lauantai 17. maaliskuuta 2012

Yle: SDP:n Minna Lintonen jättää luottamustehtävänsä

Yle: SDP:n Minna Lintonen jättää luottamustehtävänsä

Suuttui Jungnerille ja jättää kaikki luottamustehtävänsä

SDP:n entinen kansanedustaja Minna Lintonen Forssasta jättää kaikki luottamustehtävänsä, kertoo Yle Häme. Syynä on SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungnerin häneen kohdistama kritiikki. Sosiaalidemokraattisesta puolueesta Lintonen ei aio kuitenkaan erota.

Vuosina 2003-2007 kansanedustajana toiminut Lintonen on SDP:n piirijärjestön puheenjohtaja, Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja.

Jungner sanoi viime viikonloppuna SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa, että puolue tarvitsee enemmän "kristakiuruja" ja vähemmän "minnalintosia". 

Jungner pyysi myöhemmin lausuntoaan anteeksi. Lintonen sanoo Yle Hämeelle, että "jos minnalintosia ei puolueessa tarvita niin en minä siellä väkisin roiku".

Turhan pienestä Minna Lintonen suivaantui. Valitettavaa, että hän tällä tavalla luovuttaa. Hänellä olisi ollut politiikassa vielä kysyntää ja mahdollisuuksia. Sanavalmis ja kaunis nainen, ei niitä joka oksalla kasva. Kokonaan oma lukunsa on SDP:n keskustelukulttuurin avaaminen, että asioista puhutaan suoraan. Ministereiden ja kansanedustajien kielen käyttö alkaa olla sellaista kapulakieltä,että ei sitä ymmärrä. Onko sitten ihmettelyä, jos kannatus roikkuu lähellä keskipuolueiden sarjaa?


Mikko Lund

PS.
Pidän oikeasti sairaslomaa  ja kirjoitan tänne vasta sitten, kun olen iskussa.

Ei kommentteja: