keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Tuorein presidenttigallup: Niinistö laskussa, Soini ja Väyrynen nousussaTuorein presidenttigallup antaa  hiljaisen vinkin tulevasta kehityssuunnasta:
Niinistö  laskee, Soini ja Väyrynen nousevat

Tuorein Helsingin Sanomien presidenttigallup  vahvistaa ennakkotietoa, miten vaalien ensimmäisellä kierroksella mahdollisesti tulee käymään, jos vaalit olisivat nyt. Niinistö laskee, Soini ja Väyrynen nousevat.  Niinistön kannatus on kuukaudessa pudonnut kuusi prosenttiyksikköä. Se on tämän hetken suunta. 

Niinistö kokoaa parhaiten ääniä yli puoluerajojen. Väyrysen nousua selittää keskustan kannattajissa tapahtunut  muutos. Keskustan kannattajista nyt  56 prosenttia äänestäisi Väyrystä, kuukausi sitten vain 41 prosenttia keskustan tukijoista. Tämä kertonee suunnasta, jonka mukaan ihmiset tulevat yhä enemmän siirtymään oman puolueen ehdokkaan taakse. Lipposen heikko kannatus omiensa keskuudessa johtuu siitä, että Lipposen ja Niinistön välillä ei nähdä suurta eroa, sanoo Hesarin haastattelema  Tampereen yliopiston yliopistonlehtori Rauli Mickelsson.

Kaikki on mahdollista vielä  Suomessakin. Muualla se on pikemminkin tavallista. Mutta silti voidaan ihmetellä. Ken arvaisi  huomisen?

Hesarin Washingtonin kirjeenvaihtaja Tuomas Niskakangas  kertoo tuskastuneena (HS 14.1.2011 Yhdysvaltojen presidenttitoivot tunaroivat)  siitä, että Yhdysvaltojen republikaanien  presidenttikisan seuraaminen on ikävää, kun ehdokkaat yksi toisensa jälkeen tyrii mahdollisuutensa. Esimerkiksi Texasin kuvernööri Rick Perry  oli konservatiivien sankari, kun hän elokuussa tuli presidenttikisaan. Perry nousi kyselyjen ykköstilalle, mutta tuli sieltä lähes yhtä nopeasti alas.

Ohessa Suomen presidenttiehdokkaiden  kannatus, ensin kannatus lokakuussa ja sitten marraskuussa.

Niinistö                        50  - 44
Soini                               8 -  11
Väyrynen                       6 -  10
Lipponen                        7 -   7
Haavisto                          6 -  6
Arhinmäki                       2 -  3
Biaudet                            3 -  3
Essayah                           2 -  1


Guzenina-Richardson Ylelle: Valelääkäreitä voi paljastua lisää

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) pelkää, että valelääkäreitä voi paljastua vielä lisää.
"On iso pelko siitä, että tapauksia tulee lisää", Guzenina-Richardson sanoi Ylen Ykkösen aamu-tv:ssä.
Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo selvittää kaikkien Suomessa toimivien, EU- ja Eta-alueiden ulkopuolelta tulevien lääkäreiden taustat 20 vuoden takaa. Ministeriö on varannut kymmenien tuhansien eurojen rahoituksen selvitystä varten, ja työn pitäisi olla valmis kuukaudessa tai kahdessa.
"Kansalaisille on saatava täysi turvallisuuden tunne", Guzenina-Richardson perustelee selvitystä.
Esille tulleiden paljastusten taustalla on hänen mukaansa muun muassa se, että terveysalan valvontaviraston Valviran valvontaolosuhteet ovat heikentyneet, kun työntekijöitä on jouduttu vähentämään valtion tuottavuusohjelman takia. 

Sellainen tuottavuusohjelma. Eikö todella pitäisi laittaa tuottavuusohjelma uusiksi?

Mikko Lund

Ei kommentteja: