sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Miksei nainen saisi huorata ? tai mies?

Miksei nainen saisi huorata ?  tai mies?

Tämä kysymyksenasettelu tuli mieleeni, kun luin kirja- arvostelun Laura Gustafssonin keskiviikkona ilmestyvästä esikoisteoksesta  Huorasatu. Kirjailija  on kirjoittanut vahvan, rohkean ja kiintoisan esikoisteoksen. Kirjailija sanoo kertojan kautta: ”Mun pillu on mun pillu. Mä määrään siitä ja teen sillä ihan mitä lystään.”

En ole yleensä lukenut Metro- lehteä, mutta perjantaiaamuna katsoin lehteä tarkemmin ja huomasin siinä kaksi luettavaa juttua, jotka pysäyttivät. Ensinnäkin Minna Kontkasen kirja-arvostelu ”Saako ihminen huorata?”.              

Kontkanen kirjoittaa Laura Gustafssonin keskiviikkona ilmestyvästä esikoisteoksesta. Arvostelija nostaa  kirjailijan ja teoksen rohkeudesta esille seuraavan näytteen:

”Jokaisella pitäisi olla oikeus myydä omaa osaamistaan. Jotkut ovat lahjakkaita nussimaan. Jos on mieluummin huora kuin esimerkiksi siivooja tai opettaja, ”niin miksei sais ?!?”

Onko sukupuolimoraali nyt sillä tavalla muuttumassa, että tällaisistakin asioista voidaan vihdoin luontevasti keskustella?

Ei voi väistää sitäkään, että  ihan automaattisesti kysyy, minkälainen ihminen ja kirjailija tämä Laura Gustafsson on.

Ilmeisesti kirjailijalla on vähän ristiriitaa. Metro- lehdessä  Laura Gustafsson myöntää, että prostituutio on  kaksipiippuinen juttu.

-        En osaa sanoa. Toisaalta siihen liittyy ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä. Toisaalta kysymys, saako nainen päättää omasta ruumistaan ja ansaita sillä rahaa, Gustafsson sanoo.
-        Kaikki työhän on tavallaan prostituutiota: työssä annat määrätä rahaa vastaan, mitä teet ja ajattelet, sanoo esikoiskirjailija Laura Gustafsson.

Toimittaja Jukka Hiiro yllättää


Toimittaja Jukka Hiiro on kirjoittanut avoimen kirjeen perussuomalaisten kansanedustajalle James Hirvisaarelle.

Hiiro on loukkaantunut. Hiiro kirjoittaa: Nyt alkaa kuitenkin riittää, sillä hyökkäät ammattikuntaani vastaan ala- arvoisilla väitteillä. Kutsut Uuden Suomen blogissasi toimittajia roskasakiksi, joka ei ansaitse arvostusta. Tulet näin leimanneeksi koko ammattikunnan hyeenoiksi.

James, sinä kirjoitat paskaa. En ole puuttunut Jussi Halla- ahon kirjoituksiin ja tekemisiin. En ole saivarrellut Timo Soinille siitä, että hän sutkauttelee liikaa. Melonista ja omenoista ei tehdä politiikkaa, niistä tehdään hedelmäsalaattia.

Siksi kiitän sinua herra Hirvisaari. Jatkossa lupaan kohdella puoluettanne kuten muitakin. En anna teille yhtään ylimääräistä palstatilaa, mutta lupaan huomauttaa aina, kun teette jotakin tyhmää.

Ajattelin antaa teille mahdollisuuden, mutta koska te osaatte vain soittaa suutanne., katson kuherruskuukauden päättyneeksi.

Voi olla, että jatkossa lukeudun niihin hyeenoihin. Ei sen väliä. Olette puoluetovereidenne kanssa leimanneet minut valehtelevaksi paskiaiseksi jo muutenkin. Otan siis sysärin kynäni kärjestä ja annan paukkua.. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, sanoisi varmaan Timokin.

Timo Soini asettuu presidentinvaaliehdokkaaksi


Timo Soini asettuu ehdokkaaksi. Soini mukaan tarvitaan perussuomalainen  ehdokas, joka on Timo Soini.Mikko Lund

Ei kommentteja: