sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Henna Virkkunen ( kok) ei suostu vaihtamaan ruotsin tilalle venäjää

Henna Virkkunen ( kok) ei suostu vaihtamaan ruotsin tilalle venäjää

Mikä se kuvittelee olevansa  tämä kokoomuslainen opetusministeri? Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) ei hyväksy Suomen kouluihin ruotsin tilalle venäjää edes kokeilumielessä. Eikö ole aika kummaa  touhua? Missä maailmassa kokoomus todella toimii? Onko taustalla todella perinteinen Ryssä- viha ? Asia jota ei saisi sanoa. Mutta mistä siinä lopulta on kysymys. Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien mukaan Virkkunen torjuu kuuden itäsuomalaisen kunnan kaavaileman kokeilun, jossa venäjän kielen opiskelusta tulisi vaihtoehto ruotsille peruskoulun toisena vieraana kielenä.

Virkkusen mukaan ruotsin kielen asemaa on pikemminkin vahvistettava. Hän antaa tukensa myös venäjän opiskelun edistämiselle. Virkkusen mielestä koulut voisivat tarjota sitä ensimmäisenä kielenä vaihtoehtona englannille. Tämä on kerrassaan erikoista. Miten ministeri tekee tämän asian käytännössä? Miten käytännössä voidaan edistää niin ruotsia kuin venäjää?  Voidaan toki -  mutta missä rahat, opetusministeri Virkkunen?
Kunnat aikovat lähettää esityksensä opetusministeriölle heti kun asiasta on tehty viralliset päätökset. Yhteishanketta vetävä Imatran sivistystoimen johtaja Jussi Virsunen kertoo STT:lle, ettei kokeilu missään tapauksessa heikentäisi ruotsin asemaa, päinvastoin kunnat sitoutuisivat samalla monipuolistamaan ruotsin opiskelumahdollisuuksia. Minkä takia ministeri  vastustaa?

Kiitokset Jussi Virsuselle  hyvästä asian hoidosta!  Samaa ei voi sanoa ministeri  Henna Virkkusesta.

Kahdenkymmenen viime vuoden aikana Suomessa ei ole                                                               syntynyt yhtäkään merkittävää vientituotetta tai kasvuyritystä

Näin perustavan väitteen esittää  teknillisen korkeakoulun emeritusprofessori Eero Byckling  Helsingin Sanomissa eli Suomen Pravdassa  (HS  19.1.2011 Suomi on laiminlyönyt viennin tukemisen ).

Byckling väittää, että Suomen viennin ongelmat ovat kotitekoisia ja siksi voimme ne korjata itse.
Bycklingin mukaan  Sitran viime keväänä julkaisema kirja Teollinen Suomi antaa hyvän kuvan  maamme teollisuuden luonteesta. Kirjan joukossa ei ole yhtäkään kansantalouden kannalta  merkittävää vientituotetta tai kasvuyritystä , joka olisi syntynyt kahden viime vuosikymmenen aikana.
Menestyksellisten vientihankkeiden  joukossa ei ole ainoatakaan yritystä, jonka menestykseen olisi vaikuttanut jokin julkinen taho.

Lämpimät kiitokset Eero Bycklingille  asian nostamisesta julkisuuteen!
Näin kerta kaikkiaan epäonnistunutta on tämä  meidän  yritysten tukeminen ja kehittäminen.
Hukkako meidät vielä perii?

Hallitus saa vastattavakseen jälleen välikysymyksen

Pääoppositiopuolue SDP:n johdolla valmistellaan välikysymystä tuloeroista ja verotuksesta. Hallitukselta on tarkoitus kysyä, aikooko se nostaa pääomaverotusta oikeudenmukaisuuden nimissä.

Oppositioryhmät olivat koolla asiasta perjantaina. Välikysymys jätetään ensi viikolla, ja mukana on koko oppositio. Ihan tärkeistä asioista tässä kysytään. Mutta pitäisikö olla liikkeellä vielä jämäkämmin?

Mikko Lund

Ei kommentteja: