lauantai 27. lokakuuta 2012

Mitä sanovat riihimäkeläiset sunnuntaina?

Mitä sanovat riihimäkeläiset sunnuntaina?
 
Olen tavannut viime päivinä paljon riihimäkeläisiä. Pääasiallinen ihmisten palaute on ollut muutoksen tarve ja sen suoranainen kaipuu. Ihmiset ovat protestoineet Riihimäen kaupungin huonoa talouden hoitoa, huonoa terveyden- ja vanhustenhoitoa sekä puolueiden toimintaa. Huolena on ollut peruspalvelujen määrä ja laatu kaupungissamme. Huolena on ollut myös päättäjien tieto ja taito hoitaa tehtäväänsä.
 
Äänestävätkö ihmiset sunnuntaina muutoksen puolesta. Jos tulkitsen puheita, muutosta ei estä mikään. Mutta miten muutos tulee kanavoitumaan?
 
Muutoksen suuntaan ja voimaan vaikuttaa myös se, kuinka runsaslukuisesti riihimäkeläiset tulevat äänestämään sunnuntaina. Heikko äänestysprosentti ei tuo mitään muutosta. 
 
Olen muutoksen mies. Muutosta tarvitaan Riihimäen kaupungin johtamisessa, tulevaisuuteen varautumisessa ja talouden hoidossa. Muutosta tarvitaan kaupunkilaisten ottamisessa huomioon suunnitteluun, päätöksentekoon ja palvelusten järjestämiseen. Tälle alueelle tarvitaan strateginen kuntauudistus, jonka tuloksena saadaan elinvoimainen ja vetovoimainen uusi kaupunki, joka pystyy järjestämään ihmisen tarvitsemat sosiaali- ja terveyspalvelut.
 
Kansanedustaja Jouko Skinnari kirjoitti ja kertoi, että
esimerkiksi Lahden runsaasta 100 000 asukkaasta runsaat 40 000 on töissä yrittäjänä tai palkansaajana. Nämä ovat merkittävimmät veronmaksajat. Mutta muutkin maksavat veroja kuten työeläkkeensaajat, joita on lähes 25 000. Työeläkeläiset ovat maksaneet työelämässä yleensä noin 30-40 vuotta veroja. Lisäksi työeläkeläiset ovat työeläkemaksuilla ( osana palkkaa työnantaja 17% ja palkansaaja itse 5 %) keränneet 140 miljardin työeläkerahastot. Tämä rahasto on Suomelle tällä hetkellä sananmukaisesti kullan arvoinen komistaessaan BKT:tä ja muita talouslukujamme.

Työeläkerahastoja tulee sijoittaa terveydenhuollon rakentamiseen mm. terveyskeskusten ja sairaaloitten osalta. Kunta vuokraisi tiloja ja järjestäisi palvelut. Silloin tiedetään, missä työeläkevarat ovat. Nyt rahoja on enimmäkseen sijoitettu ulkomaille ja myös ns. johdannaisiin suurella riskillä. Kotimaan sijoitukset on tietysti tehtävä "tuottavasti ja turvaavasti" kuten työeläkelaki edellyttää. Ulkomailta on viime vuosina tullut tappioitakin työeläkerahastoille, joten kotimaiset kohteet saattavat olla siinäkin mielessä ihan hyviä.
Valtuusto valitaan neljäksi vuodeksi, siksi äänestäminen on tärkeää, kehottaa kansanedustaja Jouko Skinnari.

Sunnuntaina päättyy kesäaika. Sunnuntaina on uskonpuhdistuksen muistopäivä. Käyttäkää ääntänne ja käyttäkää se muutoksen puolesta! 
 
Mikko Lund

Ei kommentteja: