maanantai 4. kesäkuuta 2012

Nuorten mielenterveyspalvekut eivät vastaa tarvetta. Puoluesihteerit Paananen ja Tujunen vakuuttavat puoluetyönsä erinomaisuutta

Nuorten mielenterveyspalvelut eivät vastaa tarvetta
 
“Pikaista apua tarvinnut nuori ei kahdeksan viikon aikana tavannut mielenterveyteen erikoistunutta lääkäriä.” “Vanhemmat olivat kuulleet tarinoita, miten potilaita pompotellaan” Hätääntynyt ja ahdistunut isä kirjoittaa Helsingin Sanomien Mielipide-palstalla (2.6.2012).
 
Nuoria pompotellaan ja katsotaan ohi. Tuskin minkään muun asiakkaan tai asiakasryhmän kanssa voidaan näin toimia.
Samassa lehdessä Markus Raivio todisti, että “Suomessa on yllättävän vähän nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille suunnattua toimintaa”. Raivio: Mielenterveysongelmista kärsiville nuorille ei tarjota tarpeeksi kuntoutusta, HS 2.6.2012.
Mitä tästä kaikesta voi seurata?

Paananen: SDP:n työ kantaa hedelmää

SDP:n kannatusnousun taustalla ovat esimerkiksi nuorisotakuu ja puheenjohtaja Urpilaisen esiintyminen eurokentillä, uskoo tuore puoluesihteeri Reijo Paananen. Kokoomuksen puoluesihteerin Taru Tujusen mielestä mittausten keskeinen anti on, että kokoomus on suurin puolue ja perussuomalaisten kannatus sulaa.
Taloustutkimuksen Yle Uutisille tekemä toukokuun puoluekannatusmittaus oli jo neljäs perättäinen mittaus, jossa SDP kiri kiinni kokoomuksen etumatkaa maan suurimpana puolueena. Kun ero tammikuussa oli kokoomuksen hyväksi huikeat 6,8 prosenttiyksikköä, oli siitä toukokuussa jäljellä enää 1,2 prosenttiyksikköä.
 
- Kyllä tässä varmaan näkyy se, että me ollaan tehty määrätietoisesti ja johdonmukaisesti työtä, kommentoi viime viikonloppuna SDP:n puoluesihteeriksi valittu Reijo Paananen.
Paananen sanoo tarkoittavansa tehdyllä työllä esimerkiksi nuorisotakuuta, perusturvan korottamista ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen esiintymistä euroasioissa.

SDP on asettanut tavoitteekseen olla kuntavaalien suurin puolue, eikä tavoitetta lukujen valossa ole syytä muuttaa, Paananen sanoo.
Paananen pitää todennäköisenä, että puolue on saanut houkuteltua perinteisiä äänestäjiään takaisin, ennen kaikkea perussuomalaisista.- Katsotaan miten jäätelökesä puree. Tänäänkin ollaan liikkeellä ihmisten tavattavissa, Paananen sanoo.

Tujunen: Kokoomus on suurin

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen nostaa tutkimusaineistosta ensimmäisenä esiin sen, että vain 62 prosenttia vastanneista kertoi puoluekantansa.
- Se on poikkeuksellisen alhainen luku, ja ihan selvä asia on, että sillä todennäköisesti on jokin merkitys näihin gallup-numeroihin, Tujunen sanoo.

Tujunen ei kuitenkaan osaa sanoa, millainen tuo merkitys voisi olla.
Tujusen mukaan kaksi asiaa nousee yli muiden, kun katsotaan Taloustutkimuksen aineistoja pidemmältä ajalta ja TNS-gallupin vastaavia tutkimuksia.

- Maan suurin puolue on kokoomus, ja perussuomalaisten gallup-luvut ovat eduskuntavaaleista tulleet merkittävästi alas. Nämä ovat varmaan sellaisia asioita, joista ollaan kaikki samaa mieltä, Tujunen sanoo.

Toukokuun mittauksessa perussuomalaisten kannatus nousi. Tujusen mielestä trendi on kuitenkin ollut, että perussuomalaisilta palautuu kannatusta muille puolueille.

Kokoomuksen kannatus on ollut keväällä lievässä laskussa. Tujusen mukaan puolueen omat tutkimukset kertovat, että puolueeseen vahvimmin sitoutuneiden kannattajien joukko on kasvanut.


Mikko Lund

Ei kommentteja: