keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Vaari Hyvinkäältä antaa tukensa ja lähettää terveisiä kuntaministeri Henna Virkkuselle

 

 
Vaari Hyvinkäältä antaa tukensa ja lähettää terveisiä kuntaministeri Henna Virkkuselle

Vaari Hyvinkäältä lähetti minulle oheisen kirjeen ja toivoi sen julkaisemista nimimerkillä. Kiitän vaaria kantaaottavasta kirjoituksesta! Erinomaista, että Hyvinkäälläkin on kuntaliitoksen kannattajia.

"Kuntaministeri  Henna Virkkuselle

Toivotan kuntaministeri Henna Virkkuselle menestystä! Kuntauudistus on paikallispolitiikoille "tsunami", mutta se on tehtävä. Yli 10 000 valtuutetun joukko maassa on suoranaista poliittista järjettömyyttä. Kilpailu vähenevistä paikoista saattaisi parantaa päättäjien laatuakin.
1970 -luvulta jatkunut "kepulikonsensus" mädätti myös demarien ja kokoomuksen valtiolliset päättäjät. Nyt nähdään seuraukset; politiikan luottamuspääoma on hiipunut ja persulaiset kasvaneet protestillaan suurimmaksi porukaksi ja julkisen hallinnoimisen kustannukset pursunut yli äyräiden. Persulais- ja kepulaispelosta ei pitäisi hankkeessa nyt peruuttaa.  Molemmat  ovat populisteja nyt  tässä asiassa.

Asia-argumenteilla taistoon; kuntalaitos kirjanpitoineen on jymäyttänyt valtiota yli 10 mrd. Kuntapalveluiden rahoitusvaje on siksi giganttisen suuri, lisäksi velkasalkku on historian raskain, lähes 12 mrd. Hirvittää kadun äänestävää tallaajaa. Huoli lasten ja lastenlasten elämästä on tosiasioihin perustuvaa murehtimista.

Kyllä vähempikin demokratia riittää - "kuntakapinoitsijat" kuriin! Kuusikolla on tarpeellinen voima Eduskunnassa. Uusikaa samalla kuntalaki, lähidemokratiaan puhtia, kansalaisvaikuttamiseen väyliä ja kunnallispolitiikan toimijoille realista vastuuta toimistaan, tilinpitojärjestelmäkin uusiksi.

Uusi paikallisuus ja toimintatavat on toivoa herättävä mahdollisuus; tehottomuuden poistolla rahoitetaan melkoisesti peruspalveluita.

Perustuslaki takaa meille vapausoikeuksien lisäksi sosiaaliset ja sivistykselliset perusoikeudet. Niiden puolesta rohkeasti ministeri Virkkunen taistelulippu salkoon!
Turha kuntabyrokratia on maasta kitkettävä. Siihen luen myös pienet maakunnat ja lilliputtikeskussairaalat - kuntien mukana nekin uusjakoon! Paluttakaa myös läänijärjestelmä! Silloin valtion aluehallinnon sekasotku poistuu ja kepun "ÄLY"-keskukset häviävät jakamasta tukiaisiaan! Himmelit kuuluvat joulun koristeluun.
Meidän nurkilta katsottuna Uudenmaan työssäkäyntialueen kartta kuvaa hyvin todellisuutta. Hämeen eteläkolkka on iät ajat kuulunut uusmaalaiseen yhdyskunta- ja aluerakenteeseen. Nurmijärvestä puhui jo Kivikin eteläisenä Hämeenä. Heimoidentiteettiongelmia ei siis ole kulttuuritaustalla. Uudenmaan -Hämeenläänikin on yhteistä historiaa.
Maakunta- ja sairaalapiiriraja on Hyvinkään-  Riihimäen alueen palveluiden järjestämisen silkka este ja päällekkäisyyttä rakentanut tekijä! Uudenmaan pohjoispäähän soisi syntyvän vahva peruskunta - vaikkapa Erkylän kaupunki - yhdistäkää Riihimäen seudun kunnat ja Hyvinkään kaupunki!"
Toivoo Vaari Hyvinkäältä
 
 
Paavo Lipponen asetetaan SDP:n presidenttiehdokkaaksi
 
Entinen pääministeri Paavo Lipponen voitti selvästi kilpakumppaninsa SDP:n neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä presidenttiehdokkaasta. Lipposen taakse jäivät Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen ja kansanedustaja Ilkka Kantola.  SDP asettaa Lipposen virallisesti ehdokkaaksi puoluevaltuuston kokouksessa  lokakuussa.
Lipponen sai 67 prosenttia äänistä, joita annettiin yli 23 000. Äänestysprosentti oli 58. Lipponen sanoo iloitsevansa tuloksesta puolueensa puolesta, koska äänestysaktiivisuus oli niin hyvä.
SDP asettaa Lipposen virallisesti ehdokkaaksi puoluevaltuuston kokouksessa 8. lokakuuta. Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään 22. tammikuuta ensi vuonna. 
 
Lipponen sanoi esivaalin tiedotustilaisuudessa, että Euroopan taloustilanteen ratkaisemiseksi avainasemassa ovat poliittiset päättäjät, joiden on pidettävä kiinni tehdyistä päätöksistä.
"Pitää olla myös valmiutta pitää euroa koossa. Siihen on poliittista tahtoa selvästi näkyvissä ennen kaikkea suurimmassa euromaassa Saksassa", Lipponen arvioi.

Keskustalla epäselvyyksiä vaalirahoissa 
 
 Uutispäivä Demari  paljastaa:
Syy keskustan puheenjohtajan ja entisen pääministerin Mari Kiviniemen (kesk)  vaitioloon vaalirahoistaan on selviämässä. Mari Kiviniemi (kesk.) sai viime eduskuntavaalien alla     57 350 euroa kampanjarahaa Huomisen Suomi -yhdistykseltä.
Hän on itse suurimman lahjoittajan rahastonhoitaja. Huomisen Suomi ry on heinäkuussa 2006 perustettu yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Turkistuottajat Oyj:n viestintäjohtaja Päivi Marjatta Mononen- Mikkilä.
Huomisen Suomi ry:n varapuheenjohtaja on Minna Satu Tuulikki Miettinen ja sihteerinä Saija Sirkku Mustonen.
Yhdistyksen rahastonhoitajana on, yllätys yllätys, Mari Johanna Kiviniemi. Yhdistystä perustettaessa hän oli ministeri, sittemmin pääministeri.
Keskustassa vaalirahaepäselvyyksiä on ollut tavallista enemmän.

Mikko Lund

Ei kommentteja: