tiistai 9. elokuuta 2011

70 lastensuojeluilmoitusta ja 11 rikosilmoitusta yhdestä tapahtumasta OulussaNuorisofestivaali poiki yli 70 lastensuojeluilmoitusta ja 11 rikosilmoitusta Oulussa

Näin uskomattoman aktiivisia ovat Oulun nuoret. Uskomaton määrä lastensuojeluilmoituksia ja rikosilmoituksia yhdestä tapahtumasta. Mistä Oulussa on kysymys? Miten Tervaporvareiden jälkeläiset näin poikkeavasti käyttäytyvät? Mistä Oulun nuorten kohdalla on kysymys? 
 
Oheisessa uutisessa on kuultu poliisia. Poliisin näkökulma on järjestys. Tällaista ei olisi pitänyt tapahtua. Näin kuitenkin tapahtui.
 
Olisiko Oulun nuorisotyöntekijöillä jotain arvauksia, selityksiä? Miksi Oulun nuoret voivat näin huonosti?
Nuorisotyöntekijöitä olisi tarpeen kuulla. Ehkä silloin saisimme esille myös sitä, mitä voisimme oppia tapahtuneesta ja erityisesti, mitä oppia nuorilta.
 
Ouluhallissa perjantaina ja lauantaina järjestetetty hiphopfestivaali työllisti poliisia. Poliisi teki tapahtumassa kaikkiaan 72 lastensuojeluilmoitusta sosiaaliviranomaisille päihtyneistä nuorista. Poliisin mukaan ilmoituksia tehtiin ennätysmäärä.
Poliisi valvoo nuorison juhlintaa tehostetusti tänä ja ensi viikonloppuna ennen koulujen alkamista. Humaltuneista tai muuten päihtyneistä nuorista ilmoitetaan aina myös vanhemmille.
Lisäksi poliisi takavarikoi noin 140 alaikäiseltä alkoholijuomia yli 100 litraa ja kannabista 25 grammaa.
Tapahtuman saldo oli myös 11 rikosilmoitusta, 88 henkilölle kirjoitettiin rikesakkoja ja rangaistusmääräyksiä sekä 65:lle annettiin huomautuksia. Asiasta kertoi Yle.

Sunnuntaisuomalainen: Opettajan saama vaikean oppilaan lisä yleistymässä

Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen kirjoittaa, että yhä useampi opettaja saa tulevaisuudessa lisää palkkaa, jos luokassa on hankalia oppilaita
Nykyisin niin sanottua haasteellisen luokan lisää maksetaan muutamissa kymmenissä kunnissa.
Perusopetuksen opettajat voivat saada palkanlisää esimerkiksi huonosti kieltä osaavista maahanmuuttajista tai käytöshäiriöisistä oppilaista. Lisä on korkeintaan muutamia satoja euroja kuukaudessa.
Opetusministeri Jukka Gustafssonin mukaan valtio antaa lisää rahaa kunnille, joissa on esimerkiksi paljon maahanmuuttajia. Kunnat voivat ohjata valtionosuuksia muun muassa opettajien lisiin.
Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen uskoo, että lisän maksaminen yleistyy nopeasti.
Kyllä useammassa koulussa on vaikeita nuoria. Lisäksi on maahanmuuttajanuoria, joilla on muutosongelmia. Nuoret tarvitsevat oikeasti apua. Pienikin opettajan palkan lisä voi tehostaa opetustapahtumaa ja kasvatustyötä. Jos sillä saadaan nuoria autetuksi, niin palkanlisä on enemmän kuin tarpeen.Mikko Lund

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Miksi suokmalaisten opettajien pitää kärsiä ja suomalaisen veronmaksajan maksaa mutakuonojen maahanrahtaamisesta?

Mikko Lund kirjoitti...

Ihmisarvo on annettava kaikille ihmisille!

"Mutakuono" tai muut vastaavat nimittelyt ovat ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia loukkaavia.

Ihmisarvo kuuluu kaikille ihmisille ihonväristä riippumatta.

Mikko Lund