keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Mikä vaikutus Vanhas-tutkinnalla on keskustan alamäkeen?

 Mikä vaikutus Vanhas-tutkinnalla  on keskustan alamäkeen?

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen katsoo, ettei entisen pääministerin Matti Vanhasen virkarikosepäilyistä tehty esitutkinta ylitä syyttämiskynnystä.
Nissinen kertoi YLE Uutisten saamien tietojen mukaan eduskunnan perustuslakivaliokunnalle, että tapaus on hyvin mutkikas ja vaatii monipuolista harkintaa.
Perustuslakivaliokunta kuulee asiasta vielä kuutta eri asiantuntijaprofessoria ja Matti Vanhasta itseään ennen kuin tuo oman kannanottonsa täysistuntokäsittelyyn, joka päättää asiasta lopullisesti.

Kolme  oikeuskysymystä tutkinnassa 

Puheenjohtaja  Sasi sanoi YLE Uutisille, että Vanhasen tapauksessa on kolme olennaista oikeuskysymystä.

-         Ensimmäinen on se, oliko Vanhanen jäävi. Jos oli, muodostaako se jonkin rikoksen. Kolmas kysymys on se, että jos kyseessä on virkarikos, onko se niin olennainen, että ministeriasiassa voidaan syyttää.

Sasi vakuuttaa, ettei perustuslakivaliokunnassa ole henkilöitä, joita epäillään tällaisista rikoksista.

Jutun kiinnostavin kysymys on epäilemättä se, mikä vaikutus Vanhastutkinnalla    on keskustan kannatukseen tulevissa eduskuntavaaleissa. Keskustan kannattajien äänestysvarmuus  oli pudonnut  peräti 13 prosenttia vuoteen 2007 verrattuna. Se oli suurin muutos suurissa puolueissa. Mikä vaikutus tähän on Vanhas- tutkinnalla ?

Mikko Lund


Ks. http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01/valtakunnansyyttaja_ei_esita_vanhas-tapausta_valtakunnanoikeuteen_2297365.html

Ei kommentteja: