torstai 14. helmikuuta 2013

Jotkut eivät halua viihtyisää ja turvallista Oulua

Jotkut eivät halua viihtyisää ja turvallista Oulua
 
Oululainen kaupunginvaltuutettu ja tämän seuralainen pahoinpideltiin yöllä Oulun keskustassa. Oululainen kaupunginvaltuutettu Janne Hakkarainen (vihr.) teki sunnuntaina rikosilmoituksen jouduttuaan edellisyönä tuntemattoman miesjoukon pahoinpitelemäksi Oulun keskustassa. Hakkarainen sanoo olevansa huolissaan erilaisiin ihmisryhmiin kohdistuvasta vihamielisyydestä ja väkivallasta. "Kaikilla ihmisillä pitäisi olla oikeus kulkea Oulussa ilman väkivallan uhkaa", painottaa Hakkarainen Kalevassa.
 
Hakkarainen uskoo Kalevan mukaan, että heidät pahoinpideltiin siksi, että hänen miespuolinen ystävänsä oli pukeutunut naisten vaatteisiin.
Hän kertoo lähteneensä saattamaan miestä kotiin baarista juuri siksi, että oli ajatellut miehen naisen vaatteissa olevan houkutus väkivallalle.
"Miesten huuteluista pystyi kyllä hyvin tulkitsemaan, mikä heidän motiivinsa pahoinpitelylle oli", Hakkarainen kertoo.
Hakkarainen on kertonut avoimesti olevansa homoseksuaali.
Hän sanoo joutuneensa ennenkin väkivallan uhriksi Oulun keskustassa.

"Olen viimeksi saanut Oulun keskustassa turpaani homobaarin edustalla vuonna 2010, mutta silloin saamani vammat eivät olleet näin pahoja."
Hän kertoo, että on vedonnut myös ystäväänsä, että tämä tekisi pahoinpitelystä rikosilmoituksen.Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen ja Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen ottavat maanantaina tiedotteessa kantaa oululaisvaltuutetun Janne Hakkaraisen (vihr.) pahoinpitelyyn.

Moilanen ja Pennanen ilmoittavat tuomitsevansa kaikenlaisen väkivallan käyttäytymistapana.
"Oulun halutaan olevan monikulttuurinen ja suvaitseva, turvallinen ja viihtyisä elinympäristö kaikille oululaisille", tiedotteessa sanotaan.

Myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen etuja ajava kansalaisjärjestö Oulun SETA ottaa verkkosivuillaan kantaa tapahtuneeseen. SETA korostaa, että tilanne olisi voinut olla paljon pahempi, jos sivulliset henkilöt eivät olisi tulleet rohkeasti väliin.

"Niin ystäväänsä saattanut ja hätänumeroon soittanut henkilö kuin tilanteeseen puuttuneet sivullisetkin osoittivat, että kaupungissamme elää myös välittämisen ja yhteisvastuullisuuden kulttuuri", SETA sanoo.

Mikko Lund

Ei kommentteja: