perjantai 1. kesäkuuta 2012

Finnairin Vehviläisellä 1,5 miljoonan euron eroraha

Finnairin Vehviläisellä 1,5 miljoonan euron eroraha
 
Iltapäivälehdet kertoivat eilen, että jos Finnair- pomolle Mika Vehviläiselle tulee lähtö, hän saa ihan kohtuulliset kipurahat. Finnair on sitoutunut jättikorvauksiin mahdollisessa toimitusjohtajan irtisanomisessa. Valtionyhtiöistä vastaava ministeri Heidi Hautala on vahvistanut, ettei Vehviläinen voi jatkaa tehtävässään, jos häntä vastaan nostetaan syyte. Mahdollisesti Vehviläistä uhkaa potkut.
 
Oma messun ja ihmettelyn aihe on sitten valtionyhtiöiden pomojen korvaukset. Onko niissä mitään laitaa? Mitä asialle voi ministeri Hautala? Miten asiaa ovat valvoneet kansanedustajat?
Ehkä jollakin olisi selityksen paikka.
 
SDP:n nouseva tähti Eero Vainio: "Jos en tätä ryssi, seuraa hyvää koko puolueelle"

·
SDP:n kolmas varapuheenjohtaja Eero Vainio sanoo, että demarien suuri tavoite on luoda todellista vaurautta siten, että myös vauraat luottavat sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hedelmiin. Hän itse ei kavahda vauraita, eikä vauraita pidä syyllistää. SDP:n täytyy huolehtia siitä, että oikeudenmukaisuus toteutuu laajalti maailmassa, sanoo Vainio Demokraatti- lehdessä.
– Sosialidemokratia ei ole ensisijaisesti keino allokoida, jakaa rationaalisesti rahoja. Se on maailmankatsomus ja sen pitää olla elämäntapa. Alkuun pidin sitä vain maailmankatsomuksena, mutta vasta myöhemmin ryhdyin pohtimaan, miten demarin pitää elää.
Demariuteen kuuluu hänen mukaansa solidaarisuus heikompiosaisia kohtaan, läheisistä välittäminen, eettinen kuluttaminen ja se, että jälkipolvien maailma on todella parempi kuin nykyään.
– Sosialidemokratian pitää näkyä elämässä. Esimerkiksi Erkki Tuomioja on varmasti yksi eduskunnan varakkaimmista edustajista, mutta kukaan ei voi epäillä hänen vasemmistolaisuuttaan.
Vainio nousi varapuheenjohtajaksi etenkin innostuneiden nuorten tuella. Kannatus ylitti perinteiset piirirajat ja ohitti junttauspelin.
- Monissa paikoissa keskusteltiin siitä, miten edistetään sosialidemokratiaa, ei oman piirin etua. Luulen, että jos en parin seuraavan vuoden aikana täysin ryssi tätä tilaisuutta, tästä seuraa hyvää koko puolueelle, Vainio sanoo.

Mikko Lund

Ei kommentteja: