torstai 27. tammikuuta 2011

PORVARIHALLITUKSET EIVÄT KYKENE MUUHUN KUIN PUTSAAMAAN AINA VALTION KASSAN

PORVARIHALLITUKSET  EIVÄT KYKENE MUUHUN KUIN PUTSAAMAAN AINA VALTION KASSAN 


SDP:n kansanedustaja, talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari asettaa oikean kysymyksen ja ihmettelee suomalaisten oikeistohallitusten aikaansaannoksia. Suomessa on ollut kolme oikeistohallitusta, vuosina 1962–66, vuosina 1991–95 ja vuosina 2007–11. Ei voi kuin ihmetellä, miten on mahdollista, että oikeiston jäljiltä isänmaan taloudenpito on aina sekaisin ja valtion kassa tyhjä.


Jouko Skinnari on muuten tavattavissa la 29.1. klo 12 - 13 Riihimäen asemaravintolan kabinetissa. Tervetuloa! 

Hyvinvointivaltio sinänsä edellyttää hyvin hoidettua valtion taloutta.

Entinen valtiovarainministeri ja nykyinen SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma laskeskelee, että Matti Vanhasen (kesk), Mari Kiviniemen (kesk) ja Jyrki Kataisen( kok) porvarihallituksen jättävän jälkeensä peräti 11 miljardin vajeen.

-      Kun jätin valtiovarainministerin tehtävät 2007, valtion budjetti oli kolme miljardia ylijäämäinen. Nyt budjetti on kahdeksan miljardia alijäämäinen. Erotus on siis 11 miljardia, laskee  Eero Heinäluoma Demarissa.

Suomi joutuu ottamaan lisää velkaa  vajeen kattamiseksi.  Kahdeksan miljardia on paljon, kun koko kansantalouden koko oli 2009 alle 180 miljardia. Vanhasen – Kiviniemen hallitus  on lisääntyneellä velan otolla rahoittanut  veronalennukset.  Heinäluoma laskee päättyvän vaalikauden rikkaita suosineen veronalennusten kumulatiiviseksi arvoksi  peräti yhdeksän miljardia.

Eli  tällaisia velikultia ja  siskoja  ovat nämä hallituksen ministerit.

Voidaanko yhdessä sopia, että emme anna heille  ääntämme!


TULOVERON ALENTAMINEN OLI  HUIJAUSTA

Palkansaajat ovat nykyisen hallituksen aikana saaneet nauttia siitä, että palkkalaskelma on kertonut verotuksen keventyneen. Valitettavasti palkan hyöty on hävinnyt sähkön, energian ym. hintojen nousuun. Verotusta on siirretty välillisten verojen puolelle. Tampereen yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Tuomola (Demari 24.1.2011) pitää huijauksena sitä, että hallitus on kaupannut toteutettuja veronalennuksia elvytyksenä.

-      Siitä on kuitenkin vankkaa  tietoa, että mitä pienemmät tulot, sitä suurempi osa siitä menee kulutukseen. Sitähän ei ole tässä veroelvytyspolitiikassa käytetty. Elvytysmielessä oli tehotonta jakaa suuria euromääriä veroalea  suurituloisimmille, sanoo Tuomala.


”Ylimielisyyden peikko on iskenyt kokoomukseen”

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pia Viitanen  arvioi, että kokoomukseen on iskenyt ylimielisyyden peikko. Viitasen mukaan kokoomus välttää keskustelua siitä, mitä se on konkreettisesti valmis tekemään oikeudenmukaisemman tulonjaon edistämiseksi. Viitanen muistuttaa Jyrki Kataisen kieltäytyneen eduskunnan kyselytunnilla viidesti vastaamasta kysymykseen energiaveron korotuksen tulonjakovaikutuksista.

Viitasen mukaan tarvitaan vahvoja toimia, joilla estetään huono-osaisuuden periytyminen vanhemmilta lapsille.

-      Suomessa on 700 000 köyhää ihmistä, 150 000 lasta elää köyhässä perheessä. Onko kokoomus  sitä mieltä, ettei tähän tarvitse puuttua ja ongelmat on jo ratkaistu? kysyy kansanedustaja Pia Viitanen (sd).Mikko Lund!


Ei kommentteja: