torstai 10. marraskuuta 2011

MTV3:n presidenttikyselyssä: Niinistö selvä ykkönen ja Soini kakkonenMTV3:n kysely: Niinistö selvä ykkönen, Soini kakkonen

Kokoomuksen Sauli Niinistön kannatus on edelleen ylivoimaista, Soini kakkonen,  ilmenee MTV3:n tuoreesta presidenttikyselystä.

Kyselyn mukaan Niinistön kannatus on 47 prosenttia. Perussuomalaisten Timo Soinin kannatus oli yhdeksän ja keskustan Paavo Väyrysen ja vihreiden Pekka Haaviston kuusi prosenttia. SDP:n Paavo Lipponen jää niukasti Väyrysen ja Haaviston taakse viiden prosentin kannatuksella.

RKP:n Eva Biaudetia äänestäisi kaksi prosenttia ja kristillisdemokraattien Sari Essayahia yksi prosentti vastanneista. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki sai prosentin kannatuksen, vaikkei ole vielä ilmoittautunut kisaan.

Kyselystä voidaan todeta, että Niinistö on selvästi tullut alas ja se tulee varmasti olemaan suunta myös seuraavissa gallupeissa. Tietyllä tavalla myös Timo Soinin kannatus on pysynyt  eikä näköpiirissä ole mitään hänen asemaansa horjuttavaa. Kaikkein eniten voidaan ihmetellä  Paavo Väyrysen ja Paavo Lipposen  alhaisia kannatuslukuja. Seuraavissa gallupeissa  pitäisi olla jo paremmat luvut.
Kyselyyn vastasi tuhat äänestysikäistä loka-marraskuun vaihteessa

SK: Tieto vasemmistoliitosta: Paavo Arhinmäki sittenkin presidenttiehdokkaaksi

Presidenttiehdokkaan valinta on ollut hallituspuolue vasemmistoliitolle tuskaa, kertoo Suomen Kuvalehti.
Puolue teki jo varhain periaatepäätöksen, että se asettaa oman ehdokkaan ensi vuoden alussa pidettäviin presidentinvaaleihin. Sen jälkeen alkoi sopivan ehdokkaan etsintä, joka on osoittautunut erittäin vaikeaksi prosessiksi. Kyvykkäitä ja halukkaita ehdokkaita ei tunnu löytyvän, koska vasemmistoliiton ehdokkaalla ei uskota olevan todellisia menestymisen mahdollisuuksia.
Puolueessa ollaan kuitenkin sitä mieltä, että oma ehdokas tarvitaan jo senkin vuoksi, että vasemmistoliitto pystyy profiloitumaan omana itsenäisenä poliittisena liikkeenä. Jos puolue ei näy presidentinvaaleissa, sitä ei ole olemassa.
Aluksi puolueen pääkallonmetsästäjät hakivat kuumeisesti naisehdokasta. Koska valtaosa presidentinvaalien ehdokkaista on miehiä, naisella arveltiin olevan paremmat profiloitumisen mahdollisuudet. Ehdokkuutta on Suomen Kuvalehden tietojen mukaan tarjottu muun muassa vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Annika Lapintielle ja entiselle kansanedustajalle ja euroedustajalle Outi Ojalalle. Molemmat ovat kieltäytyneet.
Paavo Arhinmäki ei ole ollut ehdokkuudesta innoissaan.
Hän olisi ehdokkaista ainoa, joka on istuvan hallituksen ministeri. Asema sitoo hänen poliittista liikkumavaraansa kampanjan aikana.
Erityisen hankalia kysymyksiä presidentinvaalitaistelussa tulevat Arhinmäelle olemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikka yleensä ja Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys aivan erityisesti, tietää Suomen Kuvalehti.

Isät väsymässä  huoltajuuskiistoihin

Isän asema erotilanteessa ei ole juuri parantunut. Moni mies jättää taistelematta oikeuksistaan, koska uskoo huoltajuusriidoissa kuultavan vain äitiä. Avioeroon on nyt julkaistu opasteos isän näkökulmasta.
Avioerotilastot 1970-luvulta nykytilanteeseen kertovat, että avioerojen määrä on lisääntynyt. Huoltajuus myönnetään isälle erotilanteessa edelleen harvoin, sillä äiti nähdään usein lapsen ensisijaiseksi huoltajaksi.

Isät eivät koe tulevansa kuulluksi huoltajuusriidoissa. Vanhempien tasavertainen kuuleminen on tärkeää. Pitää aina muistaa, että vanhemmuus ja ihmissuhde ei lopu avioeroon.

Sääprofeetta Ari Rantanen Orimattilasta povaa ensi lumen itsenäisyyspäiväksi

Marraskuu alkaa leppeän syksyisessä säässä. Sateet ovat mahdollisia. Ilmamassa kylmenee kuun puolivälissä.

Elisan päivänä eli 19.11. tulee Liisan liukkaat. Sataa ja ilmamassa on aika kylmää, joten keli on liukas. Ihmiset saavat varoa, ettei mene jalkoja poikki.
Sää jatkuu marraskuun loppuun Rantasen arvion mukaan samanlaisena.
Joulukuussa itsenäisyyspäivänä sataa ensilumi. Siinä Rantasen ennustus.


Mikko Lund

Ei kommentteja: