tiistai 26. heinäkuuta 2011

Perussuomalaiset Suomen suurin puolue

HS-gallup: "Perussuomalaisten kannatus 22,7 prosenttia¨

Helsingin Sanomien tuore puoluekannatusmittaus kertoo, että perussuomalaiset ovat Suomen suurin puolue ja keskustan kannatus on laskenut tosi alas. Tulokset ovat varsin samanlaiset kuin Yle Uutisten kesäkuun kannatusmittauksessa.

TNS Gallupin Helsingin Sanomille tekemä mittaus kertoo, että perussuomalaisia kannatti 22,7 prosenttia vastaajista.
Tutkimukseen haastateltiin 2 835 ihmistä puhelimitse 14. kesäkuuta ja 15. heinäkuuta välisenä aikana.
Kokoomuksen kannatus oli 21,1 prosenttia ja SDP:n 18,5. Keskustaa ilmoitti kannattavansa 13,7 prosenttia kyselyyn vastanneista.
HS:n gallupissa vihreiden kannatus oli hieman Ylen mittausta suurempi, 7,5 prosenttia. Vasemmistoliitto sai 7,4 prosentin kannatuksen, RKP 3,9, kristillisdemokraatit 3,7 ja muut puolueet 1,5 prosentin kannatuksen. 

Perussuomalaiset ovat vakiinnuttaneet kannatuksensa suurimpana puolueena. Keskustan tulosta en ihmettele. Ihmettelen kuitenkin suunnattomasti SDP:n ja vasemmistoliiton kannatuksen jäätymistä tosi alhaiselle tasolle. 


Aamulehdessä keskustelumylläkkä Markus Määttäsen artikkelista "Tytön puute sairastuttaa miehenalun"


Markus Määttänen kirjoittaa suomalaisista joukkomurhaajista ja norjalaisesta Breivikistä:

"Ääriryhmäpuuteria

Auvinen ja Saari ilmoittautuivat molemmat ihmisvihaajiksi ja Breivik oli aktiivinen erityisesti islamilaisia maahanmuuttajia vastustavilla sivustoilla. Breivik kuvasi itseään konservatiiviseksi ja poliisi taas kuvasi häntä lauantaina äärikristilliseksi oikeistolaiseksi.
Tämä kaikki on pelkkää puuteria ja meikkiä todellisen, nuoren miehen minäkuvan rikkovan puutteen päällä.
Ratkaisevin puute, joka kullakin kolmella joukkomurhaajalla lyhyessään elämässään on ollut, on naisen puute. Breivikin ihmissuhteista ei ole toistaiseksi paljastunut muuta kuin, että hänellä on äiti. Olisi ihme, jos häneltä löytyisi tyttöystävä. Ei ollut Auvisella eikä Saarellakaan.
Pekka-Eric Auvisella oli todellisen tyttöystävän sijaan kuuma nettiromanssi ihmisvihasivuilla viihtyvän ulkomaisen nuoren naisen kanssa. Saaren menestys tyttöystävän metsästyksessä ei todennäköisesti ollut parempi.
Mikä on paras nuorelle miehellä sopiva neuvo elämää varten? Sen kertoo Alan Arkinin näyttelemä isoisä ahdistuneelle pojanpojalleen Little Miss Sunshine -elokuvassa: ”Nai montaa naista, poika, ei vain yhtä, vaan monia.” Ohje on härski vain, jos sen sellaiseksi haluaa ymmärtää.
Jos Auvinen, Saari tai Breivik olisivat saaneet vähän seksiä ja edes välillä jonkun tyttöystäväkseen, kenestäkään heistä ei olisi tullut joukkomurhaajaa.
Seksi, tai seksin puute on keskeinen nuorta miestä eteen päin ajava voima. Jos seksistä jää paitsi, mieli alkaa täyttyä liian helposti pakkomielteillä oman surkeutensa laajentamisesta koko ympäröivään yhteiskuntaan.
Yksinäiselle ihmiselle hyvinvointiyhteiskunta on kolkko, antiyhteisöllinen tila, jota on liian helppo alkaa vihata, ja vertaistukea joka ainoaan vihan lajiin löytyy netistä. Tähän kylmyyteen ei auta mikään muu kuin toisen ihmisen fyysinen läheisyys, seksi ja rakkaus."

Norjalaistoimittaja perää vastuuta äärioikeistolta

Norjalainen toimittaja ja kirjailija Morten Jentoft sanoo, että toipuminen perjantaina tapahtuneista verilöylystä ja pommi-iskusta voi kestää norjalaisilta vuosia. Jentoftin mukaan Norja ei ole enää entisensä murheellisen tragedian jälkeen.
Toimittajan mukaan Oslossa tapahtunut pommi-isku oli jopa odotettavissa jossain vaiheessa myös Norjassa, mutta Utøyan saaren verilöyly tuli hänelle täydellisenä yllätyksenä.
- En voinut kuvitella, että tällaista tapahtuisi. En ajatellut, että norjalaisten keskeltä löytyisi ihmisiä jotka voivat suunnitella tällaisia raakoja joukkomurhia.
Joukkosurmista epäillyllä Anders Behring Breivikilla on ollut yhteyksiä takavuosina Norjan Edistyspuolueeseen. Lisäksi hän siteerasi epäsuorasti manifestissaan kansanedustajan Jussi Halla-ahon (ps.) blogikirjoituksia. Siteeratuksi pääsi myös europarlamentaarikko Hannu Takkula (kesk.).
Jentoft sanoo, että terroriteoista epäiltyyn liitettyjen oikeistopuolueiden tulisi nyt kantaa vastuunsa jäsenistään ja heidän tekemisistään entistä tarkemmin.
- Edistyspuolueessa niin kuin perussuomalaisissakin on ihmisiä, joilla on vastaavia ajatuksia kuin Breivikilla. Tärkeää olisi nyt, että nämä puolueet ottaisivat tämän asian vakavasti ja sanoisivat, että Breivikin tavoin ajattelevia ei hyväksytä puolueessa. Asiasta kertoi Yle.

Mikko Lund

Ei kommentteja: