torstai 19. tammikuuta 2012

SAK;n LYLY: "Eipäs heitetä kirvestä vaalikaivoon" Halonen teki valtiovierailun Venäjälle

SAK:n puheenjohtaja  Lauri Lyly: “Eipäs heitetä kirvestä vaalikaivoon”

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly  yllyttää ay- väkeä vaalityöhön ja tiukkaan loppukiriin Uutispäivä Demarissa. Lylyn mielestä koko vaalikeskustelu on ajautunut sivuraiteelle. Pitäisi keskustella Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, Suomen viennin edistämisestä ja Suomen edustamisesta maailmalla. Ne ovat presidentin tärkeimmät tehtävät. Lyly patistaa vaalityöntekijöitä loppukiriin ja pitää Paavo Lipposta parhaana ehdokkaana: Lyly piirtää vaalilippuun sunnuntaina numeron 5!Halonen teki valtiovierailun Venäjälle:

Halonen kehotti Venäjän johtoa vuoropuheluun opposition kanssaPresidentti Tarja Halonen  on kehottanut Venäjän johtoa parantamaan vuoropuhelua opposition kanssa. Halonen kertoo sanoneensa presidentti Dmitri Medvedeville ja pääministeri Vladimir Putinille, että vuoropuhelun käynnistäminen Venäjän poliittisen opposition kanssa on välttämätöntä.Halonen toteutti vierailuaan korkealla profiililla ja ehdotti vapaa-aluetta rajan tuntumaan. Halosen mukaan kiinteistökauppoja rajan tuntumaan tulisi helpottaa. Mitään sopimusta kiinteistökaupan uudistamisesta ei ole tehty.Halosen mielestä Venäjän raja-aluetta pitää saada supistettua, jotta suomalaiset pääsisivät  nykyistä helpommin ostamaan kiinteistöjä Karjalan kannakselta.Halonen kertoi ehdottaneensa Suomen ja Venäjän rajan tuntumaan  uutta vapaampaa aluetta, jossa yritysten ja yksityisten olisi nykyistä helpompi toimia.Lämmin kiitos presidentille näistä konkreettisista ehdotuksista! Moni voi pitää näitä ehdotuksia pieninä ja vaatimattomina. Näin ei ole, jos  nämä ehdotukset etenevät Venäjällä, niistä on apua ja iloa kaikkeen yhteistyöhön, mutta erityisesti ns. Karjala- yhteistyöhön.Kuinka moni on haaveillut  mökkiä sukunsa vanhoille maille, mutta Venäjän byrokratia ja monet esteet ovat tehokkaasti sammuttaneet yhteistyöhaaveet? Halosen ehdotukset toteutuessaan avaisivat uuden sivun  Suomen yritysten ja yksityisten ihmisten Venäjä- yhteistyöhön.Yhteistyön suuri este on byrokraattiset rajamuodollisuudet  Suomen ja Venäjän puolella. Parannusta tilanteeseen tuskin saadaan ennen kuin viisumivapaus toteutetaan. Jos se on todella näin, niin viisumivapaus on sitten toteutettava pika pika.

 Tämän päivän presidenttifoorumin aiheena  nuoret ja tulevaisuusTasavallan presidentti Tarja Halosen järjestämässä Presidenttifoorumissa 19.1. keskustellaan siitä, miltä Suomi ja maailma näyttävät nuorten näkökulmasta. Foorumia voi seurata myös verkossa.

Presidenttifoorumiin on kutsuttu poliittisten nuorisojärjestöjen, opiskelijajärjestöjen sekä muiden kansalais- ja nuorisojärjestöjen edustajia ja aktiivisia vaikuttajia.

Presidentti Halosen lisäksi pyydetyn alustuspuheenvuoron käyttää Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen. 

Presidenttifoorumeita on presidentti Halosen aloitteesta järjestetty vuodesta 2006 lähtien. Aiempien foorumeiden teemoina ovat olleet suomalaisen työn kilpailukyky, osaaminen ja innovaatiot, ulkopolitiikka, vanhustenhuolto, Itämeri, suvaitsevaisuus, kuntapalvelut, Suomen historian vaietut vuodet, muutosten Suomi, perus- ja ihmisoikeudet, työllisyys ja työttömyys, ilmastonmuutos, lähisuhdeväkivalta, globalisaatio ja YK:n vuosituhattavoitteet, rauhanturvaaminen ja kriisinhallinta, arktiset alueet, kestävä kehitys, kulttuuri sekä Euroopan ja maailman tila.Tämä on presidentti Halosen viimeinen presidenttifoorumi. Foorumia voi seurata oheisesta osoitteesta.


http://qsb.webcast.fi/t/tpk/tpk_2012_0119_presidenttifoorumi/#/stream
Mikko Lund

Ei kommentteja: