perjantai 28. lokakuuta 2011

Riihimäellä ongelma


RIIHIMÄELLÄ  ONGELMA
Riihimäen virkamiehet ja johtavat luottamushenkilöt ampuvat yhdessä huhua alas

Mistä on kysymys?


Aamuposti (27.10.2011) kertoi  ”Riihimäellä huhuja kitkasta kaupungintalolla”. Aamupostin korviin tullee huhun mukaan viesteissä väitettiin ristiriitojen jo haittaavan asioiden hoitoa, mikä olisi saanut luottamusmiehet pitämään kriisikokousta.

-         Mitään kriisikokouksia ei ole pidetty, se on varma, sanoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kirsti Tolvanen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kai Heimonen (kok)  sanoo lehdessä, ettei hän kommentoi eripuraa.

-         En tiedä, mistä tuollainen huhu on lähtenyt liikkeelle. Jos huhussa olisi perää, ”silloin olisi tosi tarkkaan mietittävä, mitä sanotaan, mutta en pysty kertomaan tai vahvistamaan mitään, sanoo Heinonen.

Yhtä tietämättömäksi tekeytyvät myös virkamiehet. Tolvanen ei halua kommentoida huhua, jonka mukaan erityisesti  kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen ja  hallintopäällikkö Jussi Savolan väleissä on jotakin kitkaa. Savola hämmästyy väitteestä, mutta ei halua kommentoida asiaa.

-         En tietenkään ole kenenkään kanssa riidoissa. En tässä asemassa voisikaan olla, vastaa kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen.

Aamuposti kertoo, että vastikään Hyvinkäällä huhuiltiin kaupungintalon huonosta ilmapiiristä.

Voi näitä Riihimäen virkamiehiä ja johtavia luottamushenkilöitä!

Ensimmäiseksi minusta olisi tässä tilanteessa  tarpeen olla rehellinen. Ja rehellisesti myöntää, että ongelmia on.

Riihimäen kaupungin talous on pahasti kuralla. Kaupunki on ylivelkaantunut  eikä kykene huolehtimaan veloistaan. Kaupunkikuvassa ja kaavoituksessa, sote- palveluissa, vanhuspalveluissa ja työllisyydessä on suuria ongelmia.  

Sitten kaupungin virkamiehet ja johtavat luottamushenkilöt saavat sattumalta yhteisen vihollisen   -  huhun, joka kaataisi koko valtajärjestelmän. Mutta ei mitään.  Yhdessä  ryhdytään  ampumaan  huhua alas!

Kuka uskoo?  Ei savua ilman tulta. Miten paljon Riihimäellä muuten peitellään ja salataan?

Tämä uutinen ja sen käsittely  on esimerkki Riihimäellä rehottavasta Hyvä Veli ja Hyvä  Sisko-  järjestelmästä, jossa mankeli pyörittää  ”musta on valkeaa ja valkea on mustaa”. Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen kaunistelee työkseen ja luottamushenkilöt  luottavat ja vaikenevat.

Miten  paikallispoliitikot  kuvittelevat selviytyvänsä  salailulinjalla. Hämeenlinnan hallinto- oikeus kumosi  Riihimäen kaupungin poistopäätöksen. Olisi  voinut uskoa, että  hallinto-oikeuden  päätöksen jälkeen  virkamiehet ja luottamushenkilöt perehtyvät päätökseen ja ottavat opikseen, mutta nämä päättivät valittaa KHO:teen. Kattia kanssa. Riihimäen kaupunginhallitus ei  osannut alkeellistakaan perustelua, miksi päätökseen pitäisi saada muutos.

Elä  sitten vaieten ja porukkaan vihkiytyen tämän eliittiväen kanssa!


Mikko Lund

Ei kommentteja: