lauantai 10. joulukuuta 2011

Eliitti jätti hyvästit Haloselle

Eliitti jätti hyvästit Haloselle

Nyt on jäänyt jo muutama päivä aikaa arvioida, mitä Suomessa oikein  tapahtuu Linnan juhlissa tai niiden jälkeen.  Linnan juhlat  eivät olleet koko kansan juhlat. Itsenäisyyspäivänä eliitti juhli kuin viimeistä päivää.  Illan emäntä presidentti Tarja Halonen  jätti jäähyväiset eliitille, ja eliitti jätti jäähyväiset  Haloselle. Viimeisen kerran eliitti tanssi  presidentti Tarja Halosen emännyydessä.

Halonen ei ole ollut koko kansan presidentti. Porvarisrouvat  ja ökyrikkaat  eivät ole voineet sulattaa  Halosta. Halosta on morkattu  arvojohtajaksi, sosialistiksi, feministiksi ja tasa-arvovouhottajaksi. Tuskin seurapiirirouvilla on pahempaa leimakirvestä. Heidän oma  iki-ihana ehdokkaansa on  ollut Sauli Niinistö.

Linnan juhlien selostuksen takaa kuulsi  eri medioissa suuri helpotus  siitä, että pääsimmehän  tästä akasta. Siinä missä Halosen arvot  ovat olleet  eliitille punainen vaate, kansan arvot ovat olleet paljossa samoja.  Halonen on puhunut  ihmisoikeuksista, demokratiasta, oikeusvaltiosta, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Ne ovat tärkeitä asioita ja aivanvarmasti kansan mieleen.

Nyt  eliitti on innoissaan uudesta mahdollisuudesta, mutta silti huoli on jäänyt  kytemään. Saadaanko  Sauli varmasti pressaksi, jotta meno voisi jatkossa olla tosi porvarin mieleen?

Voin sanoa, se ei ole varmaa. Jos pääsemme Saulin kanssa keskustelemaan  Suomen ulkopolitiikasta, silloin sekä Paavo Väyrynen että Paavo Lipponen tulevat nousemaan.
Minä olen Paavo Lipposen kannalla!


Muuttoliike jatkuu vilkkaana Latviasta

Muuttoliike jatkuu vilkkaana Latviasta. Lähivuosina 100 000 latvialaista muuttaa maasta, kertoo Helsingin Sanomat (7.12.) Etenkin moni 17 – 24- vuotias opiskelija suunnittelee lähtevänsä maasta. Latviassa asuu nyt noin 2,2 miljoonaa ihmistä. Kolmannes lähtijöistä ilmoitti lähtöönsä muut kuin taloudelliset syyt.

Muuttaneiden määrät ovat suurin piirtein samaa luokkaa  Liettuassa, josta on muuttanut vuoden 2004  EU: hun liittymisen jälkeen 200 000 ihmistä.

Miten näille maille tulee käymään, ellei muuttoliikettä saada pysähtymään?


Mikko Lund


Ei kommentteja: