keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Keskusta antaa Jutta Urpilaiselle (sd) parhaan arvosanan, mutta kansalaiset muistavat hallitusta heikoilla arvioilla

Keskusta antaa Jutta Urpilaiselle (sd) parhaan arvosanan,
mutta kansalaiset muistavat hallitusta heikoilla arvioilla
 
Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen on antanut vaalikauden puolivälin kunniaksi välitodistuksen Kataisen hallituksen ministereille. Parhaimman arvosanan tässä oppositiopuolueen puoluesihteerin jakamassa todistuksessa saa SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. Urpilaisen arvosana on 9. Hallituksen pääministeri Jyrki Katainen ( kok) saa arvosanan 6. 
 
Laaninen antaa huonoimman arvosanan kuntaministeri Henna Virkkuselle (kok) ja asuntoministeri Krista Kiurulle (sd), arvosana 4. Opetusministeri Jukka Gustafsson saa kehnon arvosanan 5.
Mistä tämä kertoo? Keskusta ei luota Kataisen hallitukseen? Onko keskusta ryhtynyt mielistelemään SDP:tä? Voi olla, että keskustassa arvioidaan porvariyhteistyö kuolemansuudelmaksi ja siksi tähyillään punamullan perään. Kansalaistenkin luottamus hallituksen toimintaan horjuu.
 
Ilta- Sanomat on pyytänyt Taloustutkimus OY:tä selvittämään kansalaisten suhtautumista hallituksen kaatumiseen ja uusiin vaaleihin. Hallituksen onnistumista vastaajat arvioivat kouluarvosanoin. Kyselyyn vastasi 968 suomalaista.
Ilta- Sanomien (12.3.2013) mukaan Kataisen hallitus saa työstään heikon arvosanan, keskiarvo 6,8. Lehden mukaan yllättävää on, että myös hallituspuolueiden kannattajat ovat menettäneet luottamuksensa hallitukseen. Suurinta tyytymättömyys on vasemmiston kannattajien keskuudessa. SDP:n kannattajista neljäsosa antaa heikon arvosanan ( 4- 6). vasemmistoliiton äänestäjistä 39 prosenttia.
 
Hallituspuolueiden kannattajissa ja oppositiopuolueissa esiintyy samantyylistä suhtautumista hallitukseen. Tutkimusjohtaja Jari Pajunen arvioi, että hallituksen politiikasta ei saada otetta. Hallituksen työ on ollut “varovaista pyörittelyä, asioita lykätään, ja selkeitä kantoja ja linjauksia on ollut vaikea löytää”, luonnehtii Pajunen.
 
Mikko Lund

Ei kommentteja: