lauantai 19. maaliskuuta 2011

Skinnari tavattavissa SUNNUNTAINA RIIHIMÄELLÄ

Kansanedustaja Jouko Skinnari (sd) tavattavissa Riihimäellä su 20.3. klo 14 ja 15

 Kyllä se helkutisti näitä Nato-kiimaisia harmittaa
Riihimäen kasvusuunta on etelässäEduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jouko Skinnari (sd)  on tavattavissa Riihimäellä sunnuntaina 20.3. klo 14 Valintatalon edusta  Peltosaari  ja klo 15  Siwan edusta keskustassa.

Tervetuloa tapaamaan kansanedustajaa!

Jouko Skinnari kirjoitti blogissaan 3.3. seuraavaa:


”Vanhasen – Kiviniemen – Kataisen hallitus on pannut veronmaksajien rahat menemään. Vanhasen-Heinäluoman hallituksen jäljiltä valtion kassassa oli rahaa kolme miljardia, kun porvarihallitus aloitti 2007. Noin 11 miljardia on jaettu pääasiassa sulle –mulle -periaatteella. Hämäykseksi on syytetty maailmanlaajuista lamaa. Osansa on toki silläkin. Mutta suurin osa ylivelkaantumisesta on kotitekoista.
Kiviniemen hallitus näyttää kyselytunneilla tuskaiselta. Ongelmat alkavat kasautua. Vastuuseen on huudettu jo seuraavakin hallitus. Maassa on yhtaikaa kaksi hallitusta: tämä porvarihallitus ja seuraava hallitus. Mikä on seuraava hallitus? Sen vaalit ratkaisevat.”

 

Kyllä se helkutisti näitä Nato-kiimaisia harmittaa


Suomen  pienen  Nato- kiimaisen klikin jatkuva, ikuiselta vaikuttava ongelma on, että Naton vastustajia on kannattajiin verrattuna kaksinkertainen määrä. Yksi Nato- klikin äänitorvi on Ilta- Sanomat. Ilta- Sanomat  suitsutti (3.1.), että Nato- jäsenyyden kannatus on korkeammalla  kuin pitkään aikaan. Tällaista tiedonvälitystä on vähintäänkin pidettävä epätoivoisena. Lehti ei kerro tosiasioita, vaan haluamiaan kuvitelmia, toiveita  ja pyrkii tällä tavalla vaikuttamaan kannatukseen  myönteisesti.

 Tosiasiassa edelleen valtaosa eli selvä enemmistö  59 prosenttia suomalaisista vastustaa  Taloustutkimuksen mukaan Suomen Nato- jäsenyyttä.

Arvaa, harmittaako se tätä  Nato- klikkiä  ja eritoten Ilta- Sanomia.

Ilta-Sanomat  on oikeasti  Naton kannalla. Voidaan sanoa, että se on ihan Naton asiamies  Suomessa. Sen takia ei ole ihme, että lehti saa isot otsakkeet siitä, että peräti  26 prosenttia suomalaisista haluaisi maamme liittyvän sotilasliiton jäseniksi.  Siis vain 26 prosenttia, neljäsosa suomalaisista on valmis tapattamaan itsensä,  perheensä ja naapurinsa Naton nimiin.

Ketä tähän Nato- uskovaisten valittuun joukkoon kuuluu?

Asialla on  tietysti kokoomus, ammattisotilaat, muutama tiedottaja ja onhan siellä muutama  sosialidemokraattikin, kuten mm.  Martti Ahtisaari.


Riihimäen kasvusuunta on etelässä

Juhani Nummela  kirjoittaa Aamupostin nettiversion keskustelupalstalla 18.3. seuraavaa:

”Riihimäen seudun kuntien tulevaisuuden kannalta kasvun eväät ovat etelässä ja siellä tapahtuva kehitys on merkityksellisintä. Kuntien talouden etunoja on saavuttanut kriittisen pisteen eikä rahoituksellisia kehityspanoksia ole viljalti käytettävissä. Jäljellä on vain rakenteellisia.

Velkataakan kantoon tarvitaan kipeästi uusia asukkaita, eikä mitä tahansa! Pitäsi saada monipuolistettua elinkeinorakennetta ja työpaikkoja, joiden ansiotaso kasvattaa kuntien keskimääräistä verotettavaa tuloa; pätkätöihin ja logistiikkaan perustuvat ansiomahdollisuudet eivät takaa kuntien tulopohjan kasvua ja johda kestävään meno/tulotasapainoon.

Ollaan kehittyvän metropolin kanssa kilpasilla. Tarvitaan yhdyskuntarakenteellisia ratkaisuja, joilla seudun vetovoima ja ekologinen tila paranee. Uudenmaan maakuntakaavan perusideat - taajamien tiivistäminen ja pääradan välityskyvyn hyväksikäyttö - ovat kilpailutekijöitä tälläkin seudulla. Ajallisestikin nopeammin käyttöön otettavissa kuin esim. uusien väyläratkaisujen takana olevat kaupunkiseudut Uudellamaalla.

Kanta-Hämeen maakuntakaavan kuulemisvaiheen kaavaluonnos ei valitettavasti tätä kilpailuetua käytä hyväksi; tyytyy vain seurailemaan kuntien maankäytön kasvusuuntainventointia. mahdollisuutta ei nähdä maakunnallisen kasvun potentiaalina. Kaavalla voisi ohjata maakuntien sauma-alueiden käyttöä ja edistää/pakottaa kuntia yhteistyöhön. Luonnos on löysää kamaa verrattuna uusmaalisten vastaavaan otteeseen. Se voisi ja sen pitäisi pelastaa kuntia itse itseltään - generoida niitä todellisen seutumenestyksen tavoitteluun.”

Aivan naulan kantaan naputeltu. Valitettavasti  hyvä teksti taitaa mennä ohi.  Ymmärtävätkö Riihimäen virkamiehet, ja kunnallispoliitikot  ovat sen verran laiskan sutkeita että halua ja harrastusta ei  riitä linjan ja toiminnan uudistamiseen ohi virkamiesten ?

Mikko Lund


Ei kommentteja: