyslippuun arvojaan edustavan ehdokkaan numeron, ääni lasketaan kaikkien samalla listalla olevien ehdokkaiden hyväksi. Tällöin ääni voi päätyä ehdokkaalle, joka ei millään tavoin vastaa ehdokkaan näkemystä.
Demokratia on järjestelmänä erinomainen, mutta Suomessa se ei käytännössä toimi. Eliittivetoinen kartellipuoluejärjestelmä  estää vaalikausi toisensa jälkeen kansan tahdon toteuttamisen, lataa Tuikka.
Tuikka kirjoittaa: "Perussuomalaisia syytetään populismista, mutta kansallista etua ja pienituloisten asemaa korostava puolue iskee keskustan ja sosialidemokraattien arimmalle alueelle. Santeri Alkion yhteiskunta-ajattelusta väitelleen Arja Sahlbergin mukaan puheenjohtaja Timo Soinin linjaukset huono-osaisimpien puolustamisessa ovat olleet alkiolaisempia kuin keskustan linjaukset."

Suurimmat puolueet ovat vastanneet aatteelliseen haasteeseen peesaamalla säälittävästi perussuomalaisten maahanmuuttokritiikkiä.

Riihimäen kasvusuunta on ehdottomasti etelä

Uudenmaan maakuntakaava perustuu taajamien tiivistämiseen ja pääradan välityskyvyn hyväksikäyttöön. Nämä periaatteet ovat kilpailutekijöitä myös täällä. Päärata ja moottoritie  ovat  erinomaisia mahdollisuuksiamme. Ne ovat meidän vahvat kilpailutekijät  siihen nähden, että Uudellamaalla tarvitaan väyläratkaisuja, erityisesti jos  Lohjan ja Loviisan kasvumahdollisuuksia aiotaan hyödyntää. Mutta myös päärataa pitää kehittää, raiteita lisätä ja välityskykyä parantaa, kuten suunnitelmissa onkin. Hyvinkään,  Riihimäen ja Hämeenlinnakin mahdollisuuksien parantaminen on kiinni juuri tästä.

Päätoimittaja Joonas Romppasen "välilyönti" - kirjoitus Aamupostissa osuu HyRi -alueen yhdyskuntarakenteen kehityksen ytimeen. Hyri- alueen kilpailukyky perustuu pääradan välityskykyyn ja uusien asemataajamien mahdollisuuksiin. Hämeen maakuntakaava  on tunnustamassa  Riihimäen kasvusuunnan etelään. Samalla Kalmun satelliitin  kaavoittaminen tulisi hylätä. Monni on nähtävä mahdollisuutena, pääkaupungin paisuntasäiliönä, johon yhdistetään myös Arolammin  mahdollisuuksien hyödyntäminen. Monni - Arolampi alueesta tulee vain kaavoittaa ja rakentaa maksukykyiselle väestölle suunniteltu ja toteutettu hanke.

Hämeen maakuntakaavaluonnokseen sisältyy se paha puute, että Hämeen maakunnallisena kasvuprojektina, ekologisena eurokaupunkihankkeena olisi tullut nähdä Monni- Arolampi- alue, jolle aluevarauksia osoitettaisiin riittävän kokoisena myös yksityisille maille. Maakuntavetoisena hankkeena asia olisi tullut jo esiselvittää, mutta ei ole myöhäistä vieläkään kaavaluonnoksen perusteluksi.

On  vaikea ymmärtää, miten Riihimäen kaupunginjohto on onnistunut luottamushenkilöitä ihan oikeasti "höntittämään" siten, että kasvusuunnaksi on valittu Kalmu. Mikä hinku tähän on ollut? Lähellähän on tietysti  kaupallista toimintaa, City- Market ym. joiden intressit  ovat vaikuttaneet asiaa. Asiakkaitahan kauppaliikkeet tarvitsevat.

Juhani Nummela kysyy, että  karttavatko Riihimäen kaupunginjohto ja keskeiset luottamusmiehet  Hyvinkään rajaa. Nummelan mukaan  Riihimäkeä  elähdyttää kuvitelma kaupungista koko HyRi -alueen keskuksena, jota pitää laajentaa moottoritien länsipuolelle radanvarren hyväksikäytön ulottumattomiin.  Nummelan  mukaan Riihimäki kulkee tietoisesti Etelä -Suomen kehittämisperiaatteiden kanssa vastavirtaan; ”ei nähdä tosiasioita - seudulla on metropolialueen kehittymisen suuntaviivoista luettavissa hiipuvaa kehitystä."

Näin se on  pakko tunnustaa, ellei virkajohto tai luottamushenkilöjohto muuta pysty  todistamaan.Mikko Lund

Ei kommentteja: