torstai 29. syyskuuta 2011

Minä vaan ihmettelen ja pyyhin Suomen homehtuneita nurkkia

Minä vaan ihmettelen  ja pyyhin Suomen homehtuneita nurkkia
 
 
Tänä aamuna on aihetta ihmettelyyn. Homehtuneita ovat  Suomen valtion ja kuntien nurkat ja porraspielet. Miten on mahdollista, että Suomi joutuu maksamaan Horneteista  EU:lle 69 miljoonaa euroa? Miten laatulehtenä pidetty Aamulehti joutuu pyytämään anteeksi Paavo Lipposelta? Ja lopuksi ihmettelemme Suomen keskustaa, sillä kepun viimeaikaisessa toiminnassa ei ole muuta kuin ihmettelemistä. 
 
Minä ihmettelen vaan!

Paavo Väyrysen kanssa olen kuitenkin samaa mieltä siinä, että  "vitutukseen ei kuole" .

HS: Suomelle mittava jälkilasku Horneteista


Suomi joutuu maksamaan Euroopan unionille poikkeuksellisen suuren viivästyskoron, kertoo Helsingin Sanomat.
Lehden mukaan Suomi joutuu maksamaan EU:lle 69 miljoonaa euroa, koska Suomi ei perinyt maahan tulleista sotatarvikkeista EU:lle kuuluvaa tullia noin kymmenen vuotta sitten. Suomi hankki tuolloin EU:n ulkopuolelta muun muassa Horneteja.
Suomen pitää maksaa viivästyskorko marraskuun loppuun mennessä.
Tullimaksu oli alun perin 35 miljoonaa euroa. Esko Ahon (kesk.) hallitus jätti tullimaksun maksamatta nojaten EU:n perussopimuksen poikkeukseen, jonka mukaan EU:n ulkopuolelta tulleista sotatarvikkeista ei olisi tarvinnut maksaa tullia. Komissio vei Suomen EU:n tuomioistuimeen, jonka päätöksen myötä Suomi joutui lopulta maksamaan tullimaksun.
Viimeinen erä maksusta saatiin suoritettua viime vuoden maaliskuussa. Suomen EU-edustusto Brysselissä sai tiedon 69 miljoonan euron viivästyskorosta viime viikolla.
Tällaista asioiden hoitamista eli hoitamatta jättämistä siis Esko Ahon hallitukselta!!!

IS: Lipponen uhkaa oikeudella

Paavo Lipponen raivostui Aamulehden kolumnista, jonka mukaan Lipponen olisi lyönyt opettajaansa kouluaikana, kertoi Ilta- Sanomat. Lipponen lähetti medialle tiedotteen, jossa hän syytti  kolumnistia valehtelusta. Lipponen sanoo, ettei hän ole lyönyt ketään Kuopion lyseossa. Olimme kyseisen opettajan suhteen ”täydellisen mielivallan uhreja”. Lipponen vaati Aamulehdeltä pääkirjoitussivulla julkaistavaa anteeksipyyntöä ja lyömisväitteen selkeää, venkoilematonta peruutusta. Hän uhkasi haastaa lehden oikeuteen, jos vaatimusta ei noudateta.

Aamulehti julkaisi eilen anteeksipyynnön:

Pyydän anteeksi, Lipponen

Olli Helen

Presidenttiehdokas Paavo Lipponen on paitsi kova myös herkkä mies.
Hän pitää Aamulehden yleisönosastossa viime torstaina julkaistua tamperelaisen lääkärin Juha Karvosen kertomusta tyypillisenä kaunakirjoituksena ja vaatii oikaisun lisäksi anteeksipyyntöä.
Koska minäkin puutuin asiaan maanantaisella Tästä puhutaan -palstalla ja levitin Paavo Lipposen mielestä väärää tietoa, pyydän omasta ja Aamulehden puolesta anteeksi. Yritän samalla kertoa, mitä Kuopion lyseossa 1950-luvulla todella tapahtui.
Monesta eri lähteestä saamani tiedon mukaan Paavo Lipponen ei lyönyt pikkuveljeään kovistellutta lyseon uskonnonopettajaa kuten yleisönosastokirjoituksessa kerrottiin. Kaikesta päätellen Lipponen kuitenkin käytti opettajaa kohtaan niin kovaa kieltä, että opettaja pelästyi isokokoista 14-vuotiasta Paavoa niin pahanpäiväisesti, että pakeni opettajainhuoneeseen.
Tällaisen version tapahtumasta vahvistaa myös Paavo Lipposen pikkuveli Osmo Lipponen.
Paavo Lipposen sankarillinen velipoikansa puolustaminen opettajan väkivallalta jäi elämään legendana kuopiolaisten lyseolaisten keskuudessa. Sille kävi lopulta niin kuin legendoille yleensäkin: se ”parani” jokaisella kertomalla – ja muuttui lopulta muotoon, jota väkivaltaa vieroksuva Lipponen ei voi hyväksyä.
 Lipponen vastaa:
SDP:n tuleva presidenttiehdokas Paavo Lipponen on vastaanottanut Aamulehden anteeksipyynnön. Lipponen pitää lehden anteeksipyyntöä tuskaisen selittelevänä. Lipposen mukaan anteeksipyynnöstä kuitenkin käy ilmi, ettei Lipponen lyönyt uskonnonopettajaansa.
- Lukemattomat koululaiset kokivat 1950-luvulla samantapaista opettajien mielivaltaa kuin minä ja veljeni, monet vielä pahempaa. Aamulehdessä uhreista tehtiin kuitenkin syyllisiä. Niin tuskaisen selittelevä kuin Aamulehden vastaus ja siihen liittyvä anteeksipyyntö onkin, siitä selviää, että en lyönyt uskonnonopettajaani, Lipponen toteaa tiedotteessa.
Entinen pääministeri Lipponen ei suoraan kerro antavansa anteeksi Aamulehdelle.
Asiasta kertoi YLE Uutiset

Kumpula-Natri ihmettelee keskustaa

Miapetra Kumpula-Natri ihmettelee, miten oppositio hallitsisi Kreikan velkajärjestelyä

Eduskunnan väittely Euroopan rahoitusvakausvälineen laajentamisesta ja sen muuttamisesta kävi tiistaina kiivaana. Oppositiopuolueet perussuomalaiset ja keskusta halusivat edelleen Suomen irtisanoutuvan kaikista eurotakuista, keskustan mielenmuutoksen jälkeen nimenomaan uusista takuista.
Suuren valiokunnan puheenjohtaja, SDP:n Miapetra Kumpula-Natri ihmetteli  Uutispäivä Demarissa, miten keskusta on voinut kääntää takkinsa ja vaatii nyt Kreikkaa velkajärjestelyyn, kun puolueen puheenjohtaja Mari Kiviniemi oli allekirjoittamassa ERRV:n laajentamisen, mutta ilman uusia ehtoja.
- Olisivat edes vaatineet, että ei enää panna rahaa, mutta täytyy sanoa, että laatu ei ole kasvanut tiedon syventymisen myötä, Kumpula-Natri sanoi.
Kumpula-Natri olisi halunnut kuulla keskustan lausunnon allekirjoittaneelta keskustan Timo Kallilta, miten Suomen oppositio on aikonut hallita Euroopan-laajuista velkajärjestelyä.
- Mitkä ovat ne työvälineet, joilla te pystytte Euroopassa tuota velkajärjestelyä hallitsemaan, jos te nyt aiotte äänestää tätä lakia vastaan. Me tarvitsemme Euroopassa työvälineitä, joilla voimme padota kriisiä ja joustoa tähän ERRV:hen, jos Kreikka joutuu velkasaneeraukseen, Kumpula-Natri sanoi.

 Mikko Lund


Ei kommentteja: