maanantai 2. toukokuuta 2011

Vappupuheissa syytettiin huonoa työllisyydenhoitoa ja Soinia takinkäännöstä

Urpilainen: Lisärahaa työttömyyden hoitoon

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen esittää vappupuheessaan työttömyyden hoitoon tarkoitetun lisäbudjetin laatimista vielä ennen kesää.
Heinolassa SDP:n vappujuhlassa puhunut Urpilainen sanoi, että seuraavan hallituksen suurin haaste on työttömyyden torjunta.
SDP:n puheenjohtajan mukaan tämän vuoden työllisyysrahat ovat jo nyt loppumassa ja siksi niiden lisäämiseksi tarvitaan nopeita toimia.
- Seuraavalla hallituskaudella meidän on mahdollista torjua työttömyyttä ja nitistää nuorisotyöttömyys. Haluaisinkin nostaa työttömyyden vastaisen taistelun uuden hallituksen ykkösasiaksi, Urpilainen sanoi.
Urpilaisen mukaan kansalaiset antoivat vaaleissa selkeän viestin siitä, että eriarvoisuuden lisääntyminen on pysäytettävä.

Pankeilta ja sijoittajilta perätään edelleen vastuuta

Euroopan velkakriisin ratkaisemisessa SDP perää edelleen sijoittajilta ja pankeilta vastuuta. Perussuomalaisten linja ei vaikuta SDP:n kantaan, sanoi Urpilainen.
-No en koe tarpeelliseksi kommentoida Timo Soinin näkemyksiä. SDP:n osalta linja on edelleen sama kuin ennen eduskuntavaaleja: meille on tärkeätä, että pankit ja sijoittajat osallistuvat tämän talouskriisin hoitamiseen näin ollen kannat on meidän osalta edelleen samat.
Velkamaiden tukemista vastustanut Soini sanoi eilen TV 1:n Ykkkösaamussa olevansa valmis neuvottelemaan Portugalin tukipaketista. Vielä vaalikampanjan aikana Soinin kanta oli ehdoton ei EU:n velkamaiden tulemiseen.
 
Soinia syytetään takinkäännöstä Vappu-puheissa
 
Vasemmistoliiton  puheenjohtajan  Paavo Arhinmäen mukaan kahden viikon takaisten vaalien voittajia oli kaksi: demokratia ja perussuomalaiset. Kaikki muut eduskuntapuolueet hävisivät, sanoi Arhinmäki Hakaniemessä ja Keravalla pitämässään puheessa.
Arhinmäki vaati myös vaalilupausten pitämistä. Tässä hän vetosi myös presidentti Tarja Halosen valtiopäivien avajaisissa pitämään puheeseen, jossa tämä sanoi, että vaalien lupaukset velvoittavat, jotta usko vaalien merkitykseen ja demokratiaan säilyy.
Perussuomalaisia Arhinmäki syytti takinkäännöstä, vaikka kansalaiset uskoivat vaaleissa erityisesti perussuomalaisiin muutoksentekijöinä. Timo Soinin puheissa perussuomalaiset tarjosivat vaihtoehdon "vanhoille puolueille". Arhinmäen mukaan ääni Soinin kellossa on muuttunut kahdessa viikossa.
- Napit vain lentelevät, kun Timo Soini kääntää takkiaan. Hän on sanonut hallitusneuvotteluista, ettei semmoinen ole mahdollista, että otetaan sama asento, mikä oli ennen vaaleja, ryöpytti Arhinmäki.

Maalaisia on loukattu pahasti
Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen syytti puheessaan oppositiopuolueita "takinkäännön maailmanmestaruudesta" vaalien jälkeen, kun oppositiopuolueet eivät ennen vaaleja halunneet tukea velkaisia euromaita, mutta joutuvat nyt ottamaan vastuun talouden vakauttamisesta.
Laaninen puuttui myös perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen kohupuheisiin muslimeista ja tummaihoisista ihmisistä.
Laanisen mielestä Suomen aseman lisäksi presidentinvaaleissa pitää jatkaa arvokeskustelua maahanmuuttopolitiikasta ja yleensä suhtautumisesta vähemmistöihin.
- Tämän keskustelun pohjanoteeraus nähtiin muutama päivä sitten, kun eräs uusi kansanedustaja perusteli puolirasistisia lausuntojaan maalaisuudellaan. Pahempaa loukkausta maalaisille ja meille maalla syntyneille on vaikea keksiä hän sanoi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on lieventänyt kantaansa Portugalin tukipakettiin. Soini on valmis neuvottelemaan paketista.
Soini sanoi TV1:n Ykkösaamussa olevansa valmis neuvottelemaan kriisituesta Portugalille. Hänen mukaansa on tärkeintä saada Suomeen toimintakykyinen hallitus. Soini on aiemmin vastustanut ehdottomasti EU:n velkamaiden tukemista.
Toimittaja Petri Kejonen kysyi, voisiko Soini joillain ehdoilla hyväksyä Portugalin tukemisen väliaikaisesta kriisirahastosta.
- Tämä on nyt se mistä käydään neuvottelut, ja se katsotaan sitten mitä on tulossa. Siitä päättää puolue, ei Timo Soini itse, Soini vastasi.
Mutta asia on neuvoteltavissa?

Matti Putkonen torjuu syytökset takinkäännöstä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ollut vappupuheita pitämässä, vaan Soinin puolesta vappupuheen piti Tampereella vaalityöntekijä Matti Putkonen.
Putkonen torjui syytökset Soinin takinkäännöstä Portugalin tukipaketissa.
-Jos Soini ilmoittaa että asiasta neuvotellaan, niin se ei tarkoita että asiassa olisi peräännytty.
Putkonen sanoi myös, että vaalitulos edellyttää kolmen suurimman puolueen hallitusta ilman apupuolueita.
-Niiden, jotka näkevät päiväunia muunlaisesta kokoonpanosta, on syytä ottaa kylmä suihku ja palata tähän päivään, sanoi Putkonen.

Matti Putkonen pitää kuulijoitaan naiveina 
Timo Soini osoittaa jo ilmoituksellaan, että hän on valmis neuvottelemaan Portugali-paketista: Vaalien aluspuheille hyvästit! Putkonen on todella naivi, jos hän yrittää uskotella, että mikään ei ole muuttunut. Jokainenhan tuon näkee, että Soinilla on todellinen hallituskiima. Soini on valmis kääntymään vaikka kaksinkerroin päästäkseen hallitukseen. Siinä myydään nyt kaikki lupaukset ja periaatteet.
 Hallituskipeä näyttää olevan myös Jutta Urpilainen (sd). Saapa nähdä, pitääkö SDP kiinni mm. pankkien ja sijoittajien vastuusta.

Lopuksi krapulavinkkejä

Ilta- Sanomissa toimittaja Tuomas Mannisen kokoama Teekkarin vinkit  osuvat  krapulaa päähän: "1. Lue Äpyä. Äpy auttaa. 2. Älä lopeta juomista. 3. Jos  olet ehtinyt lopettaa, aloita uudestaan. "
 Ilta- Sanomien lääkäri varoittaa juomasta lisää alkoholia. Lepää, älä rehki. Oksenna, jos oksettaa. Syö heti, kun pystyt. Jos tekee mieli aloittaa juominen, pysy kohtuudessa.

Mikko Lund

Ei kommentteja: