tiistai 31. tammikuuta 2012

Pitkään olen puhunut tästä: Riihimäellä uudelleenarvioinnin paikka!

Pitkään olen  puhunut tästä: Riihimäellä uudelleenarvioinnin paikka!

 Riihimäen kaupunginjohtaja ja kaupunginhallitus nukkuvat ja näkevät kauniita unia. Riihimäen varuskunta lakkautetaan, Viestirykmentti siirretään pois Riihimäeltä, Riihimäen poliisiasema lakkautetaan. Kaupunginjohto ja kaupunginhallitus eivät osaa ja kykene muuta kuin korkeintaan  huolestuvat ja päivittelevät tilannetta.

 Valtion säästötoimien pohjana on maakuntajako. Maakunnan poliittisen menon määrää suurempi paikkakunta  Hämeenlinna. Riihimäki saa pyristellä mukana hyväntahtoisena hölmönä  eli säästö- ja maksumiehenä. Kuinka kauan näin saa jatkua?

 Riihimäen seudun olisi luullut viime vuosien aikana jo oivaltavan  vaalipiiri- ja maakuntajaon merkityksen Riihimäen kaupungin ja seudun tulevaisuudelle.

 Riihimäen tarkastuslautakunta on toivonut kaupungin johdolta ja kaupungin päättäjiltä uudelleenarviota.

 Sisä- ja oikeusministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön  hallinnon alalla on vuosien saatossa paljon keskitetty Hämeenlinnaan. Parhaillaan vähennetään Riihimäen verovirkailijoita ja sairaalan työpaikkoja, mutta Riihimäen päättäjät  vaan nukkuvat.

 Poliisi kaipaa tehokkaampaa johtamista ja toiminnot keskitetään uusiin Hämeenlinnan toimitiloihin. Puolustusvoimien maakuntajoukot tarvitsevat tuekseen Viestirykmentin.

 Mitä puuhastelevat  ministeri Räsänen  ja kansanedustajat  Pekonen ja Heinonen? He ovat huolestuneita alueen ihmisten äänillä. Pelkkä huolestuminen ei  lämmitä.Olen sitä mieltä, että  päättäjien huolestuminen on turhaakin turhanaikaisempaa teatteria. Se ei riitä! Tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä! Mikko Lund

1 kommentti:

Mikko Lund kirjoitti...

Rehellisyyden vuoksi voidaan todeta, että kansanedustaja Timo Heinonen (kok) on tästä joukosta myönteinen poikkeus. Hän on julkisesti kannattanut mm. neljän kunnan liitosta. Suurkunnan perustaminen ratkaisisi monta ongelmaa.