sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Sekavaa ”mainosta vain” on kokoomuksen verolinja


Sekavaa ”mainosta vain” on kokoomuksen verolinja

Kokoomuksen Työllistävä verouudistus on todella työllistävä ja niin sekava, ettei siitä tahdo saada selvää. Kokoomus on lähtenyt todistamaan ja jopa julkisesti mainostamaan, ettei se aja tasaveroa. Kokoomuksen ilmoituskampanjan sanoma on: ”Kokoomus ei kannata tasaveroa.” Minkä kannan otamme tähän väitteeseen?

Miksi kokoomus sitten haluaa nostaa arvonlisäveroa, joka on mitä selvemmin tasavero. Lisäksi kokoomus haluaa alentaa  ainoaa selvästi progressiivista veroa, valtion ansiotuloveroa.

SDP:n valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Jouni Backmanin mukaan kokoomus ajaa selvästi tasaveroa. Niin selvästi, että se ei selittelemällä muuksi muutu. Lisäksi kokoomus haluaa ulottaa kevennykset kaikkein suurimpiin tuloluokkiin asti.

Backmanin mukaan arvonlisävero on kokoomukselle, keskustalle ja vihreille keskeinen keino hankkia valtiolle lisätuloja. Kokoomus ja keskusta haluavat nostaa arvonlisäveroa kahdella prosenttiyksiköllä ja vihreät yhdellä prosenttiyksiköllä.

Kokoomus näyttää siis mainostavan omia ohjelmiaan vastaan. Se väittää, ettei aja tasaveroa. Ohjelmien ja niiden vaikutusten valossa kokoomus ajaa tasaveroa.

Kyllä minä uskon aika varmasti siihen, että kun kansalaisille, äänestäjille todella selviää tämä kokoomuksen verolinja, kokoomuksen kannatus alkaa kummasti laskea. Kysymys on vielä katutasolla väärästä tietoisuudesta. Se on työväenliikkeen ikuinen ongelma, jonka olennaisesti aiheuttaa porvarillinen hegemonia  eli porvariston ylivalta.  Erityisesti se näkyy tiedonvälityksessä.
Monien porvarillisten lehtien tehtävä on yksinkertaisesti  ihmisten tietämättömänä pitäminen. Tämänkin takia kokoomus on  juhlinut pitkään kannatusmittauksissa.

Sosialidemokraatit haluavat pysäyttää tasaverokehityksen.

SDP:n oikeudenmukainen verouudistus lyhyesti

Sosialidemokraatit haluavat
  • verottaa enemmän pääomatuloja ja varallisuutta
  • keventää kaikkein pienituloisimpien verotusta perusvähennystä nostamalla
  • säätää pankkiveron
  • lisätä verotuloja harmaasta taloudesta
  • lisätä jäteveroja
  • nostaa maltillisesti alkoholi- ja tupakkaveroa 
Sosialidemokraatit eivät halua
  • kiristää arvonlisäveroa ja muita tasaveroja
  • lisätä kotitalouksien energiaveroja
  • nostaa asuntojen kiinteistöveroa
  • keventää nyt ansiotulojen verotusta
  • poistaa asuntolainojen korkovähennystä
…………………..……………………………….

Lehdistökatsaus


Iltalehti  arvelee pääkirjoituksessa (26- 27.2.) Perussuomalaisten ohjelman selittävän suosion syitä. Vaaliohjelmassa tarjotaan 67 sivua lupauksia. Niiden rahoittamisen puolue jätti jokseenkin auki ja tekstissä on ristiriitaisuuksia. Vanhat puolueet ovat laiminlyöneet kansallishengen vaalimisen. Suomalaiset ovat isänmaallisia. Persut lupaavat monenlaista omaishoidon lisätuesta teiden kunnostamiseen ja armeijan varustamiseen. Kaiken hyvän rahoittamiseen ei ehdoteta juuri muuta kuin rikkaiden verotuksen kiristämistä.

Iltalehti kertoo  Pikana Pietariin. Vakiomatkustajaa ei ärsytä Allegrossa mikään muu kuin matkalipun hinta. Lehden mukaan VR:n tilastot osoittavat, että joulukuusta liikennöintinsä aloittaneen Allegroon on myyty 23 prosenttia enemmän lippuja kuin Pietarin- reitin vanhoihin Sibelius- ja Repin-  juniin.

Aarno Laitinen kirjoittaa Tunne älyn korvike, miten helppoa naisille on äänestäminen. Valtaosa naisista äänestää  samalla tavalla kuin miehensä. Laitinen sanoo, että hän ei tunne yhtään kokoomuslaista tai kepulaista miestä, joiden vaimot äänestävät demareita  tai vasemmistoliittoa.

Hämeen Sanomissa (26.2.) Lars- Olof Fredriksson  kirjoittaa Kansanarmeijan perinnettä ei pidä pilata liittoutumalla. Suomen ei pidä liittoutua sotilaallisesti  Naton  tai minkään muunkaan sotilasliiton kanssa. Yleinen asevelvollisuus ja pysyttäytyminen sotilasliittojen ulkopuolella ovat kirjoittajan mukaan Suomelle parhaat turvallisuuspoliittiset vaihtoehdot. Lars- Olof Fredriksson on YTM ja majuri  Äänekoskelta.

Että silleen sano.

Mikko Lund




Ei kommentteja: