tiistai 3. toukokuuta 2011

Yhdysvallat on surmannut Osama bin Ladenin

Maailmanpoliisi Yhdysvallat on surmannut Osama bin Ladenin

Ilta- Sanomat  kirjoittaa:
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on vahvistanut, että al-Qaida-johtaja Osama bin Laden on kuollut. Obaman mukaan Yhdysvaltain erikoisjoukot surmasivat bin Ladenin.

Obama kertoi , että hän antoi viime viikolla luvan operaatiolle, jonka tarkoituksena oli surmata bin Laden.

Obaman mukaan bin Laden kuoli tulitaistelussa, jossa kuitenkaan kukaan amerikkalainen ei loukkaantunut.

Siviiliuhreja ei Obaman mukaan tullut.

- Oikeus on tapahtunut, Obama päätti puheensa.

Terroristijohtajan ruumis on Yhdysvaltain hallussa.

Obama varoitti, että terroristijärjestö al-Qaida yrittää edelleen hyökätä Yhdysvaltoihin.

Obaman mukaan bin Laden piilotteli Pakistanissa. Yhteistyö pakistanilaisviranomaisten kanssa auttoi jäljittämään terroristijohtajan.
CNN kertoo, että bin Laden olisi surmattu Pakistanissa, kartanossa Islamabadin ulkopuolella.

Yhdysvaltain tiedustelujoukot ovat yrittäneet surmata bin Ladenin vuosien ajan. Hänen on arveltu piilotelleen Pakistanin ja Afganistanin rajaseudulla.

Yhdysvallat pitää bin Ladenia syyllisenä vuoden 2001 terrori-iskuihin New Yorkissa. Lähes 3 000 ihmistä kuoli iskuissa World Trade Centerin kaksoistorneihin sekä Pentagoniin.Yhdysvaltain ulkoministeriö laittaa Yhdysvaltain lähetystöjä hätävalmiuteen.

USA varoittaa ulkomailla olevia amerikkalaisia mahdollisista al-Qaidan kostoiskuista Osama bin Ladenin kuoleman johdosta.

Presidentti Barack Obaman puheen jälkeen julistettiin kansainvälinen hälytystila matkailijoille.

Ulkoministeriö uskoo, että Amerikan-vastaisen väkivallan riski on noussut erityisesti alueilla, joilla aiemmin on havaittu vastaavaa toimintaa.


Lipponen  Viikko- Hämeessä: Kiviniemen – Kataisen hallitus ei hakenut ajoissa yhteisymmärrystä

Entinen pääministeri ja entinen eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd) arvosteli niin sattuvasti jokin aika sitten ilmestyneessä Viikko-Häme-lehdessä  Kiviniemen-Kataisen hallitusta  väärästä toiminnasta. Hallitusneuvottelujen tässä vaiheessa on hyvä nostaa Lipposen huomiot esille.
Hallitus saa Lipposen moitteet siitä, ettei se lähtenyt hakemaan eduskunnassa laajempaa yhteisymmärrystä päätettäessä Suomen kannasta Euroopan väliaikaiseen vakautusmekanismiin. Lipponen moittii hallitusta ylimielisyydestä.
- Asia on hoidettu hallituksen taholta huonosti. Olisi pitänyt aikaisemmin syksyllä nähdä, että tästä tulee suurkriisi, johon Suomessa pitää hakea laajempaa yhteisymmärrystä. Torjuttiin keskustelut SDP:n kanssa. Nyt pitää katsoa löytyykö väliaikaiseen mekanismiin sijoittajien vastuu.
Lipponen ihmettelee kokoomuksen ja keskustan julistusta, että SDP:n kriittinen kanta väliaikaiseen vakautusmekanismiin tai Portugalin takausjärjestelyihin estäisi SDP:n pääsyn vaalien jälkeiseen hallitukseen.
– Julistavat ikään kuin kokoomuksella ja keskustalla olisi 150 paikkaa eduskunnassa. On täysin laillista olla tästä eri mieltä ja sosialidemokraatit varmasti pyrkivät rakentaviin ratkaisuihin vaalien jälkeenkin.
Entisen pääministerin mukaan hallituksen johtajilla ei ole laajempaa näkemystä hakea yhteisymmärrystä, mikä on ollut ongelma läpi vaalikauden.
– Asia on käsitelty kabineteissa. Koko eduskunnan olisi tullut olla alusta saakka mukana. Kenellä on uskottavuutta puhua tässä vaiheessa, kun tämä linja on jo romutettu?
 Mikko Lund

Ei kommentteja: