tiistai 7. toukokuuta 2013

Helsingin opetuslautakunta päättää tänään suhtautumisesta Alppilan yläasteen opettajan irtisanomiseen


Helsingin opetuslautakunta päättää tänään suhtautumisesta Alppilan yläasteen opettajan irtisanomiseen
 
 
 
 
Tänään näemme onko Helsingin kaupungin luottamushenkilöistä enempään kuin maakunnan miehistä ja tyttäristä. Helsingin opetuslautakunta kokoontuu päättämään  Alppilan yläasteen opettajan irtisanomisen aiheuttamasta oikaisuvaatimuksesta. Opetusvirasto näyttää lyöneen kantansa asiassa lukkoon ja esittää oikaisuvaatimuksen hylkäämistä.
 
Onko politiikka  Helsingissäkin vain teatteria ja turhanaikaista ajanviihdettä? Vai onko luottamushenkilöillä todellista kompetenssia ja selkärankaa kyseenalaistaa virkamiesten heikot esitykset?
 
Olen pitänyt luottamushenkilöiden tasoa Helsingissä muuta maata parempana, mutta onko todella näin. Tuleva opetuslautakunnan päätös tulee osoittamaan, miten asia on.
 
Mielenkiintoista nähdä  kykenevätkö Helsingin opetuslautakunnan jäsenet itsenäiseen, virkakunnan kannasta poikkeavaan päätöksentekoon. Jos luottamushenkilöt eivät kykene muuttamaan irtisanomispäätöstä,´silloin opettajalle  jää ainoaksi mahdollisuudeksi oikeudenkäynti. Oikeus joutuu silloin osoittamaan kaapin paikan Helsingin opetusvirastolle ja opetuslautakunnalle. Opetuslautakunta voisi hyvin käyttää asiassa päätäntävaltaa, eikä siirtää vastuuta tuomioistuimelle.. Opetusalan ammattijärjestö OAJ on aiemmin sanonut vievänsä tapauksen hallinto-oikeuden ratkaistavaksi, ellei lautakunta pura irtisanomispäätöstä.
 
 
Mikko Lund
 
 
PS. Olen aikaisemminkin jo varoittanut, että en nyt ehdi kirjoittamaan joka päivä. Nyt teen asia selväksi. Kirjoitan jatkossa kolme kertaa viikossa, mutta jos sekin tuntuu mahdottomalta, kirjoitan vain kerran viikossa.
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: