torstai 21. heinäkuuta 2011

Eikö perussuomalaiset olekaan torjumassa rasismia?

Eikö perussuomalaiset olekaan torjumassa rasismia?

Tällainen oikeutettu kysymys tuli mieleen. kun pohdin puolueiden suhtautumista rasismiin. Perussuomalaisia on epäilty. Yksi puolueen kansanedustaja on käyttänyt maahanmuuttajista ilmauksia, jotka ovat selvästi rasistisia. Jotta koko puoluetta ei leimattaisi yhden kansanedustajan perusteella, perussuomalaisten eduskuntaryhmä  ilmoitti tuomitsevansa kaikenlaisen rasismin, syrjinnän ja väkivallan.

Pitäisikö uskoa? Perussuomalaisten kannanotossa on yksi kohta, joka vesittää koko kannanoton.

”Tuomitsemme kaiken etniseen taustaan, kieleen, kultuuriin, uskontoon tai vastaavaan seikkaan perustuvan syrjinnän tai suosimisen työmarkkinoilla, koulutuksessa ja  muissa yhteyksissä”, julistavat perussuomalaiset.

Mitä minä epäilin. Suosimisen tuomitseminen tekee asiasta ongelmaisen. On heikommassa asemassa olevia ihmisiä, joita sosiaaliturvamme suosii. Jos ulkomaalaisten suosiminen kiellettäisiin, kuntoutus ja kielenopetus pitäisi lopettaa.

Perussuomalaiset kutsuivat muut puolueet allekirjoittamaan yhteisen julkilausuman. Yksikään muu puolue ei tullut.

Kun puolueen kannanotot  ovat  keskentekoisia muissakin asioissa, ei ihme, että yhteistyötä ei synny muiden puolueiden kanssa. Populistiselle puolueelle oppositioon jääminen on olemassaolokysymys. Timo Soini hyvin tiedosti, ettei hallitukseen osallistuminen olisi antanut  tilaa ja mahdollisuutta suun soitolle.

HESARI KERTOO: KANSA TUKEE EUROEHTOJA   

Eilinen  Helsingin Sanomat kertoi, että  peräti 86 prosenttia kansalaisista on täysin tai osittain hallituksen kanssa samaa mieltä, että tukilainoihin ei pidä osallistua , jos niiden vastineeksi ei saada vakuuksia.

HS- gallupin mukaan perussuomalaisten kannattajista 63 prosenttia  pitää hallituksen päätöstä täysin oikeana ja 28 prosenttia osittain oikeana.

SDP:n kannattajissa on muista puolueista eniten, 47 prosenttia niitä, jotka hyväksyvät hallituksen päätöksen.

Keskustan kannattajista  vähiten, vain 39 prosenttia hyväksyy täysin hallituksen linjan.

Mikko Lund

Ei kommentteja: