perjantai 5. elokuuta 2011

Mistä on lihavat aikuiset tehty?

 
Mistä on lihavat aikuiset tehty?
 
Mistä on lihavat lapset tehty? Aikuisista. Mistä on lihavat aikuiset tehty? Makkaroista, leikkeleistä, hampurilaisista, kyljyksistä, paisteista - lihasta.
Entä makeat juomat, limonaadit?
Ihmekö sitten, kun ihmiset liikkuvat muutenkin vähän, että monet meistä ovat rakentaneet keskivartaloa ja olemme ylipainoisia.
 
Ylipainoisuuteen ei ole yhtä syytä. Perusasia on yksinkertainen: Pitäisi syödä vain sen verran kuin kuluttaa!

Helsingin Sanomat 2.8.2011 kirjoittaa, että lihansyönti ylittää suositukset moninkertaisesti. Jokainen syö päivässä 200 grammaa. Se ei ole enää terveellistä. Runsas lihan kulutus lisää syövän vaaraa.
 
Hesarin haastatteleman Suomen syöpäjärjestön ylilääkäri Katja Aktan - Collan sanoo, että "useat tutkimukset ovat osoittaneet runsaan lihansyönnin ja syövän välisen yhteyden. Runsas lihansyönti lisää erityisesti suolistosyöpiä eli paksu- ja peräsuolen syöpien vaaraa. Lihavalmisteissa eli makkaroissa ja leikkeleissä riski on vieläkin suurempi.Punaisen lihan riskit ovat suuremmat kuin valkoisen lihan eli siipieläinten, aiheuttamat riskit. Syöpäjärjestön mukaan punaista lihaa eli naudan, sian ja lampaan lihaa pitäisi syödä viikossa koskeintaan 300 grammaa. Kypsennysmenetelmät, savustaminen tai grillaaminen lisäävät erityisesti haittoja.
Runsaalla lihansyönnillä on tunnetusti yhteys myös sydän- ja verisuonitauteihin.
Kyllä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä ruokaostoksia tekee ja mitä lautaselleen valitsee.
Kysymys on hyvinvoinnista.
 
Ulkomaalaiset ovat ostaneet hillitysti maata Virosta
 
Virolaiset ovat pelänneet, että ulkomaalaiset tulevat ostamaan heidän rannat ja maat. Näin ei ole käynyt. Hesari kertoi, että koko Viron pinta- alasta ulkomaaalaiset omistavat alle prosentin.Viron kiinteistörekisterin mukaan suomalaiset omistavat Virossa 11 488 hehtaaria maata.
 
Sauli Niinistö presidenttikisan ennakkosuosikki tässä vaiheessa
 
Sauli Niinistöllä on 60 prosentin etumatka, kun virallisia ehdokkaita on hänen lisäkseen vain vihreiden Pekka Haavisto. Kun SDP ja keskusta saavat itselleen omat ehdokkaat, presidenttikeskusteluunkin tulee säpinää ja kannatusluvut tulevat muuttumaan moneen kertaan. Niinistöstä ei kannata riehaantua. Katsotaan, ketkä ovat lopulta ehdokkaita.
 
 
Mikko Lund

Ei kommentteja: