sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kaupunkilaisten mielipidettä kuultava

Kaupunkilaisten mielipidettä kuultava
Kansanedustajaehdokkailta pyydettävä sitoumus maakuntarajan ja vaalipiirirajan poistamisesta.

Olen silloin tällöin lukenut, mitä Suomi24/Riihimäki- sivustolla kirjoitetaan. Kaupunkilaisten vääristämätön mielipide  sieltä  pursuaa esiin. Sivusto puolustaa paikkaansa, ihmisten henkireikänä, vaikka käytännössä harvoin siellä käydään tutkivaa keskustelua ihmisen, yhteiskunnan ja maailman tilasta..

Kuitenkin silloin tällöin esille tulee kansalaisten  ideoita,  jopa yhteiskunnallisia tai sosiaalisia keksintöjä.

Kaverieliitin toiminta- palstalla  Ihmettelevä ”kaupunkilainen” kirjoitti , mitä varten Riihimäki  roikkuu Hämeenlinnan yhteydessä. Kerrassaan hyvä ja asian ytimeen menevä kysymys. Kysymystä sietäisi  Riihimäellä pohdittavan isommallakin porukalla. Onko Riihimäelle todellista hyötyä kuulua Hämeenlinnan johtamaan Kanta- Hämeeseen?

Eikö Riihimäen luontainen suunta olisi  Etelä, Hyvinkää, Keski-Uusimaa ja  jopa Pääkaupunkiseutu? Jos Riihimäki olisi oikeasti suuntautunut Etelään, silloin meitä ei nöyryytettäisi Hämeenlinnan toimesta, kuten nyt tapahtuu  sairaala-asioiden  kohdalla.

Nimimerkki ”maakuntahengetön”  puolestaan  alleviivaa  Kanta- Hämeen ja Keski- Uusimaan luontaista yhteistoimintaa. Nimimerkki  ehdottaa  kansanliikettä muuttamaan maakuntajakoa ja  vaalipiiriä. Ehdotus on ihan kannatuksen arvoinen. Hämeenlinnalaisia  kansanedustajaehdokkaita ei kannata  äänestää, ennen kuin heiltä on pyydetty ja saatu sitoumus maakuntarajan  ja vaalipiirirajan poistamisesta.

Kirjoitin puheenvuoron metropolipolitiikasta, jossa edellytin hallitukselta Hämeenlinnan ja Riihimäen ottamista mukaan metropolitikkaan ja -alueeseen. Alueella tarvitaan tähän perustuvia linjanvetoja erikoissairaanhoidon kehittämisen turvaamiseksi., liikenneolojen  parantamiseksi, työllisyyden ja  elinkeinojen kehittämiseksi sekä viihtyisien asuntoalueiden rakentamiseksi.

Hämeen maakunta on  liian pieni. Niillä hartioilla ei huolehdita  Kanta- Hämeen keskussairaalan kehittämisestä. Hämeenlinnan nurkanvaltausten pysäyttämiseksi   Riihimäen pitäisi  lyöttäytyä yhteistyöhön  Hyvinkään sairaalan ja Keski- Uusimaan kuntien kanssa. Hyvinkään ja Riihimäen yhteinen sairaala olisi Suomen toiseksi suurin sairaala.

Kaupunkilaisten mielipide olisi hyvä ottaa huomioon vanhan linja-autoasemankin kohdalla sen  suojelemiseksi. Suuri määrä kaupunkilaisia on suoraan vaatinut  linja- autoaseman säästämistä Museoviraston ja Hämeen Ely- keskuksen ohella. Maanantain kaupunginvaltuustossa linja-autoaseman  kohtalo ratkaistaan. Silloin nähdään, onko  valtuusto kuullut  kaupunkilaisten äänen.

Nimimerkki ”Mörkö” kirjoitti Aamupostin nettilehden keskustelupalstalla, että kaupunginjohtaja sanelee, mikä on kaikille hyväksi. ”Linjuriasema näyttää olevan vain yksi riesa herrtojen tiellä, vanha liikekeskusta on tarkoitus näivettää ja siirtää kaupppapalvelut asemanseudun kolosseihin.”
Näin on tapahtumassa, ellemme saa aikaan yhteistä vastarintaa!

Mikko Lund

Ei kommentteja: