lauantai 28. tammikuuta 2012

Lasse Lehtinen: "Ketä kestetään katsella seuraavat kuusi vuotta"

Demari: Lasse Lehtinen: ”Äänestäjillä ratkaisevaa, ketä kestetään katsella seuraavat kuusi vuotta”Pitkän linjan demarivaikuttajan Lasse Lehtisen mukaan Paavo Lipponen palasi kehään liian myöhään. Sunnuntai-iltana Lipposen äänestäjille paljastui karu totuus: kannatus jäi runsaalla 200 000 äänellä 6,7 prosenttiin. Presidentinvaali on henkilövaali, joka poikkeaa muista valtiollisista vaaleista, sanoo Lehtinen Uutispäivä Demarissa.

"Mites tässä näin kävi?" kysyy moni. Lehtinen korostaa presidentinvaalin luonnetta henkilövaalina, joka poikkeaa muista valtiollisista vaaleista. Isotkaan kannatuksen nousut tai pudotukset eivät heijastu suoraan puolueiden suosioon eduskunta- tai kunnallisvaaleissa.

-  Presidentinvaali on kuin politiikan Idols-kisa, Lehtinen kärjistää.

Ehdokkaan persoona ratkaisee, ei puolue.

- Äänestäjä ottaa vapauksia, kun hänellä itsellään ei ole mitään pelissä. Tulos ei ainakaan suoraan vaikuta palkkoihin, eläkkeisiin tai muuhun arkeen.

- Äänestetään vain henkilöä, ja varsinkin jotain toista vastaan, kuten nytkin tapahtui.

Lehtisen mukaan äänestäjien yksi keskeinen ajatus on, ketä kestetään katsella seuraavat kuusi vuotta.Espanjan nuorista työttömänä jo yli puolet

Kauhea tilanne on päällä Espanjassa. Espanjan työttömyys on noussut koko ajan, erityisesti nuorten työttömyys on noussut.  Loppuvuodesta 2011  Espanjan  16 – 24- vuotiaista nuorista jo yli puolet oli vailla työtä.

Espanjan työttömyys on 5,3 miljoonaa ja työttömyys virallisen tilaston mukaan 23 prosenttia.

On erityisen hyvä, että meillä hallitus on nähnyt tarpeelliseksi kohdistaa toimia  nuorisotyöttömyyden nujertamiseen. Nuorille valmistellaan yhteiskuntatakuuta, jossa yhteiskunta tarjoaisi nuorille työtä tai koulutusta, jos työttömyys on päässyt yllättämään.

Nuorisotyöttömyys on invalidisoiva asia, joten sitä ei tule sietää eikä sallia.Kunnissa ei osata hommia

Lähisuhde- ja perheväki vallan ehkäisyssä on monia puutteita kunnissa. Länsi- Suomen ja Sisä- Suomen aluehallintoviraston  selvityksen perusteella lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyyn nimetyn yhdyshenkilön toimenkuva on usein jäänyt  kunnissa määrittelemättä.

Sosiaali- ja terveysministeriö laati kunnille lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn suositukset vuonna 2008. Niissä osoitettiin kunnille tehtävät  ja korostettiin, että väkivallan ehkäisy on koko kunnan ja monen hallintokunnan tehtävä.

Tehtävää varten kunnissa tuli olla poikkihallinnollinen lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn koordinaatio- tai yhteistyöryhmä  sekä yhdyshenkilö, joka vastaa työn toteutumisesta.

Aluehallintovirastot ovat selvittäneet kyselyllä kuntiensa tekemää työtä. Kolmasosassa kunnista toimii lähisuhde- ja  väkivallan ehkäisyn koordinaatioryhmä. Kaksikolmasosaa kunnista on nimennyt   vastuu- tai yhdyshenkilön.

Aluehallintovirasto pitää tärkeänä, että kunnat panostavat väkivaltatyöhön.

 Mikko Lund

 

Ei kommentteja: