torstai 21. maaliskuuta 2013

Homeoireet runsaita ja niiden takia vaikea saada apua


Homeoireet runsaita ja niiden takia vaikea saada apua
 
 
Jopa jotakin! Homeuutisia jatkuvasti  kouluista ja päiväkodeista. Miten meillä rakentamisen laatu on näin pahasti hukassa? Mikä avuksi? Miten toimii terveydenhoito? Uskomatonta, että tilanne on näin vaikea. Henkilön omaa julkista todistusta  on uskominen.
Juha Hacklin Turusta kirjoitti Turun Sanomiin ja lähetti juttunsa yleisesti ihmeteltäväksi.
 
Hacklinin mukaan
hänen sairasteluaan ja oireitaan ei oteta vakavasti. Joissakin tapauksissa oireita aletaankin psykologisoida.
 
"Lääkäreillä ei tänä päivänä ole kunnollisia ohjeistuksia sisäilmasairauksiin. Eletään vieläkin pimeää keskiaikaa. Sairauden olemassaolo kyllä kokemusperäisesti ymmärretään, mutta siihen suhtaudutaan kuitenkin ikään kuin sitä ei olisi olemassakaan.
En puhuisi sairastuneiden kohdalla kuitenkaan varsinaisesta noitavainosta. Kyseessä on paremminkin läpi koko yhteiskunnan ulottuva sairastuneiden syrjintä.
Siitä seuraavat jopa vuosia kestävät muuttokierteet ja kodittomuus, työpaikkojen menetykset ilman sairauspäivärahoja, perheiden ja ihmissuhteiden hajoamiset sekä taloudelliset vararikot, kun sairas ei ilman asiallista apua pysty saattamaan kokonaistilannettaan tasapainoon. 

Sosiaali- ja terveysministeriö on kiemurrellut tämän sairauden kanssa jo vuosikausia. Sille ei ole haluttu antaa asianmukaista diagnoosinumeroa. Puhutaan tieteellisten todisteiden puuttumisesta. Jos sitten todisteita esitetään, niitä ei haluta uskoa.
Ministeriön asenne on surkuhupaisa. Tästä syystä sairastuneiden tilanne on katastrofaalinen. Mutta sehän ei häiritse korkeita viranhaltijoita itseään. Sisäilmasairaat ovat näennäishyvinvointivaltion uhreja.”

Kari Naskinen  kirjoittaa ja todistaa SEURAAVAA:

Lahdessa kaksi lastenlastani sairastunut, toinen Kivimaan koulun takia, toinen Riihelän päiväkodin takia. Laboratoriokokeet todistaneet. Lahdessa sairastellaan myös kauppakeskus Triossa ja Kärkkäisen tavaratalossa. Homeelle altistuneet eivät voi olla näissä rakennuksissa viittä minuuttia pitempään, kun jo alkaa ahdistaa. Esim. koulujen ja päiväkotien osalta kaupunki (Kaupungin tilakeskus) vähättelee ongelmaa. Mitä pitää tehdä, kun ihmiset sairastuvat loppuiäkseen?
Lisäksi lasten vanhemmille on valehdeltu, kun he ovat tiedustelleet koulujen ja päiväkotien hometutkimustuloksista. Tällainen kokemus Lahdesta.
 
Tarja Filatov kertoi, että kuuntelin maan huippuasiantuntijoita ympäristövaliokunnassa aiheesta ja pakkoa sanoa, että kyse on myös osaamisen lisäämisestä. Eduskunta teki myös selvityksen sisäilmasta ja homeongelmista. Se osoitti aivan huikeita korjausvelkoja. Niitä ei kerralla saada kuntoon, mutta paljon nykyistä tiukempi tahti asian korjaamiseen tarvitaan. Velanmaksuohjelma.
 
Riihimäellä on myös ollut hometta ihan omasta takaa. Harjurinteen koulusta löytyi hometta ja sairastutti opettajia ja oppilaita. Nyt koulu on remontoitu. Uramon koulussa mikrobipitoisuudet ylittyivät kahdessa luokassa. Opettajat ja oppilaat oirehtivat laajasti. Työterveyslääkäri suositteli siirtymistä mahdollisimman pian uusiin tiloihin. Koulu on juuri evakuoitu.
 
 
 
Mikko Lund
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: