perjantai 23. maaliskuuta 2012

Venäläisten osuus turismista kasvaa

Venäläisten osuus turismista kasvaa
 
Matkailu Suomeen lisääntyi viime kesänä 19 prosenttia. Matkailijoista jo neljä kymmenestä saapui Venäjältä. Touko- lokakuun välisenä aikana Suomessa kävi 4,3 miljoonaa matkailijaa, joista venäläisiä oli 1,7 miljoonaa, kertoi Helsingin Sanomat eilen.
 
Venäjän jälkeen seuraavaksi yleisimmät lähtömaat olivat Viro, Ruotsi, Saksa. Venäläiset jättivät rahaa Suomeen kesällä 400 miljoonaa ja koko vuoden aikana 1,1 miljardia euroa. 
 
Venäläiset ovat todella merkittävä matkailuryhmä. He tekevät ostoksia ja käyttävät matkailupalveluksia. Aivan vieressämme on Pietarin metropoli, josta Suomeen tulijoita riittää. Viisumivapaus pitäisi toteuttaa nopeasti, se lisäisi matkailuvirtaa ja tuloja entisestään.

Riihimäen vanhan linja-autoaseman purkupäätös lainvastainen

AAMUPOSTI uutisoi:  Riihimäen vanhan linja-autoaseman säilyttämistä vaatineet saivat erävoiton torstaina, kun Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi valtuuston linja-autoaseman kaavapäätöksen.
 
Oikeuden mielestä kaupunki ei ole riittävästi selvittänyt linja-autoaseman kulttuurihistoriallisia arvoja ja merkitystä. Aseman merkitystä ei voi mitätöidä sillä perusteella, ettei se sisälly Museoviraston luetteloon merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Siten valtuuston viime vuoden päätös on lainvastainen, mihin myös viisi valittajaa vetosivat.
Hallinto-oikeuden päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Toteutuessaan kaava merkitsisi linja-autoaseman purkamista.

Uutisesta voi avoimesti iloita. Taas kerran Riihimäen virkamiesten ja kaupunginhallituksen osaaminen pettää pahemman kerran, Ja jatkoa seuraa!


Mikko Lund

Ei kommentteja: