keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Sauli Niinistö Jenni Haukion kanssa Oulussa

Sauli Niinistö Jenni Haukion kanssa  Oulussa

Mitä Niinistö sanoi?Kokoomuksen presidenttiehdokas  Sauli Niinistö oli eilen puolisonsa Jenni Haukion kanssa Oulussa. Niinistö oli tavattavissa Oulun kävelykadulla Rotuaarilla klo 16.15 alkaen vajaan tunnin verran. Niinistö  lensi Rotuaarin tilaisuuden jälkeen heti  Helsinkiin. Mitä Niinistö sanoi Oulussa?Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö kampanjoi tiistaina Oulun keskustassa. Rotuaarille oli tullut sadoittain ihmisiä seuraamaan Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion esiintymistä.

Ennen Rotuaarin yleisötilaisuuden alkua presidenttiehdokas järjesti Oulussa lehdistötilaisuuden, jossa esille nousivat muun muassa kuntauudistus, palvelujen turvaaminen ja nuorison hyvinvointi.

Lehdistötilaisuudesta siirryttiin suoraan Rotuaarille, jossa Niinistöä ja Jenni Haukiota oli vastassa satapäinen yleisö.

Oulu oli Niinistön ensimmäinen maakuntakohde toisen kierroksen kampanjoinnissa.

Myös Vihreiden Pekka Haavisto aloittaa maakuntakiertueen Pohjois-Suomesta. Haavisto vierailee keskiviikkona Kemissä ja Rovaniemellä. Yksi presidentinvaalin toisen kierroksen ratkaisuista arvellaankin piilevän juuri pohjoisen äänestäjissä. Näin Oulun vierailusta kertoi Yle.

Kaleva kertoo, että  presidenttiehdokas Sauli Niinistö lupaa, että vauhdittaisi presidenttinä pyrkimyksiä lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Jos Niinistöstä tulee presidentti, hän asettaa korkean tason työryhmän selvittämään asiaa. Niinistön mukaan työryhmän tehtävänä olisi tuottaa ajatuksia ja esityksiä niin päätöksentekijöille kuin myös julkiseen keskusteluun.

– Se on valtava kaksoistappio, paitsi nuorille itselleen myös koko yhteiskunnalle, Niinistö kuvaa syrjäytymisen ongelmaa.

Niinistö on ottanut mallia Martti Ahtisaaresta, joka aikoinaan presidenttiehdokkaana lupasi asettaa työryhmän silloin pahana olleen työttömyysongelman ratkaisemiseksi.

Niinistö on esitellyt tänään ajatuksiaan tiedotusvälineille toisen kampanjavaiheen alkaessa. Hän aloittaa iltapäivällä maakuntakierroksensa Oulussa.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella Niinistö kampanjoi ennen toista vaalipäivää vielä myös Raisiossa, Tampereella, Jyväskylässä ja Lahdessa.Kalevan aamuista uutistekstiä tihrutessa tuli mieleen vanha totuus. Rotuaarille tulleet  ihmiset tuskin odottivat, mitä Niinistö tulee sanomaan. He halusivat nähdä ihan läheltä Sauli Niinistön ja Jenni Haukion.Noin 45 prosentin joukko äänestäjistä joutuu nyt hakemaan ehdokasta. Niinistön mukaan kakkoskierrokselle päässeiden  ehdokkaiden  teemat ovat jo tulleet äänestäjille tutuiksi kolmen kuukauden kampanjoinnin aikana.

"Ihmisillä on kaipuu vakauteen. Nyt on kysymys tunnettuudesta ja siitä, millaisista teoista ja ajatuksista ehdokas on aiemmin tunnettu", Niinistö arvioi tulevaa.

Niinistön kampanjapäällikkö, puoluesihteeri Taru Tujunen  suunnittelee kakkoskierroksen kampanjaa.

"Niinistön ja Haaviston yhteenlaskettu äänimäärä on osoittanut, että antijytky on jo tapahtunut. Vastakkain on nyt kaksi EU:hun ja kansainvälisyyteen myönteisesti suhtautuvaa ehdokasta", hän sanoi.

Vaikka Niinistön asema on ollut tähän asti ylivoimainen, hänkään ei voi tuudittautua ylivertaisuuteen. Kampanjoitava on, muuten tarjottimella oleva presidentinvirka voi mennä sivu suun. Nimittäin vastaehdokkaan Haaviston kohdalla on puhuttava vetovoimasta, suoranaisesta Haavisto- huumasta. Poliittisen kulttuurin samantapaiseksi ilmiöksi katsottava on Sauli Niinistönkin korkea kannatus, joka rikkoo kaikki poliittiset rajat.Haaviston nousua on pidettävä jo nyt merkittävänä poliittisena tapahtumana. Haaviston nousu keskustan, perussuomalaisten, SDP:n ja vasemmistoliiton ehdokkaiden ohi kertoo, että puoluekoneet eivät pystyneet pitämään jäseniään ja äänestäjiään pilttuussa ja estämään Haavisto ilmiön nousua ja leviämistä.Haavisto tulee nousemaan. Niinistön kannatus voi pudota.  Lipposta, Väyrystä, Soinia, Arhinmäkeä  äänestäneistä osa kokee Haaviston oikeaksi ehdokkaaksi. Arvot  tulevat ratkaisevaan osaan. Mitä Haavisto arvostaa ja mitä Niinistö pitää tärkeänä?Helsingin Sanomien mukaan Haaviston ase toisella kierroksella Sauli Niinistöä vastaan on ihmisten kohtaaminen ja keskusteleminen.

"Suomalaiset haluavat presidentin, jota on helppo lähestyä ja joka ymmärtää myös syrjäytyneitä ihmisiä", Haavisto sanoi.

Haavisto totesi olevansa hyvin erilainen ehdokas kuin Niinistö.

"Pidän itseäni ulkopolitiikan asiantuntijana, ja myös ympäristöasiat ovat lähellä sydäntäni. Suomalaiset punnitsevat nyt presidentin mielipide- ja arvovaikuttamista."

Haaviston Suomi suuntautuisi EU:n lisäksi myös uusien talousalueiden maihin ja kunnioittaisi kaikkien ihmisarvoa, hän painotti.

Haaviston mukaan Suomesta lähtee maailmalle nyt toisenlainen viesti kuin eduskuntavaaleissa. Nyt Suomi on kansainvälinen ja ihmisarvoja kunnioittava maa, hän sanoi.

Entinen Sdp:n kansanedustaja ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ilkka-Christian Björklund perustelee Perässähiihtäjä- vaaliblogissa tukeaan vihreiden Pekka Haavistolle  presidentinvaaleissa.

"Tuntemukseni ja tietämykseni perusteella sanon, että Pekka Haavisto on osaava ja kokenut ja että hänestä voisi tulla valtionpäämies, joka suhtautuu maailmaan avoimesti, ja jolla on arvostelukykyä. Omat arvonsa hänellä on kohdallaan, eikä pinna katkea heti kättelyssä. Aina yhtä yllätyksellisen. Venäjänkään merkitystä hän ei vähättele", Björklund kirjoittaa Perässähiihtäjän kommenttipalstalla torstaiaamuna.Mikko Lund

Ei kommentteja: