torstai 11. elokuuta 2011

Paavo Lipponen saattaa sähköistää presidentinvaalit

Paavo Lipponen saattaa sähköistää presidentinvaalit
 
Lipponen harkitsee ehdokkuutta
 
Entinen pääministeri ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen (sd) harkitsee lähtemistä SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Lipponen kertoo päätöksestään torstaina tai perjantaina, kertoo Helsingin Sanomat.
Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistö on toistaiseksi ollut ylivoimainen ehdokas. Jos Lipponen lähtee kisaamaan edokkuudesta, presidenttiasetelma sähköistyisi aivan uudella tavalla.
Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen esimies Marko Junkkari sanoo, että "Lipponen toisi vaaleihin jännitystä".
Junkkarin mukaan "Lipposen lähtö tekisi erittäin hyvää myös presidentinvaalikampanjalle, sillä kokoomuksen Sauli Niinistö ja Lipponen olisivat räväkkä taistelupari".

Neljä elintapaa auttavat elämään pitempään

Haluatko pidentää elämääsi viidellätoista vuodella? Se on mahdollista noudattamalla terveellistä elintapaa.
Tutkimus on julkaistu American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä. Uutispalvelu Duodecim . Tutkimuksesta kertoi Yle uutiset.
Noudattamalla neljää terveellistä elintapaa voi mahdollisesti pidentää elämäänsä viidellätoista vuodella. Hollantilaistutkimuksen perusteella lisävuosia saa olemalla savuton, välttämällä ylipainoa, liikkumalla säännöllisesti ja syömällä terveellisesti. Terveellisenä pidettiin välimerellistä ruokavaliota.
Tutkimus perustui yli 120 000 miehen ja naisen ruokavalio- ja elintapatietoihin, jotka kerättiin vuonna 1986. Osallistujat olivat 55–69-vuotiaita tutkimusten alkaessa. Vuoteen 1996 mennessä heistä kuoli 9 700.
Tutkijat havaitsivat, että kymmenen vuoden seurannan aikana epäterveellisesti elävät naiset kuolivat neljä kertaa todennäköisemmin kuin normaalipainoiset naiset, jotka olivat savuttomia, liikunnallisia ja söivät terveellisesti. Miehillä yhteys oli hieman heikompi.
Jos epäterveellisimmin elävät naiset olisivat savuttomia ja normaalipainoisia, söisivät terveellisesti ja liikkuisivat säännöllisesti, he eläisivät keskimäärin viisitoista vuotta pitempään, tutkijat kirjoittavat. Miehet saisivat puolestaan noin 8,5 lisävuotta. 


Mikko Lund

Ei kommentteja: