keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Mikko Elo: SDP:n puheenjohtajaa olisi vaihdettava

Mikko Elo: SDP:n puheenjohtajaa olisi vaihdettava

Porista oleva veteraanipoliitikko Mikko Elo (sd) ei usko SDP:n menestykseen, ennen kuin vaihdetaan puheenjohtajaa. 

Porilainen veteraanipoliitikko Mikko Elo sanoo osaamattomuuden vaivaavan hallitusta. Siitä johtui esimerkiksi kovan arvostelun kohteeksi joutunut yhteisöveron alentaminen. Ministeriksi päästään Elon mielestä liian nopeasti ja nuorena, jo yhden kansanedustajakauden jälkeen.

Elon mielestä sosiaalidemokraattien ei olisi pitänyt lähteä hallitukseen viime vaalien jälkeen. Liian monen puolueen hallituksessa on jouduttu tekemään liikaa kompromisseja ja puolueen kannatus on laskenut ennätyksellisen alas. Puolueen olisi Elon mielestä syytä vaihtaa puheenjohtajaa. Elon haastattelu oli eilisessä Satakunnan Kansassa.

Voi olla, että Urpilaisen johdolla kannatusluvut eivät muutu. Hänen puheenjohtajakautenaan SDP on hävinnyt kaikki vaalit.  Eikö siinä jo ole tarpeeksi syytä vaihtaa johtoa?En ole turhaan kehunut Helsingin luottamushenkilöitä

Helsingin opetuslautakunnan luottamushenkilöt tekivät sen, mitä heiltä odotettiin.He kyseenalaistivat opetusviraston heikon ja osaamattoman esityksen, hyväksyivät opettajan oikaisuvaatimuksen ja antoivat opettajalle varoituksen liiasta voimankäytöstä. En ole turhaan kehunut  Helsingin luottamushenkilöitä, jotka osaavat päättää toisin kuin virkamiehet tuputtavat. Monessako Suomen kaupungissa luottamushenkilöt ovat näin valistuneita ja tehtävänsä tasalla? Luottamushenkilöt yleensä vai luottavat, muuhun heistä ei ole.
Alppilan yläasteella työskennelleen opettajan virkasuhde purettiin maaliskuussa sen jälkeen, kun hän työnsi häiriköineen oppilaan koulun ruokalasta.
 
Helsingin opetuslautakunta päätti kokouksessaan tiistaina hyväksyä opettajan  oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimuksessaan opettaja vaati oikaisua Alppilan yläasteen rehtorin päätökseen, jolla tämä oli purkanut opettajan määräaikaisen päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteen Alppilan koulun erityisopettajana.

Kumotessaan opetusviraston päätöksen purkaa opettajan virkasuhde lautakunta kuitenkin katsoo, että opettajan voimankäyttö on ollut tilanteessa kohtuutonta ja opettajan tulee saada toiminnastaan varoitus.

Opettajan voimankäyttö ei ole lautakunnan mukaan ollut tilanteessa välttämätöntä, vaan sitä on pidettävä tilanteeseen nähden ylimitoitettuna.

Lautakunta ei katso, että perusteet opettajan virkasuhteen purkamiselle olisivat täyttyneet, vaikka rehtori menetti luottamuksensa opettajan toimintaan.

Opettaja ei ole saanut työstään aikaisempia suullisia tai kirjallisia varoituksia eikä työnantaja ole aikaisemmin nähnyt opettajan työssä moitittavaa. Opetuslautakunnan näkemyksen mukaan oikea toimenpide työnantajan puolelta olisi ollut varoituksen antaminen opettajalle.
Helsingin opetusviraston esittelijä jätti eriävän mielipiteen Alppilan yläkoulun opettajan potkujen perumiseen. Opetuslautakunta hyväksyi tiistaina äänin 10-0 opettajan oikaisuvaatimuksen. 

Opettaja  vaati oikaisua Alppilan yläasteen rehtorin päätöksestä, jolla tämä on purkanut heti hänen määräaikaisen päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteensa.
Opetusviraston esittelijä jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.
– Työnantajan on voitava luottaa, että alaikäisten parissa työskentelevän opettajan toiminta täyttää lain vaatimukset. Kun opettaja ei ole tapauksen jälkeenkään ymmärtänyt tekonsa moitittavuutta, virkasuhteen purku on jäänyt ainoaksi perusteltavissa olevaksi vaihtoehdoksi, Opetusvirasto toteaa tiedotteessaan. 

Helsingin opetusvirastolle on jäänyt levy päälle. Opetusvirasto ei näytä ymmärtävän, että  ensimmäinen toimenpide ei ole irtisanominen, vaan varoitus. Ei tämänkään jälkeen, kun lautakunta on puuttunut asiaan. Opetuslautakunnan on syytä tiedostaa, että opetusvirasto ei ole siltä edellytettävän hyvän työnantajapolitiikan tasolla. Opetuslautakunnan olisi tarpeen antaa virastolle ohjausta hyvän työnantajapolitiikan perusteista.

Mikko Lund


 


Ei kommentteja: